Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit kéne tennem?
Van egy barátnőm akivel pár éve együtt élünk, nagyon szeretem, és alapvetően tök jó a kapcsolatunk, nem veszekszünk, jól elvagyunk, nyugi van. Viszont, nem olyan régen megismertem egy másik lányt a munkahelyemen, és nagyon belezuhantam, ami még a kisebbik gond, de úgy veszem észre hogy ez kölcsönös, és ettől teljesen megborultam.
Tisztességes férfi vagyok, természetesen semmi nem történt, viszont belül szétszakadok, és ez gyötrődés már kifelé is látszik. Realizáltam hogy a jelenlegi kapcsolatomban már kialudt a tűz, igazából csak elvagyunk. A másik lányt pedig annyira nem ismerem, nem tudom hogy mennyire fellángolás ez a dolog, viszont úgy érzem hogy valamelyik szálat el kéne varrni. Voltatok már hasonló helyzetben?
Rengeteg ilyen "próba" van az életben, még egy jó kapcsolatban is, amikor jön ilyen helyzet. És ezen az új kolléganőn kívül is rengeteg nő lehetne, akivel ugyanezt éreznéd. Ezek csak érzések. Az a valós szeretet, amit ténylegesen gyakorolsz a másik felé akkor is, amikor az érzéseidet befolyásolja más személy.
Amit írsz inkább sodródáshoz hasonlít. Ilyen erővel évek múlva ugyanez megismétlődhet többször is... Sok kapcsolat hül ki. Úgy beszélnek erről, hogy ez már ok a szakításra, és senki nem tehet semmiről... kihült. Lehet tenni, de csak akkor ha a két fél tényleg egymást szereti, és nem az érzelmek után.
Eleinte én is egy próbatételnek éltem meg ezt, csak azóta sajnos erősödött. Bennem is pont ez fogalmazódott meg hogy, jó, ez elmúlik, de mi van ha fél év múlva lesz egy másik, aztán egy harmadik...
Ez most valóban csak próba, vagy azért érzem mert nem a megfelelő személlyel vagyok? Ahhoz kicsit fiatalna érzem magam a 20as éveim végén hogy olyan ingermentes kapcsoaltban legyek mint anyámék 60hoz közel. Persze azzal is tisztában vagyok hogy egy kapcsoaltért dolgozni kell, csak hol jön el az a pont amikor már nem térül meg a befektetett munka?
"pár éve együtt élünk, nagyon szeretem, és alapvetően tök jó a kapcsolatunk, nem veszekszünk, jól elvagyunk"
Akkor nincs okod váltani. Ha állandó tüzet szeretnél, akkor 1-2 évente új kapcsolatot kell kialakítanod.
Akkor ezt szerintem már eldöntötted. Sajnálom a barátnődet, mert ahogy írsz, az alapján a kapcsolatotok működne, csak az érzelmek kihültek, és ezzel kiderült, hogy valójában talán nem is szereted annyira.
Én már 30 felett vagyok. Azt tudom mondani, hogy nem szabad sokat várni egy kapcsolattól, egy másik személytől. Ha jól működik, és mindkettő szereti a másikat, akkor akármennyire is "nyugger" ez kívülről, mégis működik, és az ilyen pár összeteheti a kezét, hogy jól kijönnek, és tudják szeretni egymást. Ez nem szerelem, illetve nem fellángolás. A fellángolások, és a szerelmek is csitulnak idővel, szerintem ilyen érzelmekre nem érdemes felülni.
Úgy tűnik te már elindultál egy úton...
Az egyik percben azt írod, hogy két hónapja még a barátnőddel terveztél hosszútávra, a másikban meg már azzal győzködöd magad, hogy ilyen fiatalon hova kötelezd el magad..?
Az a gyanúm, hogy ennek "rossz" vége lesz. Ami nem biztos, hogy rossz.
Én azt gondolom, hogy szerintem ne dönts elhamarkodottan, még friss ez a fellángolás.
Lehet jót tesz, ez a "téliszünet" hogy pihentesd a dolgokat, és kiéleződjön mi a helyes út.
Szeretném megköszönni az eddigi válaszokat, és köszönöm hogy senki nem savaz.
Abszolút hasznos dolgokat írtatok. Nem érzem hogy lefutott kör lenne. Valóban most egy kicsit elhúztam az egyik irányba. De semmiképp nem fogok elhamarkodottan dönteni.
Tisztában vagyok vele hogy előbb-utóbb minden kapcsaoltnak ez a sorsa, ezért is zavar hogy ennyire meginogtam. Csak valahol nehéz beletörődni hogy nincs több első randi, első csók stb... főleg ha egy ilyen "lehetőséget" tol az ember arcába az élet. Ez a lány sem azért tetszett meg mert jól néz ki és hú de megcsinálnám, hanem azért mert rettentően hasonlít rám. Lényegében magamba szerettem bele egy másik személyben. Ami így leírva elég hülyén néz ki...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!