Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Az miért felszínesség, anyagia...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az miért felszínesség, anyagiassàg ha olyan férfival nem jönnék össze akinek nincs jogsija?

Figyelt kérdés
28 éves vagyok, nàlam gyermekkorom óta alap, hogy mindkét szülőmnek sajàt autója volt, pedig együtt éltek, majd az idősebb testvéreimnek is lett, így volt hogy 4 autó volt a csalàdban. Én is 18 éves korom óta mindenhova azzal jàrok, nem is tervezek ezen vàltoztatni, a séta, gyaloglàs maradjon a szabadidő, sport kategóriàban, de ha időre kell mennem valahova, nyilván az autót hasznàlom. Nem Budapesten élek, itt ha akarnàm sem lenne màs lehetőség, illetve persze van, mindenhova 45-60 perc gyaloglás, vagy 30 perc buszra vàràs, este 10 után pedig már csak a taxi marad. Főleg 30 feletti férfiakkal ismerkedem (neten), szerintem teljesen normàlis elvàràs, hogy tudjon vezetni az illető, még ha akàr nincs is sajàt tulajdonú autója, de hasznàlja akkor a szülőkéét, testvérét, vagy akár néha bérautót. De az hogy se jogsija, se vezetési tudása nincs, és nekem kell vinni mindenhova, pl ha le akarunk ugrani egy közeli tengerpartra, és vészhelyzet esetén sem tudna levàltani engem....az nekem teljesen kiabranditó. Egy ilyen férfival nem tudnék jōvőt, programokat tervezni, főleg nem gyereket.
2020. jan. 9. 00:54
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
85%
En Budapesten elek es itt egyelore megvagyunk auto nelkul, de iden mar azert lesz egy. A tomegkozlekedes oke, ha ketten vagyunk maximum, de ha netan gyereket akarnank, mar nem bohockodnek a babakocsival a buszon. Nyaralni eddig tarsasaggal jartunk es mindig volt valakinek autoja. Videken nem laktam, de tudom, milyen ott a tomegkozlekedes, szoval ott valoszinuleg en is igy gondolnam, mint te.
2020. jan. 9. 05:10
 12/33 anonim ***** válasza:
32%
Én igy így gondolkodok kérdező, szerintem a vezetésre való képesség az alap férfias képességek közé kell, hogy tartozzon. Ismerek néhány olyan férfit akinek nincs jogsija, hát, jóérzésű nő egyikkel se kezdene..
2020. jan. 9. 06:00
 13/33 anonim ***** válasza:
65%

Nekem nincs jogsim, főleg anyagi okok miatt van, hogy eddig nem csináltam meg. Úgy gondolom, hogy vannak prioritást élvező dolgok a jogsival és autóval szemben és inkább azokra koncentrálok. Szüleim mondták, hogy kifizetnék, de nem szeretnék az ő pénzükön se jogsit se autót, főleg ha ekkora összegről van szó. Szerintem az autó manapság luxus és a legtöbben NEM engedhetik meg maguknak, csak egyfajta státusz szimbólumként van nekik. Főleg igaz ez nagyobb városokban élőknél. Én teljesen elvagyok nélküle ugyanúgy eljutok bárhová és eddig soha nem éreztem azt, hogy létfontosságú lenne egy autó (/jogosítvány). Az nem normális dolog inkább, hogy 18-20 éves kis pötsök furikáznak anyuci apuci 10+ milliós "béjemvéivel", vagy netalántán a seggük alá raknak 200+ lóerős dögöket friss jogsival, aztán persze, hogy fejreállnak. Jó esetben csak az ilyen suttyók döglenek meg, rosszabb esetben (és sajnos ez a gyakoribb) a vétlen fél jár rosszul... És az sem normális hogy boldog boldogtalan tud már venni valami 20+ éves tragacsot pár 100 ezerért, aztán csodálkozunk, hogy az összes város élhetetlen a szmogtól meg egyre több a baleset és egyre több az idióta az utakon.

Na mindegy. Igazából szerinte elég felszínesség ilyen tárgyi dolgokhoz kötni egy kapcsolatot, de ha neked így jó akkor szíved joga.

Egyébként ismerősi, haveri körben szerintem legalább a fele embernek nicns jogsija. Van aki már 30 fölött van és nicns neki és valószínűleg nem is lesz.

2020. jan. 9. 06:10
 14/33 anonim ***** válasza:
66%
Arra buszke lehetsz,hogy a segged ala rakta a szüleid 18evesen egy autot meg fizettek a jogsidat.
2020. jan. 9. 07:04
 15/33 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem nem az. Ismerősi, rokoni körömben kb mindenkinek van, 20 éven felül, férfiaknak, nőknek is. Igaz én vidéken élek, itt Volánhoz nem nagyon lehet alkalmazkodni, mikor óránként, félóránként megy 1 db busz. Ha meg hétvégén bulizni akartunk menni 22:30 volt az utolsó... Szóval vagy ilyen korán haza kellett volna menni vagy maradni reggel 6ig, mikor megy az első. :D Inkább mindig bevállalta valaki, hogy nem iszik és volt fuvar.

