Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerintetek működhet egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek működhet egy keresztény nő és egy muszlim férfi kapcsolata?

Figyelt kérdés
Szerintetek mennyire ütné egymást a kereszténység és az iszlám?

2015. máj. 13. 19:37
1 2 3 4 5 6 7
 61/67 Girgoy ***** válasza:
20%
Akartam én is mondani, hogy indirekten válaszoltunk a kérdésre. Nem akartam már ide visszanézni, de azért korrigálnám a végkicsengést az igazságnak megfelelően. Merthogy itt nem az történt, hogy egymásnak ugrott acsarkodva muszlim és keresztény, vagy hogy én megsértődtem, hanem olvassuk csak vissza, hogy én válaszoltam alapvetően a Kérdésre több oldalról objektíven körüljárva, majd megpróbáltam közös alapból, pontosabban a muszlimok egyik alapgondolatából (!) kiindulva egyszerűen megvédeni a keresztény tanítást, amit méltatlan gyalázkodás ért, és a negatív jelzők, sátánozás, stb. csak a másik oldalon és különösen a 48%-os fickótól hangzottak el, aki az egész hitvitát kezdeményezte. Csak hogy reálisabban lássuk. De minden jót, az általam beidézett rész a lényeg: nem mindenki látja, hogy kicsoda Krisztus valójában, mert ezt nem emberileg kell felépíteni. Erről a jelenségről mi tudunk. Amúgy meg felőlem Mohamed lehet olyan értelemben próféta, ahogy pl. Tit 1:12-ben olvassuk.
2015. máj. 28. 13:23
 62/67 Girgoy ***** válasza:
0%

Egyébként úgy látom, ez a 48%-os muszlim máshol is egy nagy topikromboló provokátor. Lásd pl. itt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..

2015. máj. 28. 17:33
 63/67 anonim ***** válasza:
0%
Igen igen. Fáj az igazság, ezért kezdjünk befeketíteni másokat! Jól csinálod a sátán munkáját.
2015. máj. 29. 10:18
 64/67 Girgoy ***** válasza:

Ha a trollok focizni akarnak, abból öngól-özön lesz...

Még pár ilyen személyeskedést, sablon-dumát és sátánozást légyszi az én objektív megállapításaimmal szemben, mert ezek mind engem igazolnak. Köszönöm! :)

De én itt tényleg le is állok, mert eljött a pont, amikor végképp nincs értelme a folytatásnak. Sok jó topik van még ezen kívül, köszöntem!

2015. máj. 29. 11:33
 65/67 Girgoy ***** válasza:

De hogy mégse ez legyen a végkicsengés...

Itt van egy másik topik, aminek végefelé korábban beszélgettem egy muszlimmal (egyébként ő is kb. 48%-on mozgott, de más a sítlusa)

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__6..

Ezt most azért írom, mert szerintem egy muszlim miatt nem kell azt hinni, hogy mindegyik muszlim ilyen. Igen, elképzelhető teljesen normális, színvonalas párbeszéd is velük, ami nem arról szól, hogy ész nélkül gyalázzuk a másikat, még itt a GyK-n is, illetve volt nekem a valós életben is normális, szimpatikus muszlim ismerősöm. Szóval, ne aggódjunk, a helyzet azért nem reménytelen ebben a párbeszédben ha megfelelő emberek jönnek össze. Talán még a házasságban sem. Béke veletek!

2015. máj. 29. 11:45
 66/67 anonim ***** válasza:
Pedig bizony nagyon rossz úton jársz. Neked csak egyszerűen fáj az igazság.
2015. máj. 29. 12:30
 67/67 anonim ***** válasza:
0%

egy kapcsolat mindig a benne résztvevő embereken múlik. ha emberileg jól tudják kezelni egymást és a helyzeteket, amik kialakulnak, akkor a kapcsolat működni fog. ha emberileg nem tudják megfelelően kezelni egymást és a kialakuló élethelyzeteket, akkor meg nem fog működni a kapcsolat. és ez mindig független a vallásuktól. két keresztény közt pont ugyanúgy nem működik a kapcsolat, ha emberileg nem tudnak mit kezdeni egymással - és a legtöbb kapcsolat nem a vallás miatt szokott tönkremenni, vagy működni, a vallás legfeljebb megerősíti és elmélyíti a dolgokat (és erre képes akár az összetartozás, akár az ellentétek esetében)

szerintem a muszlim vallásúak pont ugyanúgy nem mind egyformák, ahogy a keresztény, zsidó, vagy más vallásúak, netán anteisták sem mind pont ugyanúgy gondolkodnak és nem pont ugyanúgy élik meg a vallásukat/világnézetüket, vagy annak másokhoz fűződő kapcsolatát. nem mindenki egyforma intenzitással éli meg és gyakorolja a saját vallását. még ha hívő és vallásgyakorló, akkor sem mindenki viseli magán a vallása minden külső jegyét, nem gyakorolja a vallás minden rituáléját. álgalában minden vallásnak vannak szigorúbb, ortodoxabb ágazatai és megengedőbb, elfogadóbb, nyitottabb és alkalmazkodóbb ágazatai.

