Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Katolikus vagyok, a párom...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Katolikus vagyok, a párom ateista. Én járok templomba, nekem ez nagyon fontos, rengeteget foglalkozom lelki, hittel kapcsolatos dolgokkal. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
A páromat ez nem zavarja, de kikötötte, hogy nem lehet templomi esküvőnk és nem jött még el velem sohasem templomba.

2013. febr. 8. 15:57
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
100%
Ha ő elnéző veled,legyél te is az.Amit nem akar,azt ne erőltesd!
2013. febr. 8. 16:01
 2/29 anonim ***** válasza:
100%

Vagy rábeszéled valahogy vagy engedsz neki és nem lesz,vagy keresel olyan pasit aki hozzád hasonló.

Gyerekek megkereszteléséről,allásáról volt már szó?

Ateista vagyok,volt egy darabig hívő pasim,amiatt szakitottunk,mert nem egyeztünk ilyenben.Én ateistaként nem mentem volna templomba,nem kereszteltettem volna meg a gyerekeket,stb.Ő ezekhez ragaszkodott volna.

Így külön mentünk,neki is nekem is van olyan párom azóta,hogy össze illünk ilyen téren is.

2013. febr. 8. 16:02
 3/29 anonim ***** válasza:
71%
mégis mit tennél?? mikor összejöttél vele tudtad h ateista, nem? akkor meg mit hisztizel? nem fogsz belehalni h nem lesz templomi esküvőd, és ne erőltess rá semmit, mert undorító dolog.
2013. febr. 8. 16:02
 4/29 anonim ***** válasza:
100%
Nem fog menni ez a kapcsolat, mert olyan dolgot köt ki, ami neked nagyon fontos.
2013. febr. 8. 16:03
 5/29 anonim ***** válasza:
100%

Ha a párod megkeresztelve sincs, akkor valószínűleg a pap sem adna össze.

Amúgy a valláshoz szerintem főleg hit kell, és azt senkire ráerőltetni nem lehet/szabad.

Ez egy ateista véleménye.

2013. febr. 8. 16:03
 6/29 anonim ***** válasza:
25%
Ha erre nem hajlandó azért mert te ezt szeretnéd és nem egy nagy áldozat akkor szerintem nincs jövőtök.
2013. febr. 8. 16:07
 7/29 anonim ***** válasza:
100%
Mennyire vagy hivö, mennyire ragaszkodsz a dogmákhoz? (Ez az érdekes, nem az, hogy mennyit foglalkozol ilyen kérdésekkel!) Miért ment volna el veled templomba? Ö nem hiszi, hogy az Isten háza, ott lakik.
2013. febr. 8. 16:07
 8/29 anonim ***** válasza:
56%
Nem kell ahhoz hívőnek lenni, hogy elmenjek a hívő párommal a templomba. Szerintem ez egy elég alap dolog. Nem konvertálni akar, ez az ő életének a része, én pedig részt akarnék venni az ő életében, hiszen a párom.
2013. febr. 8. 16:10
 9/29 anonim ***** válasza:
29%
Mi a kérdésed?Nem értem mi a problémád.Templomi eskövőt akarsz?Ha nem akkor hol a probléma?
2013. febr. 8. 16:18
 10/29 anonim ***** válasza:
100%

A legjobb barátom vallásos lány. A férje nem hívő. Nagyon szeretik egymást, aminek az egyik oka, hogy a férj nem kritizálja az asszonyt, a feleség nem téríti a férjét.

Az esküvő érdekes volt, a férj belement a templomiba, mert annyira szerette a lányt, de az volt a kérése, hogy az eskü szövegét írják át egy kicsit, mert hazugságnak érezné, ha el kéne mondania a hagyományos esküszöveget, ami ez:

Én... esküszöm az élő Istenre, aki Atya, Fiú, Szentlélek, teljes Szentháromság, egy, örök Isten, hogy ...-t, akinek most Isten színe előtt kezét fogom, szeretem. Szeretetből veszem el őt Isten törvénye szerint feleségül. Hozzá hű leszek, vele megelégszem, vele szentül élek, vele tűrök, vele szenvedek, és őt sem egészségében, sem betegségében, sem boldog, sem boldogtalan állapotában, holtomiglan vagy holtáiglan hitetlenül el nem hagyom, hanem teljes életemben hűséges gondviselője leszek. Isten engem úgy segítsen. Ámen.

Jól átírták egyébként, de a lényeg benne maradt. Találtak lelkészt, aki elvállata az esketést így, és annak ellenére, hogy a férj nem volt megkeresztelve.

2013. febr. 8. 16:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!