Budapesten lehet én sem vezetnék annyit, bár bevallom baromira megutáltam ott is a tömegközlekedést. Tömegnyomor, a sok suttyó beáll az ajtó elé, hogy véletlenül se tudj leszállni, csövesek balhéztak stb. Szóval én megértelek, biztos nem járnék tömegközlekedéssel többé. Egyedül melóba járok úgy, de az céges buszy szóval más téma.

2020. jan. 9. 07:06
 16/33 anonim ***** válasza:
75%

Azért én mégiscsak az anyagias dolgokban keresném az egésznek a gyökerét. És igen, bőven kimeríti a hozzáállásod a felszínes jelzőt. De olyan igazi, lelketlen materialista módon. Ahogy már többen is írták, nem érzelmi alapokra helyezed a kapcsolatot, a párkeresést. Ez baj. Persze nem nekem, mert ha a randin ezt így közlöd, tuti hogy beleállok, vitázni fogok veled és elválnak útjaink. Ami jobb is így:D

Elég groteszk, hogy odáig jutottunk, hogy valaki alanyi jognak hiszi a többtonnás fotelt a popsija alá. Igen, vidéken, kisvárosokban, falun nyilván minősíthetetlen a helyi tömegközlekedés, azonban a családtagonkénti egy autó már vicc kategória. Ott is. Mindenhol. José Mujica, Uruguay volt miniszterelnöke is feltette a költői kérdést:

Mi történne a világgal, ha minden szegény indiai család annyi autóval rendelkezne, mint egy átlag német család. Ugye, hogy ugye? Érezzük, hogy abszurd. Fizikailag nem bírná ezt a föld. Már most sem bírja.

Hozzáteszem testvérem barátnője rendelkezik jogosítvánnyal, autóval is. Öcsém nem, mégis harmonikus a kapcsolatuk. A lánynak szüksége volt az autójara munkája miatt is, így rendelkezik vele. Tesómnak nincs rá szüksége így nincs is neki. A lány véget, tesóm utas. Ezek csak tények. Nem jelentenek semmit. Semmi sem következik belőle egy érzelmi alapokra helyezett kapcsolatra vonatkoztatva.

2020. jan. 9. 07:14
 17/33 anonim ***** válasza:
59%

„Budapesten lehet én sem vezetnék annyit, bár bevallom baromira megutáltam ott is a tömegközlekedést. Tömegnyomor, a sok suttyó beáll az ajtó elé, hogy véletlenül se tudj leszállni, csövesek balhéztak stb.”

Hát igen. Sokkal menőbb ülni a dugóban egyedül a volán mögött és tovább növelni a PM szennyezést.

2020. jan. 9. 07:16
 18/33 anonim ***** válasza:
30%
Szerintem a jogsi megléte alap egy felnőtt embernél, függetlenül az anyagi helyzetétől és a saját autótól. Vagy pl gyerek érkezésekor, én ugyan Budapesten élek, de nem várnám a mentőt ölbe tett kézzel, ha megindul a szülés, akkor mennék a kórházba a saját autómmal- csak ugyan mégis, hogy vezessek közben? :D Szerintem bármikor előfordulhat olyan szituáció, amikor akár te vagy vezetőképtelen (lásd: éppen szülsz, vagy eltörted a lábad vagy akármi), vagy éppen nem vagy elérhető sofőrködni, de neki meg autóval kell közlekednie. Főleg, hogy vidéken laksz, Budapesten minden hibája ellenére is azért használható a tömegközlekedés, de párszor már én is megjártam vidéken, hogy naivan tömegközlekedésre készültem, aztán inkább hívtam a taxit, mert tudod, ki fog másfél órát várni munkanap DÉLUTÁN NÉGYKOR egy buszra (ez wtf, azóta is teljesen le vagyok ezen döbbenve).
2020. jan. 9. 07:20
 19/33 anonim ***** válasza:
80%

17/17

Nem menőség kérdése. Ezt csak ti látjátok bele, hogy valaki azért vezet, hogy menőzzön. Amúgy például egy 100 km-es Volán bérlet 72.000 Ft.. Szóval nem mindenhol annyi az egész, hogy kipengetsz egy tízest és egész BP-n használhatod egy hónapig. De amúgy írtam is, hogy ha ott élnék még, nem vezetnék annyit. Most, hogy havonta, kéthavonta egyszer megyek BP-re, biztos nem fogok Volánnal meg BKV-val szórakozni. Dugó sincs mindig. :D

2020. jan. 9. 07:22
 20/33 anonim ***** válasza:
67%

Szerintem nem felszínesség. A vezetés egy ugyanolyan skill mint bármi más. Nem feltétlen kell művelni gyakran, de ha vészhelyzet van, pl rosszul leszel akkor igenis praktikus ha az ember le tud váltani.

Vagy egy olyan kapcsolatban ahol már gyerkek is vannak és az egyikért valami miatt el kell rohanni, iskolába óvodába..

Vagy a nagyon beteg 40 fokos lázas bömbölő taknyos gyerekkel a buszon...nem lehetetlen csak szar.

Ügyeletre is lehet kell vinni valakit.

Hogy a testvérem szerelt valamit és marhára elvágta az ujját, ömlött belőle a vér ügyeletre kellett vinni. Anyám elvitte, de nyilván én is elvittem volna ha ő nincs ott.

Ilyenekre igenis praktikus a jogosítvány. Nem kell autó, de tudjon vezetni ha arra van szükség.

2020. jan. 9. 07:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!