Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Minek éljek, ha elvesztettem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Minek éljek, ha elvesztettem azt, akivel leélhettem volna az életem?

Figyelt kérdés

Egy elég problémás, nagyon-nagyon érzékeny srác vagyok. Sok lányt hagytam már elmenni, nagyon kevés embert engedek a bizalmamba. Viszont nagyon igénylem a kapcsolatokat, nagyon egyedül vagyok, és nagyon nagy szükségem lenne valakire, akivel sok minőségi időt tölthetek, aki olyan, mint én, aki kicsit elvont, kicsit gyerekes, de mély érzésű és intelligens. Volt egy ilyen lány. Csodálatos személyiség, azóta se találtam hasonlót. Szereti a gyerekeket, csupaszív, nagyon kedves, nagyon jó fej a családja is. Én pedig berezeltem, amikor komolyra kezdett volna fordulni a dolog, és hátat fordítottam neki.

Azóta van valakije, több éve együtt van vele, én pedig bolyongok, mint egy porszem, és nem találok senkit, aki akár hasonlítana rá. Az élet egyéb területein sincs szerencsém, boldogtalan vagyok. És fáradt. Egyre gyakrabban gondolkozom azon, hogy megöljem magam. Sokszor érzem úgy, hogy megváltás lenne a nemlét, amikor semmin nem kell aggódni. Eddig mindenben csalódást okoztam magamnak. Akkor minek éljek?

2019. okt. 12. 20:58
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
71%

Öngyilkosság is opció ?

Vagy keress egy hobbit... legyen egy kutyusod és élj neki.

2019. okt. 12. 21:02
 2/25 Hamvas rétihéja ***** válasza:
100%
Menj el például valahová önkéntesnek, hogy segíts másokon.
2019. okt. 12. 21:04
 3/25 anonim ***** válasza:
67%
Nem elvesztetted, hanem eldobtad magadtól. Nem tudlak sajnálni, megérdemled sorsod.
2019. okt. 12. 21:07
 4/25 anonim ***** válasza:
67%
Én teljesen át érzem á helyzetedet. Bár én csak velem azonos nemű barátokat taszítottam el magamtól, egyszerűen megrémisztett a gondolat, hogy valakit közel engedjék magamhoz, valakinek kicsit mélyebben beszéljek az érzéseimről, agyszüleményeimről.
2019. okt. 12. 21:11
 5/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem vesztetted el, hanem gyávaságod miatt b@@sztad el. Csak önmagad okolhatod, ha nem vagy besz@@ri, akkor ez a lány most veled lenne(lehetne).
2019. okt. 12. 21:12
 6/25 anonim ***** válasza:
78%
Neked se az a problémád, hogy nincs barátnőd, hanem hogy boldogtalan vagy, és azt hiszed, hogy ha dolgokat szerzel meg a külvilágban (pénz, barátnő, hatalom), akkor boldog leszel. Az emberiség cselekedeteinek 99%-a arra irányul, hogy elnyomja a boldogtalanságot. Hogy tudod magad függetleníteni a boldogtalanságtól? Úgy, hogy fölé emelkedsz. Azt hogy tudod elérni? Úgy, ha a figyelmedet minél többször a jelenbe irányítod.
2019. okt. 12. 21:12
 7/25 anonim ***** válasza:
100%

"Úgy, ha a figyelmedet minél többször a jelenbe irányítod."

Ha másvalakinek, az úgymond "tanítómesternek" a szavait szó szerint idézve próbálod valakinek továbbadni, akkor az egy nesze semmi, fogd meg jól lesz, amivel maximum a saját (közvetítői szerepben pózoló) egódat hizlaltad. Legalább arra vedd már a fáradságot, hogy ugyanezt a lényeget saját szavaiddal eléggé átfogalmazod ahhoz, hogy hihető legyen, hogy számodra ez belső élmény volt. Mert ez így csak egy üres, tartalmatlan doktrínának hangzik.

2019. okt. 12. 21:22
 8/25 A kérdező kommentje:
Tehát akkor a halál. Egyetértetek velem, ez jó.
2019. okt. 12. 21:26
 9/25 anonim ***** válasza:
100%
Nem, kérdező, itt nem írta senki, hogy öld meg magadat. Fejezd be a hazudozást.
2019. okt. 12. 21:28
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

Egyébként ez nem is jó megfogalmazás, mert maga a jelenbe figyelés nem egy cselekvés, tehát nem lehet csinálni. Minél jobban a jelenbe próbálod irányítani a figyelmed, annál jobban elvágod magadtól, mivel az elme cselekszik, a jelenlét állapotában pedig mentes vagy az elmétől, így a cselekvésektől. A jelenben levés a cselekvés ellentéte.

Én próbálkoztam vele, és rengeteget fájdalmat okoztam magamnak. A saját tapasztalataim által jöttem rá, hogy nem is lehet a jelenbe figyelni, mert a jelenbe figyelés a tudat természetes állapota, ami akkor történik, amikor nem akarsz semmit, csak szimplán vagy.

Ezért amíg nem tudod, hogy tudatosan ezt hogy tudod "csinálni", tehát csak lenni anélkül, hogy bármit is megpróbálnál elérni vagy csinálni, addig a különböző technikák segíthetnek a jelenbe kerülni. Nekem nagyon sokat segített az, hogy tudatosan lélegeztem, illetve tudatosan éreztem a testem. Direkt nem azt írtam, hogy a testembe irányítottam a figyelmem, mert ha ezt írom, akkor megpróbálod a testedbe irányítani a figyelmed, és csinálni fogsz valamit, és elvágod magad a jelentől. Tehát csak annyi a feladatod, hogy érzed a tested. Érzed a lábad, a kezed. Ha lehet minél többször, amikor csak eszedbe jut. Az is nagyon sokat segített, hogy tudatosan minél többször észrevettem azt, ahol épp vagyok. Biciklizés közben a szelet, ahogy a bőrömhöz ér, a kezemet, ahogy a kormányt fogja, a felhőket, a napot, előttem az utat.

Valóban sok mester ezt tanítja, mert dióhéjban ennyi a titok. A könyvemben nem így lesz megfogalmazva, mivel mint mondtam, nekem ez a tanács nem vált be, és csak rengeteg fájdalmat okoztam vele magamnak. Valójában rengeteg múlik az ilyen apró kis megfogalmazásokon, mert rengeteg múlik rajta, hogy hogy értelmezed, amit mondok. Igazából nem is az a lényeg, hogy mit mondok, hanem hogy hogy értelmezed. A jelen az egós tudatállapot szemszögéből és az egótlan tudatállapot szemszögéből is teljesen mást jelet.

Tehát kösz, hogy felhívtad a figyelmem, és pontosíthattam magam.

Egyébként egy idő után képessé válasz arra, hogy tudatosan ne csinálj semmit. Tehát képes leszel tudatosan a jelenbe kerülni. Nem lesz többé szükséged a különböző technikákra, mint a test érzésére. Persze továbbra is alkalmazom, mivel a test imádja, ha rá figyelnek. Egyébként is elképesztő gyógyító hatása van annak, ha figyelsz a testedre. Mindenki szereti, ha figyelnek rá. A tested is.

2019. okt. 12. 21:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!