mindegyik világnézet köré ugyanúgy csoportosulnak szélsőséges, elvakult és fanatikus emberek, akik minden áron meg akarnak másokat győzni a saját igazukról és nem nyugszanak, míg a másik akár őszintén, akár csak látszólag ennek be nem hódol és mindegyik világnézet körül vannak elfogadó, toleráns és normális együttélésre törekvő emberek. minden csak azon múlik, hogy ki hogyan éli meg a saját és a másik vallásosságát és hogyan kezeli a különbségeket.

ha a két fél tényleg elfogadja a másik hitét és konstruktívan egy közös értékrend köré építik fel az életüket, azok közé az alapvető értékek köré, amiben egyetértenek. ha tényleg normális együttélésre törekszenek, akkor nem megtéríteni akarják majd egymást és a saját hitüket és igazukat ráerőltetni a másikra, hanem elfogadják, sőt támogatják és akár ünneplik majd egymás különbözőségeit és együtt örülhetnek annak, hogy a különbözőségeik közepette is mennyi mindenben egyetértenek.

ehhez persze mindkét féltől megértés, elfogadás és kompromisszumkészség kell. de ha akarják, akkor működhet. nem szükséges egyszerre, ugyanott és ugyanahhoz az Istenhez imádkozniuk. nyilván a társra vonatkozó vallási elvárásokból többet kell majd feladniuk. ha a vallásuk megkövetelné, hogy azonos vallású legyen a társuk, annak eleve nem tudnak engedelmeskedni. de ez nyilvánvaló a helyzetükből. ha el tudják fogadni és tudnak hozzá alkalmazkodni, akkor találnak megoldásokat.

nyilván minél több a közös pont a felek közt egy kapcsolatban, annál kevesebb a súrlódás. könnyebb közös programot szervezni, stb. de ebben nem feltétlenül csak a vallás jelenthet problémát és egyáltalán nem biztos, hogy az a legsúlyosabb különbség. a legtöbb vallási különbség szerintem nem kell, hogy sokkal komolyabb gondot jelentsen egy kapcsolatban, mint az, hogy valaki dohányzik, borostás, szereti-e az alkoholt, eszik-e húst, vagy éppen szereti-e a zöldborsót, milyen zenét hallgat, milyen könyveket olvas, kik a barátai, a tévben focit, vagy a brazil szappanoperákat néz inkább.

ha nem érdekel a másik véleménye, megközelítése, ízlése, akkor kineveted érte és esetleg még rá is kényszeríted a saját ízlésed, mert vagy megszokja, vagy megszökik. ha érdekel a másik véleménye és működőképes kapcsolatot akartok, akkor kitaláljátok, hogy lehet mindkettőtöknek jó. amit az egyik nem szeret/akar, vagy vallási okból nem csinálhat, azt megoldjátok, hogy neki ne legyen muszáj (vagy legalább ne mindig), vagy majd nem jó kedvvel csinálja, de a másik miatt néha belemegy, ha épp elkerülhetetlen, mert tudja, hogy a másik is pont ugyanezeket a dolgokat vállalja érte a kapcsolatban, hiszen nem egyformák, de jobban szeretik egymást annál, hogy ezek a dolgok szétválasszák őket.

végszükség esetén nem hiszem, hogy egy racionálisan gondolkozó muszlimnak/kereszténynek, ha elkerülhetetlen, akkor sokkal nagyobb kellemetlenség lenne a kapcsolatban, hogy élete párja miatt egy-egy rövidebb időre meghajoljon a másik vallásának külsőségei előtt, mint amiket a hétköznapok és pl. a munkahelye amúgy is megkívánnak tőle időnként és ha kell kendőt kössön a fejére, vagy keresztet vessen egy templomban, még ha nem is hisz abban, amiért mások ezt csinálják, meg amit ez másoknak kifejez. turistaként pont ugyanígy viselkedik az ember ilyen helyen: ahogy a helyiek elvárják, hogy beolvadjon a környezetbe, ne nézzék ki onnan. és mivel a másik ugyanúgy értékeli és tiszteli őt, ezért ugyanúgy bevállalja ezeket az ő vallása miatt, illetve ugyanúgy megérti, ha inkább kihagyná adott helyzetben.

egyébként az emberek jelentős része nem a maguk vallásos áhitatában éli meg a legtöbb vallásos dolgot, hanem egyszerű kulturális, vagy társadalmi programként, ahova a szokások miatt el kell menni, végig kell ülni, úgy kell viselkedni, mint mások, de a vallásos tartalom marhára nem érdekel mindenkit. valószínűleg keresztények pont úgy járnak mecsetekbe turistaként, mint muszlimok templomba vagy mindkét vallásúak zsinagógába, mert nem csak a vallás, hanem a kultúra, vagy épp a művészet is érdekelheti őket benne. a karácsonyt és a húsvétot meg sokan az ajándékozás és a társadalmi program miatt ünneplik, nem a szoros vallási kötődése miatt.

szóval szerintem menni fog ez, csak akarni kell és gondolkodni, nyitottnak lenni, megértésre törekedni és normálisan viszonyulni másokhoz és egymáshoz. ezek nélkül meg azonos vallásúak közt sem fog működni a kapcsolat...

2015. máj. 29. 13:03
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!