Zsidók, és keresztények (de akár muszlimok is), ha tehetnétek elutaznátok/elzarándokolnátok Izraelbe, voltatok már?
Még nem voltam, de szívesen mennék.
A Szentföldön érthető módon nagyon élénk a nemzetközi zarándokturizmus, most elsősorban a keresztényekre gondolok. Ez jelentős anyagi bevétel Izraelnek, úgyhogy igyekeznek ezt kihasználni.
Utazási irodák rengeteg szervezett utat hirdetnek. 5-6-7 éjszakás utak Magyarországról úgy 250-300 ezer forint körül vannak. Van olyan is, hogy valamelyik vallási közösség kér fel utazási irodákat, hogy csak nekik szervezzenek egy utat. Így az útitársak régi jó ismerősei egymásnak. A szervezett utak békések és biztonságosak, az izraeli-palesztin konfliktusból gyakorlatilag semmit nem érzékelnek.
Ki lehet menni magánúton is (ismerőseim voltak) de az bonyolulttá tesz a dolgot. Mindenféle engedélyeket kell beszerezni, és még akkor sem biztos, hogy átengedik őket a check ponitokon az izraeli katonák. Azok pedig szinte mindenhol vannak. Magánúton egyfelől érdekesebb, másfelől pedig lutri, hogy végül eljutnak-e oda, ahova tervezték.
Még nem voltam, de szívesen mennék, mert nagyon szép élmény lehet ott járni, ahol Jézus is járt.
Viszont szerintem egy darabig nem megyek, félek a repüléstől és nincs rá pénzem.
Zsidó vagyok (nem vallásos.)
Nem voltam még Izraelben ,sajnos . :/
Viszont élnek rokonaim Haifában.
Egyébként megnézni megnézném ,DE nem költöznék Izraelbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!