Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom minden hétvégén elkölt egy csomó pénzt a közös programjainkra és nem hagyja, hogy én is fizessek?

Nem háziasszonyként tekint rám, hanem NŐKÉNT!És úgy is bánik velem.
És bizony ha úgy tartja kedvünk, egymásnak esünk mi az ebédlőben is.
Nem mackónadrágban flangálok itthon, de nem is kisestélyiben.Igyekszem itthon is nőies lenni, nem csak háztartás vagy öltözködés terén, hanem mind kommunikació, mind meghallgatom milyen napja volt, mint ahogy ő is megkérdezi tőlem.
És nem prostiként tekint rám, hanem mint nőre, akit szeret.
Minden kérésünknél szerepel az a szó, hogy "légyszíves", "köszönöm".
Az, hogy most tizen-huszonévesen nem akarsz gyereket, (mert nem vagy több ilyen felfogással), attól még a későbbiekben akarhatsz.
Kedves 8-as, eddig csak élősködő voltam, mostmár prosti, mert képes vagyok háztartást vezetni, és tisztán tartani egy házat.
Tiszta vicc.

61%, én valamennyire még egyet is értek veled, de muszáj más kérdését telespamelni a saját kapcsolatoddal? :DDD
Kérdező, ismerős szituáció. Üljetek le, és őszintén mondd el neki, amit érzel ezzel kapcsolatban. Ne rágd a fülét, nekem is egy év kellett, hogy rászoktassam a barátom széééép lasssaaaaan, hogy néha hadd fizessek én :D De gondolom simán csak tisztában van vele, hogy mivel ő dolgozik, jobban megengedheti ezt, mint te, aki tanulsz.
Ezt nektek kell megbeszélnetek, és nektek kell kompromisszumot találnotok, mások nem tudják megoldani helyettetek.
KOMMUNIKÁCIÓ!!!

Ha zavar, próbáld vele megbeszélni.
off: Nem gyanakodtál még pénzmosásra? Hátha csak minél előbb meg kell szabadulnia valahogy x összegtől. :-) (bocs, nem hagyhattam ki)

61%-os , én már meg sem próbálom ezeket a dolgokat magyarázni, itt néhány nőnek/pasikának, hogy mit hogyan értek. Hidd el, felesleges, mert úgyis az lesz a vége, hogy te kitartott,eltartott, r*bi, pénzlehúzó, lusta, önállótlan, agybeteg, stb vagy.. (ezeket már én is megkaptam).. :)
Nagyon örülök, hogy találtam egy hasonló tapasztalatu, hullámhosszu nőt, akinek nem kell magyarázni, hogy melyik szavam mögött mit értek, miért is olyan jó ez pl amit leírtál te is, hogy ott várt téged elegánsan, 3 szál rózsával a kezében.. Erre mondtam, hogy evvel nagyon sokan nem tudnának mit kezdeni, hogy ebbe mi a nagyon jó ennyire, aztán meg megy a csodálkozás, mikor az alapmegszólítás az, hogy "gyere ide b*meg.."
Igen, volt nálunk is hasonló esemény, mikor az első randin a hideg hóesésben várt rám a párom átfagyva (mert ő még adott arra, h előbb ott legyen a randin, nem az, hogy majd odaérek amikor ..) és fogta a szál vörösrózsát. Ahogy megláttuk egymást, ott volt "az" az érzés, akkor amit te is jól ismersz.
Vagy mikor meglepett egy horvátországi úttal, az a csodálatos hét, egyetlen percét sem felejtem soha.. És tényleg, mieltőtt bárki aki olvassa azt gondolná, hogy pénzeszsák a férjem, akkor pont 200 e alatt volt a fizetése, de meglepetésnek szánta, amolyan utó-nászútnak. (mivel az esküvőnk is nagyon szerény volt, de nem ez volt a lényeg, ha arról lett volna szó, ha hagyta volna egy farmerban is hozzámentem volna :) )
Az évek alatt meg csak ismét sok esetben bebizonyosodott, hogy mennyire jól válaszottam és hogy jöhet akármilyen baj, öröm, bármi, mindig ott van mint férj, társ, szerető, barát, mint ember.
Nagyon boldog vagyok, hogy ő a férjem és boldog vagyok, hogy sikerült egymásra találnunk és éljük ezt a csodát.. a MI csodánkat minden egyes nap.
Csak egy dologban reménykedem, hogy a gyerekeink hasonlóan megtalálják a párjukat vagy legalább fele ilyen jó embert... akkor már nyugodt leszek.
a 8-as :)

Ülj le vele és mond ezt el neki. Gondolom van annyira értelmes férfi, hogy felfogja, hogy ez téged zavar.
Annak idején mikor megismertem a volt páromat még suliba jártam. Irtó kellemetlenül éreztem magam, hogy sokszor egy vagyont költött el az étterembe és én nem tudok beszállni a költségekbe.
Ezt persze elmondtam neki, hogy kellemetlen a számomra. Megértette. Akkor ő azt mondta, hogy ez a férfi dolga. Ha már elhív vacsorázni a minimum, hogy ő fizet.
Amikor tehettem mindig meghívtam kávéra stb.

