Hit szempontjából helytelen két esküvői szertartást tartani?
Figyelt kérdés
Arról van szó, hogy az indiai származású menyasszonyom és a családja ragaszkodnak a saját hagyományaik alapján tartott szertartást a katolikus után. Szerintem ez elfogadható, de a családom elzárkózik az ötlettől.
Hívők segítségét kérném, hogy miként tudnám elfogadtatni a családommal a gondolatot?
2014. nov. 5. 14:13
1/7 A kérdező kommentje:
szertartáshoz, elnézést.
2014. nov. 5. 14:22
2/7 anonim válasza:
A családodnak nincs joga beleugatni az életedbe. Így.
Ha nem tetszik, akkor el lehet búcsúzni.
Durva, de igaz.
3/7 anonim válasza:
Egyébként fehér vagy, ha szabad ezt megkérdeznem? (mindenféle rasszizmus nélkül)
4/7 anonim válasza:
Ha elvárják, hogy indiai származásúként elfogadja a katolikus szertartást, akkor elvárható, hogy te pedig katolikus létedre fogadd el az indiai hagyományon alapulót. Ha ezt a szüleid nem értik meg, akkor ne erőltessék a katolikust se.
6/7 Ling-ce válasza:
Hit szempontjából tilos két szertartást tartani. Ez törvény a catholikus gyülekezetben. Ezért zárkózhat el az ötleted elöl a családod. A feleségem catholikus, és nálunk sem lehetett két egyházi szertartást végezni. Igaz a mi esetünk annyival könnyebb volt, hogy én is keresztyén vagyok, úgyhogy ökumenikusan megoldható volt a dolog. Szerintem ne erőltesd a dolgot. Én azt javasolnám, hogy semmiképpen se vesszen össze ezen a két család. Mi lenne, ha tartanátok egy catholikus esküvőt, utána meg egy indiai hagyományokra épülő lakodalmat?
7/7 anonim válasza:
Nem tudom pontosan a szeretet és elfogadás üzenetéből, mikor lett a kirekesztés üzenete, de ők biztos tudják. Keleten nem enyire elzárkózottak a keresztények sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!