Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom minden hétvégén elkölt egy csomó pénzt a közös programjainkra és nem hagyja, hogy én is fizessek?

Az utolsó mondattal körülbelül félig meg is válaszoltad a kérdésed (?)
Nyilván szeretne biztosabban maga mellett tudni és a mai világban az egyik fontos alappillért az anyagi biztonságot feléd sugallni. Mindenesetre számomra szimpatikus, hogy így állsz hozzá a témához. Én 23 éves vagyok, munkám és hivatásom megengedi, hogy kicsit többet is költhessek, ezért én is mindig ezt a kezdőtaktikát alkalmaztam. (eddig) Csak folyamatosan kihasználtak.
Témához vissza: ha tényleg zavar mond el neki beszéld meg vele ezt =)

Szerintem ez ne legyen kellemetlen neked, jó esetben a férfi fizet.(legalábbis ha úriember)
Nálunk kezdettől fogva élettársam fizetett étterembe/szállodába stb.Múltkor rákérdeztem, mi lett volna ha kötöm az ebet a karóhoz, hogy márpedig én fizetek.Azt mondta, nem engedte volna, ma sem engedné, mert szerinte ez egy udvarias és alap gesztus a férfi részéről.
Egyszer nagy kegyesen engedte, hogy befizettem magunkat 3 napra valahová.:)
Szóval a barátod úriember, ezen ne problémázz.
Lehet téged azért zavar, mert még nagyon fiatal vagy, s a te generációdnál azt tapasztalom, hogy inkább a fele-fele dolgot részesítitek előnyben.Nincs ezzel baj, de szerintem engedd, hogy hagy maradjon meg ilyen udvariasnak. :)

Miért lennék élősködő?Nem huszonéves csitri vagyok, hanem 32 éves nő és anya.
Megtehettem volna az elején is, hogy én fizetek.De ő fizetett.
Tudod mi nem együtt "járunk", hanem szinte a kezdettől együtt is élünk.
Kinőttük már az óvodát bőven.
Azt nem engedi basszus, hogy a rezsi egy részét fizessem, mégis mit kéne tennem?
Múltkor ahogy mentünk bevásárolni, trükkösen megelőztem.Amíg pakolt a kocsiba, gyorsan előkaptam a kártyám, észrevette, és ő is elővette.De gyorsabb voltam.A pénztáros kezébe nyomtam a kartyámat.Itthon aztán "lecseszett", miért költöm a pénzt, miért nem magamra és a kislányomra költöm, a rezsit és ételt rendezi ő.
Másik példa.Elmentem csizmát venni.Amíg nézegettem más cipőket is, addig sunyiban kifizette a csizmát.Akkor itthon én csesztem le, hogy ezt nem kellett volna.
Ilyen helyzetben mi van?
Itthon minden rendben, a ház is, a hatalmas udvar is, mindennap főzök, szóval azt nem lehet mondani, hogy esetleg csak verem a nem létező tökömet.Igen, vannak ilyen férfiak.Nem HÍMEK, hanem FÉRFIAK.

Emellett férfi minden téren.Az ágyban úgy lerendez, hogy másnap ülni is fáj.
Ha megyünk el itthonról, nyitja az ajtót, előreenged, ha jövünk haza dettó.
Valahol irányít, ezt érzem, de szükségem is van erre.
30 évesen, életemben először lettem szerelmes.De úgy, hogy semmit nem tudtam róla, csak a boltban összefutottunk, beszélgettünk.Utánam jött kocsival, megállt, beszélgettünk.
Akkor azt éreztem, ez a férfi kell nekem bármi áron!És semmit nem tudtam róla, az anyagi helyzetét pláne nem.
Szóval nem vagyok élősködő.
Most itthon vagyok, mert lesz téli szünet, nem tudom kire bízni a kislányomat.De januártól megint dolgozok.Akkor hol itt az élősködés?

Nem tudom, nekem ez a normális, hogy a férfi fizet! Kérdező, ha neked ez ennyire kínos, akkor gyere össze egy még nem dolgozó vagy diákmunkás sráccal, ne félj, ott majd fizethetsz te mindent, még meg is fog sértődni, ha te nem veszed ki a részed a "jóból", mert a szemében egyből élsőködő leszel, ha nem teszed.
Vagy: becsüld meg a jelenlegi párod és ne élj vissza a kedvességével.
..és akkor becsatlakozom én is a 61%-oshoz, totál egyetértek vele!! Így ezekszerint én vagyok a másik élősködő :D
A férjem arcáról leszakadt volna a bőr, ha elmegyünk valahova még a házasságunk előtt a "randi korszakban" és én fizettem volna bármit is.
Ő úgy gondolkodott, hogy elég nagy szégyen egy férfinek, ha egy vacsorát vagy egy kávézást "felesbe" kell fizetni, vagy ha elmegyünk valahova és kell jegy, vagy mozi, színház, stb és ő kifizeti az övét, én meg az enyimét... Tiszta égés az ilyen. (ezek az ő szavai)
... miután összeházasodtunk és ilyesmiről beszélgettünk, ő mondta, hogy lehet, hogy nem keres havi több százezret, de azért egy férfiben legyen már ennyi tartás, ha egy nővel - főleg akivel komoly szándékai vannak- randizik, azért ez a minimum, hogy a férfi állja a dolgokat.
Nyilván, ahhoz, hogy egy férfi így gondolkodjon alapjában érett, értelmes férfinek kell lenni, meg aztán az sem árt, ha olyan nőt fog ki az ember, mint pl.én, aki evvel soha nem élt vissza. De megmondom őszintén, hogy nekem a férjem volt az első olyan férfi, akinél nem éreztem kellemetlenséget a számla rendezésnél.
Ő nagyon határozottan és diszkréten mindig intett, hogy
hagyjam, ő rendezi.
Mielőtt bárki azt a következtetést vonná le, hogy ezért mentem hozzá vagy egyéb ilyen blődség, jelzem, hogy egyszerű munkás ember nem havi 300 ezres fizetéssel. De illemben, műveltségeben, udvariasságban, férfi mivoltában 100x kenterbe vágja a nagy tanult diplomás f**zkalapokat, akikkel volt dolgom.
Szóval kérdező, ezt tudom neked javasolni, amit fentebb írtam. Rajtad áll, hogy megbecsülsz egy ilyen embert és nem pusztán az anyagi javak miatt, hanem a GONDOLKODÁS, HOZZÁD ÁLLÁSA miatt, mert az ilyen férfiakban még van némi szikra az udvariasságra, normális FÉRFI jellemre.
Vagy pedig hagyod és kezdessz egy olyannal, aki majd ha elmész vele egy kávéra, követelni fogja, hogy fizess magadnak, mert ez egy ilyen világ, nehogy mááá' ő fizesse ki azt, amit te ittál meg... Na, ők azok, akik a kapcsolat többi részén is eképp fognak hozzád állni. Nem a "miénk" az alapelvük, hanem az "enyém-tiéd".
Lehet lepontozni, nekem sokszorosan ez volt a tapasztalatom.