8-as
És mennyi olyan gyönyörű pillanat van, amit tényleg csak egy úriember tud megadni.
Nem csak pénzzel.Szeretem mikor bevásárlásnál érzem, hogy olyan védelmezőn megfogja a derekam, mert nagy a tömeg.Mint pl. tegnap.
Értem én a Kérdező aggodalmát, hisz a mai huszonéves lányoktól csak azt hallja, hogy felesben fizetni mindent.De ez egy marhaság.
Örülj neki kérdező, hogy ilyen fiatalon úriemberrel hozott össze a Sors, és nem egy önző, filléreskedő alakkal.
A te korosztályod ezt ritkán találja meg manapság.
Az a véleményem, ha szólsz neki arról, hogy téged zavar miszerint ő fizet, le fogod lombozni, hisz ő úriember akar lenni, kedveskedni akar.Ne vedd el a kedvét.Vissza tudod te ezt adni neki azzal, hogy aranyos vagy vele, meghallgatod, odaadó vagy.Hidd el, hogy értékelni fogja.
Tapasztalatból mondom.

Igen, és hiába megy a lepontozás, mert offolásnak veszik, akik olvassák, de ez egy példa a sokból, hogy mennyivel másabb egy ilyen férfival összejönni , napi szinten együtt élni...
Kérdező, én is ezt tudom hozzátenni, hogy ne azoknak a lányoknak higyj, akik azt mondogatják, hogy ne égőzz ilyen férfival, meg hogy mekkora papucs, meg igenis csapja az asztalra, hogy te is már keresőképes felnőtt nő vagy ....
Érdekes módon mégis ők vannak kapcsolati válságban, őket alázza meg a párjuk. Csak jobb érzés a többséggel együtt haladni és homokba dugni a fejeket, hogy, a gyakorin is azt írták 10-ből 8-an, hogy úgy a jó, ha én fizetek, akkor biztos úgy is van.
Igenis ne add lejebb sosem, mert csak így lesz olyan párod, aki mindig nőként fog kezelni téged, akire nem csak a jó időkben számíthatsz, mikor minden happy, hanem esetlegesen egy komoylabb válságnál is egymás támaszai lehettek.
És szerintem teljesen más egy ilyen férfinek megnyilni, mint egy olyannak, aki kicentizi az idejét, a pénzét, mindent ami rád/rátok vonatkozik és évek múlva is ott tart a kapcsolat, hogy enyém-tiéd.
..Igen, nagyon sokmindenkitől ezt fogod itt olvasni, de azért, amiért mindenki leírja ezt, az nem azt jelenti, hogy ez is a normális.
A lényeg mindig csak annyi, hogy nem kell visszaélni a párod kedvességével, nagylelküségével.
Nem attól lesz vki egyenrangu nő, hogy ő fizeti a maga részét és kiáll hülye feminista nézetekkel a párja előtt is. Egy normális, egészséges kapcsolatban amúgy ilyesmire nincs szükség, hogy feminista meg ilyen olyan nézeteket hangoztasson, vagdosson egymáshoz 2 ember.
Csak mivel néha avval szembesülünk az utunk során, hogy mi is "csak beálltunk a sorba", könnyebb elfogadni, mint kiállni és találni valakit, aki igazán megbecsül minket, mint társat.

Azt nem tagadhatod, hogy nem csak az úriemberek csinálják ezt, hanem akik vmilyen módon uralkodni akarnak.
Továbbra sem attól úriember valaki, hogy semmibe veszi a kérésemet.

Nagyon jól összefoglaltad.
Azért hangoztatja itt sok lány, hogy ő egyenlő akar lenni a férfivel, mert a férfi (?) nem hagyja, hogy más legyen, hogy igazán megmaradjon nőnek.
Egy igazi férfinek aztán mondhatod a vacsora végeztével, hogy a saját részed (hú de rosszul hangzik, "saját részed") te fizeted, egy határozott férfi nem engedi.Mert igenis a férfinek illik fizetni.
Épp ezért ne érezd magad kellemetlenül, az lenne a baj, ha nem így lenne.
Volt már egy pár randim, életemben egyszer nem fizettem.Nem azért mert nem lett volna, hanem mert ne cseréljük már fel a szerepeket könyörgöm.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!