Tudnja valaki mi annak a vallásnak a neve?
Szóval anyit tudok róla hogy egy nagyon jó söt a legjobb barátomnka a családja ebben a vallásban él ezt a vallást gyakorolja....
Ö ugy mondja szabad keresztények...
Vagyis ök is a bibliát olvasák meg minden ök is ugyanolyan énekeket énekelnek mint pl az evangélikusok...
De nem taroznak se az evangélikusokhoz se a katolikus se ortodox egyikse szabadon ök tartják az istentiszteletet...
Mi annak a neve vagy van megnevezése ? o.O
Szabadkeresztények.
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__2..
Jó mi? Valójában tudtad a választ!
Ez egy önálló felekezet, szabadkeresztények, ez a nevük :D Magyarországon kevesen vannak az új egyháztörvény ezért kitaszította volna őket az egyház jogi fogalmából, de részben a pünkösdisták részben a baptisták "befogadták őket" hogy ezt elkerülhessék, de igazából teljes szabadságuk van, teologiailag és szokásokban is, tehát önálló felekezet.
Amennyire én tudom teologiai értelemben ugyan úgy gondolkodnak mint a baptisták, de a szokásaik kicsit mások, pl orgonás zene helyett modern zene van meg ilyesmi.
Kevesen vannak, modern a zenéjük és közvetlenek ,ezért sokan szektának hiszik őket, de nem szekta, ökumenikus mozgalomnak is tagjai ahogy a történelmi egyházak is, ellenben a szektákkal, akiket én ismerek mind jó arcok
egy református voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!