Milyen előnyei/hátrányai vannak a thelema vallásnak a hívei szempontjából?
Nem gondolom, hanem tudom. Nézd végig Crowley "munkásságát", és te is tudni fogod.
Nem most jöttem a 6:20-assal szellemi szempontból, de te dolgod, hogy kikkel kerülsz kapcsolatba.
Crowleyt érdekelte az asztrálvilág, de azt modnják, hogy balsiekre miatt utolsó éveiben egy démon üldözte.
De azt nem tudom, hogy a thelemiták mennyire tartják fontosnak a szellemidézést.
Mellesleg Mohamed pedofil volt.
Jézus pedig több alkalommal összeveszett tanítványaival, és komplett ostobáknak tartotta őket.
Buddha hazáját pedig a halála előtt leigázták, és neki öngyilkosnak kellett lennie a béke érdekében.
Konfucius pedig élete nagy részét szegénységben élte
Soroljam még?
Meg aztán Crowley teljes munkássága és a thelemizmus mennyire kapcsolódik össze?
Mert kétlem, hogy minden tanítványa egyet értett volna vele. Gondolj csak Gardnerre.
Mivelhogy a gonosz szellemvilág szempontjából soha senki nem ér el végleges sikert, akármibe is fog bele, nem csoda, ha időnként leszámolnak egymással. Még ha a Földön sikerre is viszi valaki ilyen jellegű céljait, akkor sem kerüli el a kárhozatot. De a legjobb, ha már a Földön elbuknak.
A többi szellemi vezető nem érdekel, de honnan veszed, hogy Jézus ostobának tartotta tanítványait? Tisztában volt emberi mivoltukkal.
Az, hogy Crowleyjel egyetértettek e-tanítványai, irreleváns, a többi ilyen dologgal együtt. A kulcs abban van, hogy a szellemvilág (sajnos, viszont szerencsére csak átmenetileg), kétpólusú. Azért kerülnek a thelemiták gonosz szellemekkel kapcsolatba, mert hitük, céljaik, támaszaik nem Istentől vannak. Még csak szellemet sem kell idézni hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!