Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Félek a szerelemtől?!

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Félek a szerelemtől?!

Figyelt kérdés

Egy évvel ezelőtt történt velem egy tragédia. Alapjáraton is nehéz eset vagyok, nem nyílok meg egykönnyen embereknek. Egyetlen lányt engedtem közel magamhoz, és amikor kezdtem boldog lenni, meghalt.

Nem írnám le, mennyire magam alatt voltam. Nem vagyok büszke azokra a dolgokra, amiket a történtek után tettem. Minden kapcsolatot megszakítottam, azt a pár barátomat, akik voltak, lepattintottam, a családom reménytelennek titulált, így hát nem is törődnek velem. Nem is várom el.

Nem tudom, meddig húztam volna még, ha meg nem jelenik az életemben egy általános iskolás ismerősöm. Egy lány. Alsóban (4.-ig voltunk osztálytársak, aztán elköltözött) viszonylag jóban voltunk, de sosem beszélgettünk úgy normálisan. Most azonban igen. Egy ideig olyan volt, mintha a testvérem lenne, egyre jobban éreztem magam a társaságában, találkozgattunk. Furcsa érzés volt valakivel boldog lenni. Vagyis nem tudom, mi a boldogság, régen éreztem már. De mindenesetre jó volt vele. Csakhogy barátja van. Illetve volt. Nem zavart, sőt, örültem, hogy neki legalább van kapcsolata. Csakhogy egyre furcsábban viselkedtünk egymás közelében, és beszéltünk is róla. Azt mondja, nem szerelmes belém, de képtelen úgy élni, hogy a párja és én is jelen vagyunk az életében. És engem választott, amin meglepődtem. Egy kétéves kapcsolatot dobott ki az ablakon miattam. Nagyon őszinte velem, és mindent elmond nekem. Azt hiszem, egyikünk sem tudja pontosan, mit érez. Én rettegek, mert azt hiszem, szeretem, de nem tudom biztosan. Egyszerűen vágyom rá, mert gyönyörű, kedves, okos, értelmes, és van benne valami, amit nem tudok megmagyarázni, de ott van. És akarom, nem akarom elengedni, azt akarom, hogy az enyém legyen. Akkor örülök, ha ő is örül.

Nagyon félek attól, hogy belé szerettem, vagy ő belém. Én nem tudom őt boldoggá tenni, és belepusztulok, ha szomorúnak kell látnom. A múltamban, mint már mondtam, tettem egy-két nem szép dolgot, és félek, hogy esetleg bántani fogom. Nem akarom. Eltöröm a saját kezem, ha egy hajszála is görbül miattam. Félek megölelni is, még nem tettem, de szeretném, nagyon, amikor hazamegy, mindig széttépnek az idegeim, hogy miért nem tettem meg. De olyankor nem merem, mert akkor nem fogom tudni elengedni. Félek a szerelemtől, félek, hogy őt is elveszítem. Abba belehalok.

Azoktól, akik leszólnak így meg úgy, nem leszek se több, se kevesebb. Bunkó válaszolók tartsák meg maguknak. Segítséget kérek. Nem tudom, mit tegyek.

18/F

2012. máj. 15. 22:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek, vagy legalábbis próbállak.

Szerintem a legjobb az lenne, ha ezeket a dolgokat is megbeszélnéd Vele, úgy lenne helyes. Ha ennyire jól megvagytok, akkor ezt is meg tudjátok beszélni.

Én szurkolok!

Hajrá

2012. máj. 15. 22:33
 2/14 A kérdező kommentje:
Elmondtam neki ezeket, de ő sem tud mit tenni. Azt akarom, hogy kirángasson a régi, rossz életemből, és újrakezdhessem vele.
2012. máj. 15. 22:35
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Én tudom :) Meg kell kűzdened saját magaddal. az érzéseiddel. A félelemmel, és a kétségekkel. Én megértem, ha rossz dolgokat tettél. Mindenkiből mást hoz ki egy ilyen tragédia. Am azt tudnod kell, hogy ő nem fog tudni kirángatni téged. sem más. lehet h kicsit jobb lesz néha, de az csak látszat. Minden a te kezedben van. Csak te tudsz segíteni magadon, meg az Isten. ja és miért mondod, h nem tudod boldoggá tenni őt? ezt nem értem.

