Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Keresztények, Ti mit tennétek...

Keresztények, Ti mit tennétek az alábbi esetben? Tudnátok ugyanúgy viszonyulni az ismerőshöz?

Figyelt kérdés

Évek óta levelezek egy angollal, aki neo-protestáns közösség tagja.

Egy bibliai levelező tanfolyam keretében kerültem hozzá.

Havonta küldte a bibliatanulmányokat, amiket visszaküldtem, levelezve átbeszéltük azokat.

A tanulmány vége után továbbra is tartjuk a kapcsolatot már évek óta.

Év elején meghívtak magukhoz, hogy ha van kedvem és tehetem, szívesen látnának. (Egy nálam idősebb házaspárról van szó.)

A minap kapott levélben pedig azt olvasom, hogy éppen egy horvátországi naturista (értsd: nudista) hotelben ünneplik az X.-ik házassági évfordulójukat!!!

Nekem ez, személy szerint nem fér bele, mint kereszténynek.

Katolikus vagyok, nyitott dolgokra, de ez már azon a határon túlmegy, hogy egy magát kereszténynek mondó ember, aki bibliatanulmányokat küld/fogad (nem ő készíti ezeket!) ilyen helyre menjen üdülni, ünnepelni, és ezt még meg is írja.

Én először azt hittem, hogy csak ugrat, így rákérdeztem.

Küldött egy olyan fényképet, amin valóban egy bizonyos naturista hotelben vannak (persze a képen öltözetben).

Én ezek után nem tudom folytatni velük ezt a baráti kapcsolatot.

Hiába magándolog ez, ez nekem akkor is sok.

Ti mit tennétek? Tartanátok továbbra is a kapcsolatot vagy megszakítanátok azt velük?

2015. ápr. 7. 11:58
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Nyugaton más az ehez való hozzáállás mint nálunk. A Biblia tudtomal nem tiltja a nudizmust (ilyen helyeken a perverzkedőket elzavarják)... Szóval ez nem teológiai csak kulturális kérdés.
2015. ápr. 7. 12:28
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem is inkább kulturális kérdés. Nem feltétlenül szexuális aberráció (persze valakinél az is lehet).

Ha beszélgetsz vele, hogy ez mit jelent számára/számukra, akkor talán jobban megérted, és el tudod fogadni tőle.

2015. ápr. 7. 12:53
 3/10 anonim ***** válasza:
77%

A kereszténységben egyetlen szó sem esik arról, hogy felnőtt emberek, szabad akaratukból, senkinek sem ártva, semmilyen szabályt át nem hágva ne nyaralhatnának kedvük szerint.

Ezt nem elfogadni inkább bigottság, mintsem hit kérdése.

2015. ápr. 7. 12:59
 4/10 anonim ***** válasza:
77%
Miért nem fér bele? Ennyire bigott vagy?
2015. ápr. 7. 13:11
 5/10 anonim ***** válasza:
29%
Láthatóan neked ez gondot okoz, még ha nem is botránkozol meg. Ne tegyél semmit a lelkiismereted ellen. Ha szerinted a naturista megnyilvánulás nem fér bele a keresztény életbe, akkor ne fojtsd el a lelkiismeretedet csak azért, hogy egy levelezőpartnerrel megtartsd a személyes kapcsolatot. Mindenki a saját lelkiismeretével számol el.
2015. ápr. 7. 13:24
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az összes eddigi választ!

Érdekes tapasztalat, ami a válaszok többségét illeti.

Én valójában úgy vagyok most ezzel a helyzettel, hogy ez az ő egyéni, privát dolguk, amivel ők számolnak majd el, mint mindenki más is a tetteivel.

Csak nekem ez az egész váratlanul jött, hogy ezt meg is írja.

Az, hogy nekem nem fér bele az értékrendbe ez a stílus, nem bigottság. Mondtam, hogy nyitott vagyok és nem ítélem el az embert, mert az nem az én feladatom. Egyszerűen váratlanul ért ezért "sokkolt" így többéves levelezés után.

2015. ápr. 7. 14:14
 7/10 anonim ***** válasza:
16%

szia

egyszerüen, és kedvesen tudasd velük tisztelet tudóan, hogy neked a lelki ismereted nem engedi meg a "meztelenséget"

éreztesd velük hogy nem vagy az ellenségük, mindössze a Nudizmust nem támogatod, keresztény lelkiismereted alapján

2015. ápr. 7. 15:09
 8/10 anonim ***** válasza:

A meztelenség teljesen normális állapot.

az már régen rossz ha valaki vallási okból prűd esetleg a nemiségét korlátozza be. Ráadásul gyakorló nudistaként mondom: a meztelenség jó állapot és nem sok köze van a szexualitáshoz. (és az se lenne baj ha lenne, de nincsen)

Túl bigott vagy, közel sem vagy nyitott.

Mellesleg igen, a mienknél fejlettebb kultúrkörben a meztelenség teljesen normális állapot. Mi több a szaunázni is csak errefelé szokás bikiniben, pedig iszonyat ótvar bunkóság szaunába nem meztelenül menni mindenhol. Túlliheged de igen erősen.

2015. ápr. 7. 15:45
 9/10 anonim ***** válasza:
75%
Nekem is az a benyomásom, nálad a nyitottság mást jelent, mint az emberek többségénél. A nyitottság azt jelenti, hogy elfogadod őket olyannak, amilyenek, ettől se kisebbek, se nagyobbak nem lettek. Ők így szeretik, te másképp, ennyi. A probléma kizárólag akkor jön, ha ezzel valakiknek kárt okoznak. A megbotránkozás nem kár, csak más szokás.
2015. ápr. 7. 16:11
 10/10 KZitus ***** válasza:

Szervusz

Az első kérdésedhez : mit tennék? Azt írod, évek óta tartjátok a kapcsolatot. Ha ez így van, beszélj velük arról, amit nem értesz, vagy zavar. Ha több információd lesz, jobban megérted a dolgokat, és majd akkor határozhatod meg, talán pontosabban a további kapcsolat alakulását.

2015. ápr. 7. 18:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!