Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Szerintetek működhet egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek működhet egy keresztény nő és egy muszlim férfi kapcsolata?

Figyelt kérdés
Szerintetek mennyire ütné egymást a kereszténység és az iszlám?

2015. máj. 13. 19:37
1 2 3 4 5 6 7
 21/67 Girgoy ***** válasza:
83%

Szerintem se nagyon működhet. Egyébként már ott felmerül a kérdés, hogy ha összeházasodnak, akkor milyen szertartás szerint. Mellesleg, szerintem ha a férfi muszlim, akkor eleve belülről, de tuttira kívülről is megy a nyomás, hogy térítse át a feleségét muszlim hitre. Igen toleránsnak és erősnek kell lennie ahhoz, hogy ezt kezelje. Ugyanakkor a keresztény nőnek pont a hite középpontját, a Szentháromság Istenképet és Krisztus istenemberi természetét kérdőjelezi meg a férje világnézete. A világnézet, Istenkép pedig kihatással van - tudatosan vagy tudatalatt - az emberi élet szinte minden aspektusára. Egy keresztény tudatosan és tuidatalatt egy olyan közösséget tart a mindenség alapjának és csúcsának, amely szoros kapcsolatba került az emberrel, a muszlim tudatosan és tudatalatt egy világfeletti egyedüllétet tart a mindenség csúcsának. A kettő között azért van jócskán különbség, és ha nem is mindig tudatosan de tudatalatt ez erősen hat az emberre.

De a gyakorlatban is számos dolog rengeteg problémát generálhat: a templombajáráskor, ünnepekkor szétszakad a család vagy valaki mindig bevállalja, hoyg meggyőződés nélkül ünnepel? A gyerekeket milyen vallásba nevelik fel? Merthogy a kettőből a felnőttek si nehezen gyúrnak össze működőképes világképet (nem is nagyon lehet a fentiek miatt), de egy gyerek hogy igazodjon el? Most a Jóisten egyedül vagy közösségben van? Keresi a szoros személyes kapcsolatot az emeberrel vagy fennt marad? Képes Ő is meghalni az emberért vagy csak az embertől várja el, hogy meghaljon az Istenért? Stb. stb. Felszínesen egy ideig működhet a kettő, de szerintem mély hitet egységesen nem lehet gyakorolni egy ilyen családban...

2015. máj. 15. 15:38
 22/67 anonim ***** válasza:
49%
Papíron talán!
2015. máj. 15. 15:48
 23/67 anonim ***** válasza:
0%
Nincs nagy jelentősége, mert aki hisz istenben mind hülye!
2015. máj. 15. 15:49
 24/67 A kérdező kommentje:
És szerintetek más lenne a helyzet, ha a nő lenne a muszlim, és a férfi keresztény?
2015. máj. 16. 19:47
 25/67 anonim ***** válasza:
57%

Sza!

Az én őseim között vannak muszlimok és keresztények is.

De a legtöbb muszlim szerint az lehet muszlim akinek az apja muszlim legalább

Szal az nem münködhetne.

Személyes vélemény:

Dehogynem! Bárki lehet muszlim szal ez nem befolyásoja! :)

2015. máj. 16. 20:02
 26/67 anonim ***** válasza:

"De a legtöbb muszlim szerint az lehet muszlim akinek az apja muszlim legalább"

Nem igaz, az is lehet muszlim akinek a szülei nem muszlimok.

2015. máj. 17. 10:04
 27/67 anonim ***** válasza:

Vannak olyan szigorú közösségek akik csak azokat fogadják el akinek az apja legalább muszlim.

De a legtöbb közösség ezt nem veszi figyelembe.

2015. máj. 17. 16:04
 28/67 anonim ***** válasza:

"Vannak olyan szigorú közösségek akik csak azokat fogadják el akinek az apja legalább muszlim."

Nem tudom ezt honnan vetted, de az biztos hogy ilyen nincs az iszlámban.

2015. máj. 17. 20:51
 29/67 Girgoy ***** válasza:
0%
Szerintem ha a férfi keresztény és a nő muszlim, akkor ott előbbutóbb megkeresztelkedik a nő, mivel jobb dolga van keresztényként. ;)
2015. máj. 18. 09:34
 30/67 anonim ***** válasza:
44%

Szerintem ha a férfi keresztény és a nő muszlim, akkor ott előbbutóbb megkeresztelkedik a nő, mivel jobb dolga van keresztényként. ;)

Muszlim nő nem megy feleségül keresztény férfihez.

2015. máj. 18. 09:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!