Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom minden hétvégén elkölt egy csomó pénzt a közös programjainkra és nem hagyja, hogy én is fizessek?

Én nem mondtam, hogy aki máshogy látja, máshogy él, az nem jó.
Csak szerintem jobb magunkat nőnek meghagyni, és nem kell nekünk az erősebbnek lenni.
Elképzelni nem tudom, hogy pl. én fizessek ha étterembe megyünk, na de azt sem, hogy ő nekiálljon porszívózni.Az az én dolgom.
Írtam, egyedül ez a hatalmas udvar a amit ő csinál, a konyha meg egyéb az én privilégiumom.
Nekem tetszik a klasszikus férfi-női felállás, nem szeretném ha felcserélődnének.

Én megértem a kérdezőt, mert engem is zavarna, ha "nem hagyna" a partnerem, hogy én is beszálljak a költségekbe. Dolgozom én is, és valahogy azt érezném, hogy ezzel engem meg akar vásárolni. Anno a szüleim voltak olyanok, hogy az utolsó pelenkát is a fejemre olvasták, ha éppen valamiben másképp cselekedtem vagy döntöttem, vagy egyszerűen ha csak a véleményem volt más, mint ahogyan azt ők elképzelték. Elhangzott az is, hogy "amíg az én lakásomban laksz", meg "ha nem tetszik, költözz el és tartsd el magad". Nos, én megtettem, összeszedtem a pénzt, lakást vásároltam (addig nyeltem a békát, amíg össze nem jött annyi), elköltöztem. Azóta változtak, de elég mély nyomot hagyott bennem ez a hozzáállás részükről, és kellemetlenül érint, ha valaki állandóan fizetni akarna helyettem úgy, hogy egyébként nem szorulok rá. Nyilván, ha véletlenül beüt egy olyan időszak, hogy megszorulok, az más, de ez nem állandó. Nem szeretem kiszolgáltatottnak érezni magam.
Persze, ha valakiknél ez a felállás működik, az ő dolguk, engem borzasztóan frusztrálna. Szeretem tudni, hogy képes vagyok önállóan is megállni a lábamon, engem ez megnyugtat.
Alkalmanként természetesen belefér, ha meghívnak, de én azt szeretem, ha ez kölcsönös, és viszonozhatom ugyanilyen módon. Szóval ha nem felesben fizetünk valamit, valahol, akkor egyszer ő fizessen, egyszer én.
Én mindenképpen megpróbálnám megbeszélni a partneremmel, ha ilyen helyzet állna fenn, és elmondanám neki azt is, hogy miért vagyok ezen az állásponton. Ha nem értené meg, akkor nem is vagyunk egymáshoz valók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!