A múltad rossz dolgait felejtsd el. ahogy fankadeli mondaná: "Csak az lesz boldog, ki földet hány múltjára."

ja és a bántás dolog is csak rajtad múlik.Csak te tudod magad visszafogni :) Meg kell tanulnod uralni az érzéseidet.

ha átmegy hozzád, ne félj, és öleld át jó szorosan :) Add ki magadból az érzéseidet. ha nem teszed, előbb utóbb beleőrülsz. Nagyon nagy cxsata lesz ez saját magaddal haver, de ha erős vagy, a végén te győzöl :) csak rajtad múlik. Sok sikert kívánok

2012. máj. 15. 22:44
 4/14 anonim ***** válasza:
100%

Ne félj tőle :)

Nem a szerelemtől félsz, ha nem önmagadtól. Ne tedd, bízz magadban, az érzéseidben és a lányban :)

Merj lépni, mert megérdemled. A lány sem ok nélkül hagyta ott a kapcsolatát miattad. Öleld meg, szeresd, tedd boldoggá. Ő ugy szeret ahogy vagy, történt ami történt, már a múlté. Zárd le és koncentrálj a jövődre :) Boldoggá tudod tenni, csak hallgass a szívedre, Szereted őt, ez egyértelmű és ő is téged, csak húztál egy falat magad köré, ami mögé rettegsz beengedni a lányt. Próbáld meg, Hidd el megéri. Sok sikert és bátorság :)

17/L

2012. máj. 15. 22:49
 5/14 anonim ***** válasza:
amúgy nem Máténak hívnak véletlenül?
2012. máj. 15. 23:00
 6/14 A kérdező kommentje:
Nem Máté vagyok.
2012. máj. 17. 21:29
 7/14 A kérdező kommentje:
De köszönöm a válaszokat! Igen, az a fal tényleg létezik, ahogy mondtad... félek beengedni, mégis akarom.
2012. máj. 17. 21:29
 8/14 anonim ***** válasza:

Ez a szerelem, amit leírtál. Abból is a legszebb fajta, el ne szalaszd. Húzz egy falat a múltra, és ne gondolj rá. Tervezz új jövőt ezzel az új lánnyal, és nagyon vigyázz rá. Ha vigyázol, nem fogod bántani, hanem sokkal boldogabb lesz veled.

24/N

2012. máj. 20. 14:24
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

„Azt akarom, hogy kirángasson a régi, rossz életemből, és újrakezdhessem vele.”

Ne azt akard ,hogy ő rángasson ki a régi rossz életedből hanem saját magad akarj kitörni a múlt árnyékából!

Ha a lány keresné meg a kulcsot a múltad börtönéhez és nem te az csak ideiglenes siker lenne és nagyon törékennyé válna. Magadnak kell megtalálni a „kulcsot” és kinyitni azt a bizonyos ajtót ebben max. támogathat a lány ahogy eddig is tette. A folyamatot neked kell végig csinálni.

Az a baj ,h nem tudod elengedni a fájdalmad és nem hagyod begyógyulni a régi sebeket. Ez nagyon fájdalmas és egyben könnyebb megoldás mint kitörni. Hiába harcolsz belül magadban ,hogy boldog akarok lenni ha nem vagy elég bátor... Egyetlen lépés már hatalmasat segítene abban ,hogy új boldog életet kezdj.

Egy szeretett személy elvesztése az egyik legnehezebb esemény mellyel életünk során találkozunk. Mindenki picit másképp küzd meg vele. Ezt rengeteg minden befolyásolja amibe most nem akarok belemenni. A gyásznak is vannak különböző szakaszai amit meg kell élni. Az ,hogy te melyik fázisában jársz az is nagyban befolyásolja ,hogy mikor tudsz lelkileg meggyógyulni. Én is átestem sajnos azon amit leírtál ezért nagyon átérzem azt amit most érzel.

A kapcsolatod a lánnyal akit elvesztettél egyedi és megismételhetetlen úgy mint azzal a lánnyal akivel most szeretnél lenni. Itt a megismételhetetlen és az egyedin van a hangsúly. Ne félj a múltban történt rossz dolgoktól és akarva akaratlanul ne vetítsd át az új „kapcsolatodra” őket. Élj a mának a pillanatnak! Mikor a lánnyal vagy ne a múlt emlékeitől rettegj. Az egy külön része az életednek ne akard kitörölni ,mert nem fog menni ,de ne add fel a saját életed és ne is akarj fél életet élni.

Mikor ott állsz a lány előtt és érzed magadban a gátat ami megakadályoz ,hogy megöleld légy erősebb és öleld át jó szorosan és ameddig csak jól esik szorítsd magadhoz. Ha megteszed meglátod ,hogy hitetlen érzés lesz és utána könnyebb lesz minden mert ha egyszer sikerült utána sikerülni fog másodjára is! Ha könnyíteni akarsz a dolgon max. mond meg neki ,hogy az ölelésére vágysz.

A lány akit elvesztettél ő is azt szeretné ,hogy boldog legyél! Tegyél meg érte mindent mert egy életünk van!

A legjobbakat kívánom neked!

Bocsi ha túl hosszú lett.

24/L

2012. máj. 20. 15:12
 10/14 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Lehet, hogy nyújt valamicske segítséget.
2012. máj. 20. 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!