Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Félek a szerelemtől?!
Egy évvel ezelőtt történt velem egy tragédia. Alapjáraton is nehéz eset vagyok, nem nyílok meg egykönnyen embereknek. Egyetlen lányt engedtem közel magamhoz, és amikor kezdtem boldog lenni, meghalt.
Nem írnám le, mennyire magam alatt voltam. Nem vagyok büszke azokra a dolgokra, amiket a történtek után tettem. Minden kapcsolatot megszakítottam, azt a pár barátomat, akik voltak, lepattintottam, a családom reménytelennek titulált, így hát nem is törődnek velem. Nem is várom el.
Nem tudom, meddig húztam volna még, ha meg nem jelenik az életemben egy általános iskolás ismerősöm. Egy lány. Alsóban (4.-ig voltunk osztálytársak, aztán elköltözött) viszonylag jóban voltunk, de sosem beszélgettünk úgy normálisan. Most azonban igen. Egy ideig olyan volt, mintha a testvérem lenne, egyre jobban éreztem magam a társaságában, találkozgattunk. Furcsa érzés volt valakivel boldog lenni. Vagyis nem tudom, mi a boldogság, régen éreztem már. De mindenesetre jó volt vele. Csakhogy barátja van. Illetve volt. Nem zavart, sőt, örültem, hogy neki legalább van kapcsolata. Csakhogy egyre furcsábban viselkedtünk egymás közelében, és beszéltünk is róla. Azt mondja, nem szerelmes belém, de képtelen úgy élni, hogy a párja és én is jelen vagyunk az életében. És engem választott, amin meglepődtem. Egy kétéves kapcsolatot dobott ki az ablakon miattam. Nagyon őszinte velem, és mindent elmond nekem. Azt hiszem, egyikünk sem tudja pontosan, mit érez. Én rettegek, mert azt hiszem, szeretem, de nem tudom biztosan. Egyszerűen vágyom rá, mert gyönyörű, kedves, okos, értelmes, és van benne valami, amit nem tudok megmagyarázni, de ott van. És akarom, nem akarom elengedni, azt akarom, hogy az enyém legyen. Akkor örülök, ha ő is örül.
Nagyon félek attól, hogy belé szerettem, vagy ő belém. Én nem tudom őt boldoggá tenni, és belepusztulok, ha szomorúnak kell látnom. A múltamban, mint már mondtam, tettem egy-két nem szép dolgot, és félek, hogy esetleg bántani fogom. Nem akarom. Eltöröm a saját kezem, ha egy hajszála is görbül miattam. Félek megölelni is, még nem tettem, de szeretném, nagyon, amikor hazamegy, mindig széttépnek az idegeim, hogy miért nem tettem meg. De olyankor nem merem, mert akkor nem fogom tudni elengedni. Félek a szerelemtől, félek, hogy őt is elveszítem. Abba belehalok.
Azoktól, akik leszólnak így meg úgy, nem leszek se több, se kevesebb. Bunkó válaszolók tartsák meg maguknak. Segítséget kérek. Nem tudom, mit tegyek.
18/F
Ez egy kicsit durván fog hangzani.
Képzeld el, hogy egy uvegdobozban vagy egy rét kozepén, látod az illatos virágokat, a szép gyumolcsoket, a gyonyoru kék eget. De fingasz egy hatalmasat. Budos van de te bármikor kiléphetnél, csak szét kéne tornod az uveget. Kívulrol a lány figyel téged, arra vár hogy kilépj. Nem tudja szétzúzni az uveget, mert nem tudja melyik ponton a legvékonyabb. Csak te tudod. És te bent vagy.
Osszefoglalva változás kell, nem maradhatsz a budosben. Kezd el valami újat, kosd le magad. Gyúrj ezerrel, vedd meg a Diablo 3-at, menj el túrázni a hegyekbe. Ne is lásd az otthonod. Kezdj el valami békés hangszeren tanulni, pl. ukulele. Menj el azokra a helyekre, ahova a legszebb élményeid fuzodnek. Fess. Rendezd át a szobád. Szerezz egy csomó minoségi komédiát és azokat nézd esténként.
Amúgy a mélabúból egy kis változtatással lehet kijutni legkonnyebben. És fizika leterheléssel. De mondok egy nagyon jót: airsoftozz! Abszolút egy egész napra leterhel testileg lelkileg, és másra nem is fogsz tudni gondolni, ha van korulotted 50-100 ember.
Menj el lelkigyakorlatra! Biztos van a kornyéketekben egyházkozosség, ahol mondjuk hetente osszejárnak. Itt akárki vagy, akárki voltál elfogadnak feltétel nélkul. Isten a válasz mindenre.
Rendezd el az ugyeidet a régi barátaiddal, ha tényleg azok voltak, megbocsájtanak.
Nagyon nehéz lehet neked, amit próbálok átérezni :(
Viszont! Életed csak egy van! Ne érts félre, nem azt akarom mondani hogy csak lazán lépj túl és kezdj el evvel a csajjal járni. Hanem azt akarom mondani hogyha végig ezen fogsz tűnődni az életbe, később megbánhatod de akkor már lehet késő lesz. Sajnálatos ami a barátnőddel történt és tényleg nagyon részt vétem, sose felejtsd őt és és tartsd mindig közel magadhoz lelkileg, mert hidd el, ha van valami a túl világon akkor ott őse azt várja el tőled hogy szomorúan és magányosan éld le az életedet és mind amelett szerintem ő is boldog lenne ott ahol most van ,hogy sikerült túl lépned rajta és legalább te nem kell az életedet szomoruságban leéld. Remélem sikerült valahogy valami képen megvigasztalnom téged :( Ami pedig a lányt illeti ha szakított a 2éves kapcsolatából miattad akkor van valami köztetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!