Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Katolikus vagyok, a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Katolikus vagyok, a párom ateista. Én járok templomba, nekem ez nagyon fontos, rengeteget foglalkozom lelki, hittel kapcsolatos dolgokkal. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A páromat ez nem zavarja, de kikötötte, hogy nem lehet templomi esküvőnk és nem jött még el velem sohasem templomba.

2013. febr. 8. 15:57
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
térj észhez
2013. febr. 8. 17:07
 22/29 anonim ***** válasza:
Ha hitgyülis vagy akkor sajnálom a párod
2013. febr. 8. 17:08
 23/29 anonim ***** válasza:

22-es, én mintha úgy olvasnám a kérdés elején, hogy katolikus, de lehet, hogy baj van a szövegérésemmel. :D

Én egyébként soha nem erőszakolnám a páromra, hogy abban higgyen, amiben én és ez fordítva is így van. Szerintem bőven elég, ha egyik is, a másik is elfogadja és tiszteletben tartja a másik világnézetét.

2013. febr. 8. 17:17
 24/29 Laylah ***** válasza:
100%
Egyébként pedig aki hisz, az templom nélkül is hisz, aki meg nem, az a templomban se fog. Azzal, hogy magaddal akarod cibálni a templomba, csak neki ártasz, és arra kényszeríted, hogy képmutató legyen.
2013. febr. 8. 17:27
 25/29 anonim ***** válasza:
100%
2. a gyerekek majd maguk eldöntik, miben akarnak hinni. nem kell semmit rájuk erőltetni, tehát ezzel a részével nem hiszem, h kéne foglalkozni. majd aki akar, megkeresztelkedik, akit meg megkereszteltek de mást szeretne, átkeresztelkedik. semmi értelme, semmi jelentősége a gyerekek hitbeli nevelésének. akármilyen hittel is neveljük, teljesen más világnézete is kialakulhat érettebb korára.
2013. febr. 8. 20:35
 26/29 mayan125 válasza:
Ha ez már most probléma, akkor hogyan akarsz hosszú távra építeni? Arra szerintem nem érdemes számítani, hogy egyikőtök is változni fog. Azon, hogy az ember miben hisz vagy mit tart alapvető értékben egyébként sem egészséges egy másik ember miatt változtatnunk. Ha olyan szinten zavar, hogy ő nem hívő, hogy már itt kérsz tanácsot, ahelyett hogy vele megbeszélnéd, már régen rossz. Szerintem azzal kellene kezdeni, hogy vele beszélsz erről. Meggyőzni a másikat hittel kapcsolatban igazán nem lehet és nem is kell, de talán őszinteséggel,azzal tartozol neki.
2013. febr. 9. 08:04
 27/29 mayan125 válasza:
mit tart alapvető értéknek*
2013. febr. 9. 08:05
 28/29 anonim válasza:
Nálunk ezt úgy nevezik - és a Bibliából származik a kifejezés -, hogy "felemás iga". Azt gondolom, hogy ez igen jól érzékelteti azt, hogy hívő és hitetlen emberek párkapcsolata nem lesz ideális több, mint valószínű. Szerintem nagyon gondold át, mit teszel - az a baj, hogy a párod gondolkodását nem ismerem, mennyire kemény, konok, így nehéz tanácsot adni. Mindenképpen megfontolnám a dolgot, míg nem lesz késő esetleg egy életre. Az első férjemmel nálunk is nagy gond volt ez, mert ő meg engem tiltott el attól, hogy olvassam a Bibliát vagy eljárjak olyan közösségbe, ahol Istennel foglalkozhatok, és nem tehettem mást, mivel akkor a gyermekeim még picik voltak, és válással fenyegetőzött, hogy amennyiben megteszem, elválik. Ezért írom tehát, saját tapasztalatból, hogy nagyon is meg kell ezeket a kérdéseket gondolni. Ha meg tudjátok beszélni, akkor talán nem lesz probléma, de ha nem, hát, nos akkor Neked kell döntened (szerintem), mivel Te vagy az, akinek ez fontos, ahogy írod is, nem a párod.
2013. febr. 9. 09:16
 29/29 anonim ***** válasza:

Elgondolkodtál már esetleg azon,hogy mennyire vagytok fontosak egymás számára? Ha már most ilyen gátakba ütköztök ,akkor mi lesz később?

Távol áll tőlem,hogy elvegyem a kedved de gondolkodj el ezen.

Ha már keresztény vagy,akkor nem lenne inkább helyesebb ezzel a kérdéssel Istenhez fordulni? Így azt kell mondanom,hogy te sem állsz sokkal messzebb a párodtól,de akkor minek ez az álca? Vagy ez a menő dolog ma?

Szerintem tégy rendet magadban,és utána gyere és mond el nekünk,hogy mi is értsük meg.

Sok sikert!

2013. febr. 9. 09:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!