Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kezeljem, hogy a párom sokat játszik számítógépen?
Mármint, én soha semmivel nem játszottam és nem értem, hogy nekik az mire jó. Friss még a kapcsolatunk és egyelőre nem tudom hova tenni, hogy sokat ül a gép előtt. Egyébként teljesen normális, intelligens pasi, sikeres a sportban, sikeres a munkájában, engem is szuperül motivál, halál szerelmesek vagyunk és harmóniában vagyunk. Csak kicsit féltem, nem szeretném hogy a játék miatt feszült legyen vagy hogy ha sokáig fent van akkor az másnap a munkája rovására menjen... Vagy később a kapcsolatunkra.
Nem akarom megváltoztatni és nem várom, hogy bármiről lemondjon amit szeret, nem erről van szó. Egyszerűen nekem ez olyan idegen, hogy kicsit aggódom és nem tudom milyen lesz később.
Mások pasija is relatíve sokat játszik?

1. Vizsgáld meg magad. Képzeld el, hogy a barátod a játék helyett valami mást csinál, olyasmit, amit te is ismersz vagy szeretsz. Pl. könyvet olvas. Ha könyvet olvasna ugyanennyi ideig, akkor is aggódnál? Ha nem, akkor valószínűleg előítéletes vagy a játékokkal szemben (ne érts félre, ez általános dolog és valamennyire megalapozott). Ha csak simán idegen dolog neked, akkor vagy próbáld meg felfogni egy "semleges" hobbiként, vagy próbáld megérteni, hogy miért jó. Ez persze sokszor nem könnyű. Összefoglalva, ebben a pontban azt akartam kifejezni, hogy ne ítéld el csak azért, mert alapvetően negatív a játékok társadalmi megítélése. A következő pontokban találsz valódi szempontokat.
2. Vizsgáld meg őt. Hobbiról van szó vagy függőségről? A függőség jele lehet, ha a játék túlzott elsőbbséget élvez az életében, ha a munkája, szociális élete vagy egészsége rovására megy, vagy ha például aránytalanul dühös, frusztrált lesz, ha a betervezett "játékidejét" fenyegeti valami. Ezt nem könnyű eldönteni, de érdemes elgondolkodni rajta. Sajnos nagyon sok játék úgy van kitalálva, hogy különböző megerősítési hurkok segítségével függőséget alakít ki a játékosban. Én is voltam így, ismerem :D
3. Vizsgáld meg a kapcsolatotokat. Az, hogy a barátod játszik, hátráltatja, károsítja a kapcsolatotokat valamilyen formában? Háttérbe szorul az együtt töltött idő a játék rovására, elhanyagol a barátod, látsz "rossz" tendenciákat (egyre kevesebb közös program, kevesebb figyelem, több játék stb.)?
Én a magam részéről e három pont szerint értékeltem a szokásaimat, és eszerint is változtattam rajtuk. Régen egyértelműen függő voltam, most (szerintem) csak egy hobbi a játék. Nem hanyagolom el sem saját magamat, sem a barátnőmet, sem a kapcsolatunkat, ugyanakkor azt sem hagytam, hogy a párom azért fújjon rám, mert nem érti, mi ez és a társadalmi megítélésnek megfelelően rossznak gondolja.

Ha veled is foglalkozik, meg amúgy sikeres, akkor ne legyen baj, hogy gépezik.
Azt írtad, hogy te nem játszol a gépen, de gondolom, valami hobbid neked is van.
21/L

"A jatekfuggo retardaltak tanacsai jobbak?"
Olvastad a kérdést, vagy csak idefröccsentettél valamit?
NEM arról van szó, hogy 24/7 a gépet nyomatja a Kérdező párja, ez csak a te vágyvezérelt gondolkodásod.
Gondolom heti 1 hónapot lógni a Failbookon az rendbe van ugye, de a videójáték az a Sátán műve! Ahhhh! Golyó általi kötél az ilyennek!
Ezt nevezik hugyotprédikálásnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!