Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Előbb-utóbb minden nő gyereket akar? Mennyi lehet ténylegesen az, aki ellenállhatatlan biológiai késztetésből akarja, nem pedig társadalmi elvárásból?
Tehát akinek már annyira bizsereg a méhe (vagy nem tudom ilyenkor egy nő mit él át), mint mikor valakinek valami nagyon viszket vagy hasmenése vagy vagy tüsszentenie kell. Tehát aminek ki kell törni valahol, különben ha nem sikerül, akkor megkattan és olyanokban nyilvánul meg, hogy a kutyáját-cicáját hívja majd prütyimütyi babócának, vagy gyerekekkel kezd foglalkozni, hogy ha sajátja nincs, akkor legalább másokéban kiélhesse az anyai ösztönt.
Mert tényleg a világért sem szeretnék senkinek beleszólni a saját meggyőződésébe, viszont ha van egy párom, aki esetleg Vitya tenyészprogramja miatt vagy mert a szülők, nagyszülők nyomják a "legyen már (déd)unokám" mantrát, esetleg a barátok, kortársak megcsaládosulása miatt vagy média meg női magazinok "sztárok akik 40 fölött szültek" nyomására "dönt" úgy, akkor azért kár lenne egy amúgy jól működő kapcsolatot beáldozni.
Viszont ha tényleg minden vágya a gyerek, akkor ne sodródjon az árral, mert én soha nem fogok akarni, kevés dologban vagyok 100% biztos, de ebben 14 éves korom óta megingathatatlanul és töretlenül. Legyen vége most, vagy el se kezdődjön semmi.
Viszont akkor nekem kell számításba venni, hogy mennyi olyan nő maradt, aki tényleg nem akar gyereket és őket hogyan lehetne kiszűrni annál diszkrétebben, minthogy direkt módon felhozom a témát?
Szokták mondani, hogy ha valaki fiatalon nem akar gyereket, idővel erősödni fognak az "anyai érzések". No most, én fiatalabb koromban még akartam. Most 30 vagyok és egyre inkább nem akarok. De pl. még 18-20 évesen azt hittem, hogy 2-3 gyerekem lesz és lehetőleg 30 éves korom előtt. :)) Egyszerűen nem vagyok anyának való, meg úgy szimplán nem vágyom saját gyerekre.
Egyébként a velem korúak a környezetemben nem Vitya tenyészprogramja miatt szültek, hanem mert tényleg akartak gyereket, a nő is és a férfi is. És normális körülmények közé születtek ezek a gyerekek (volt lakás/ház, van mindkét szülőnek munkája, stabil házasságban élnek, stb.)
Én harmcincas vagyok és nincs bennem anyai ösztön. Soha nem volt, soha nem lesz. A barátnőimet végignézve, akik szintén harmincasok, fele-fele az arány. Aki gyereket akar, az nem társadalmi kényszerből akar, hanem, mert tényleg vágyik rá, de ők olyan társat is kerestek, akik szintén vágynak rá.
Intelligens emberekkel barátkozom, egyikünket sem érdeklik a társadalmi elvárások, nincs bennünk megfelelési kényszer. Ez nem egy olyan téma, amiben kompromisszumot lehetne kötni, érdemes a legelején tisztázni.
Én sosem akartam gyereket, semmiféle ösztönöm nem volt. Mindig azt mondtam, ha bedurran nálam az anyai ösztön, akkor megfelelő anyagi háttér mellett, ha teljesen egyedül is képes lennék kettőnket eltartani, akkor talán. Másnem jön a tranzisztoros pulykapetélő, alias spermadonor.
Közeledem a 30 felé, nemrég "becsúzott". Egy nem túl régóta tartó kapcsolatban ráadáasul. Azonnal elkezdtük átalakítani az életünk és engem, meg a párom is elfogott valami különös el nem mondható érzés. Olyan boldog érzés volt, amitől kerek lett minden.
Holott: karrierem csúcsa előtt állok, egyelőre pici lakással, magyar szemszögből tűrhető fizetéssel, a második diplomám befejezése előtt. Tehát a matek szerint amit akartam még nem volt kész.
Sajnos elvesztettük a babát nemrég. Eszem szerint még sok mindent szeretnék megvalósítani mielőtt esetleg direktben vállalnék egyet. A szívem viszont odalett, ott nyüstöl a háttérben valami szomorú érzés, mint egy lyukacska...
Az anyai ösztön nem azt jelenti, hogy valaki gyereket akar. Ez a szaporodási ösztön. Anyai ösztöne nem lehet olyannak, aki nem anya, mert az anyai ösztön a gondozó és a gyerek közt kialakuló kapcsolatból jön létre. Mikor annyira ismered a saját gyereked, mintha össze lennétek kötve.
Kérdező, ezt nem kell diszkréten megkérdezni, ez nem olyan, hogy milyen a fanszőrzeted, ez egy teljesen normális és fontos kérdés.
Nem szeretem a gyerekeket. Sose szerettem őket. Nem vonzanak, sőt viszolygok tőlük. Társadalom, rokonok, szomszéd stb meg bekaphatja :)
28N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!