#8 Pont ez az, amit írtál, hogy legyen tartása.Ha már azt javasolja, menjünk el vacsorázni, akkor tudja magáról, hogy ki is tudja fizetni.
Kapcsolatunk elején azt mondta, úgy készüljek, hogy "elrabol" pár napra, de meglepetés, így nem mondja el, hogy hova visz.Szilvásváradon töltöttünk 3 csodás napot. :)
Pontozzatok le, de meg se fordult a fejemben, hogy a felét én fizessem, mellesleg mondom, nem is hagyta volna, ma se hagyja, pedig együtt élünk, konkrétan nincs kimondva, hogy közös kassza, de mindenről többes számban beszél.Pl. tegnap mondta, héten megérkezik az asztalUNK, és székjeINK.Nekem egy forintom nincs ebben, mégis úgy gondolkodik, hogy az a MIÉNK, nem az övé.
Ha ettől élősködő vagyok, akkor az vagyok.
Volt anyagilag (és van is) nehéz időszakom, de semmit a szememre nem hányt volna soha.És nem egy irodában unatkozó férfi, hanem fizikai munkát végző ember.Tisztelem, becsülöm, az IQ-ja lehet magasabb mint sok diplomás kis paviángyereknek.
Nem érdekel az emberek véleménye, soha nem éltem vissza a jószívűségével, az önzetlenségével.Soha nem kértem tőle semmit ami anyagiakban mérhető.
Volt idén egy koncert, én nem tudtam volna a jegyet kifizetni.Nem szóltam semmit, de tudta, hogy az illető kedvenc zenészem.Mit tett?Gyere, induljunk be x városba.(falun élünk)
Mondom minek, hát most vásárolni se kell."Ne dumálj, készülj!"
Egy jegyirodába mentünk.Megvette a jegyeket, pedig rühelli az adott zenészt, meg a tömeget.De elmentünk Pestre, pedig majd 100 km-re lakunk onnan.
Igenis vannak olyan férfiak, akik szeretnek a parjuk kedvében járni.Én is szeretem meglepni amivel tudom.Elég jól főzök, így hát én ezzel (is) tudok a kedvében járni.
Legalább olyan odaadó vagyok mindenben, mint ő.Így egészítjük ki egymást.
Kérdező, nyugodtan fogadd el tőle amit ad, leírtak alapján kedveskedni akar neked.Ne érjen kellemetlenül, ne érezd magad ettől rosszul.
Ha egy kisfiúval jöttél volna össze, ne félj, még egy nyamvadt tea árát is kifizettetné veled.
Te vagy a NŐ, s ő akként is kezel.Ő pedig FÉRFI, érezd is nőnek magad mellette.
Amíg ezzel nem élsz vissza, semmi gond nincs.

Azért az érdekelne, hogy mikor "mászott" így el a vilag, hogy felesben fizetnek a párok.
Csak egy példa, hogy a férfi tartást és udvariasságot érzékeltessem kedves Kérdező.Páromnak volt egy barátnője előttem, aki szó szerint milliomos, évi több tengerparti utazás sem vágja földhöz, sőt sok minden más sem.(ettől függetlenül szolidan él, nem kérkedik a vagyonával.Vállalkozó hölgy amúgy)
Amikor elmentek vacsorázni, nem a hölgy fizetett, hanem a párom.Miért?Mert van tartása.
Ha meg ráadásul komolyan is gondolja veled, örülj neki, hogy ilyen gesztusai vannak.Persze fontos, nagyon fontos, hogy más téren is figyelmes legyen.Ha ez is megvan, szerintem boldog kapcsolatotok lesz.
Tettem én már fel kérdést ezzel kapcsolatban, hogy mi ez a "randin felezünk" mánia, de sokkal okosabb nem lettem.
Az a baj, ha egy nő ragaszkodik a felezéshez, pont azt éri el, hogy nem engedi magát igazi nőként kezelni.
Mindegy, ezt úgy sem fogom megérteni soha, és végülis mindenkinek más a gondolkodása.
Ettől színes a világ, hogy nem vagyunk egyformak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!