Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Ebben a világban hisz még...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ebben a világban hisz még bárki az igazi szerelemben? Szerintetek mindenkinek eljön a nagy "Ő"?

Figyelt kérdés
Férfi vagyok, 33 éves és komolyan kiváncsi vagyok a véleményetekre! Három komolyabb kapcsolatom volt eddig, az utolsó sajnos válással és csalódással végződött. Volt egy nagy szerelmem de sajnos nem jött össze, hogy járjunk. Pedig úgy érzem ő volt az igazi! Lassan 4 éve nem volt egy kapcsolatom se, valahogy nem ment, pedig lehetett volna rá lehetőségem. Most már készen állnék rá és szeretnék újra szerelmes lenni, szeretni valakit tiszta szívből! Kerestem de sajnos nem volt szerencsém mostanában. Remélem nekem is összejöhet!

dec. 30. 15:20
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
72%
Mindenkinek biztosan nincs "Nagy Ő/Igazi".
dec. 30. 16:30
 12/27 A kérdező kommentje:
Az említett nagy igazival nem volt kapcsolatom, ő nem számít bele a három komolyabb kapcsolatomba. Tisztában vagyok azzal, hogy okkal nem vagyunk együtt és ennek így kellett lennie. El is engedtem csak szép emlékek maradtak róla. Sosem a tökéletest kerestem! Csak azt aki mellett igazán önmagam lehetek és egymáshoz formálódhatunk. Kicsit zárkózott voltam az elmúlt 4 évben, tudom, haverok is mondták. De amikor átverik az embert, kihasználják és még fel is törlik vele a padlót akkor kicsit nehezebben megy utána. Mindig nyitott szemmel jártam de valahogy csak a hülyéket vonzom. Volt egy fodrász hölgy akiben bíztam, szerettem volna de időt nem tudott rám szánni. Még egy kávéra sem! Csak az ígérgetés hónapokig... Amikor meg megakartam lepni csak egy tíz percre egy virággal meg csokival azon meg kiakadt. Nem tudtam mit kezdeni így a helyzettel. Volt egy gyógyszertáros nő, vele is hamar ment a közös téma de kiderült, nem önálló, csak anyu csinál neki mindent annak ellenére, hogy idősebb volt mint én. Nem akart önálló életet élni és nem is törekedett rá! Ez kicsit kiábrándító volt de akadt ott még más is. Ebben az évben meg két anyuka talált meg akivel recepteket osztottunk meg, beszélgettünk majd velem akarták csalni a férjukat bosszúgyanánt vagy unalomból. Abból tanulva saját bőrömön és tapasztalva, hogy elég rossz dolog ha belerondítanak egy családba, én sem tettem! Férfi honfitársak nevezhetnek töketlennek, nem érdekel. Én szerelmet, társat szeretnék magamnak! Remélem az élet úgy hozza, hogy a közeljövőben megtalál!
dec. 30. 16:32
 13/27 anonim ***** válasza:
100%
másfél évig voltam egy emberrel aki nekem az igazi volt.. akkor tényleg boldog voltam. sajnos neki csak a szex kellett és amikor ő távozott akkor vége lett a szerelmi életemnek
dec. 30. 16:33
 14/27 anonim ***** válasza:
100%

Hiszek a szerelemben, de abban nem, hogy mindenkinek eljön a dolog.

Vannak olyanok, akiknek sajnos nem.

dec. 30. 16:35
 15/27 anonim ***** válasza:
77%
Én hiszek benne és várom :)
dec. 30. 16:38
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk, hogy igen.

De nem mindenkinek.,

dec. 30. 16:38
 17/27 anonim ***** válasza:
100%

Én a Popper-féle megközelítésben hiszek:

"Az "Igazi" nem létezik. Nincsen. Sehol nem él valahol egy nő vagy egy férfi, aki az igazi, s akit csak meg kell találni. De aki szerencsés, élete során találkozhat két-három olyan emberrel, akiből lehetne "igazi". De ehhez nagyon sok türelem, lemondás, megértés, háttérben maradás szükséges, ám végül kialakulhat egy olyan viszony, melyben a másik már nélkülözhetetlenül belecsiszolódott, vagyis igazivá vált."

Kiemelném a szerencse fontosságát. Hogy megtörténjen a találkozás, és "jókor" is történjen meg.

Azt gondolom, hogy sokaknak nincs szerencséje.

dec. 30. 16:40
 18/27 Senior Séf ***** válasza:
86%

Természetesen nem jön el mindenkinek a nagy Ő. Annak jön el, aki maga is azzá tud lenni a másik számára. Ezt pedig nem adják ingyen.

Mesélek pár dolgot. Fiatal zenészként közel 50 kapcsolatom volt, mégis szerelem nélkül, csak "jobbat úgysem találok" felkiáltással nősültem. Jól, békében elvoltunk a langyos dagonyában, míg aztán 18 év után olyan leckét kaptam kalandból, hogy a fal adta a másikat. S noha az illetővel nem lettünk egy pár, az a szerelem ébresztett rá, hogy semmi keresnivalóm abban a házasságban. Válás után szinte azonnal elkapták a tökömet, és 26 éve imádjuk egymást az új feleségemmel. Vallom, hogy ehhez szükségem volt a viharos előéletemre, ahol megtanultam "nőül", megtanultam a nőm lelkét is megölelni, ha úgy hozta a szükség. A feleségem imád, és szereti gondomat viselni, kényeztetni, ha kell, és én is megadok mindent, ami emberileg lehetséges.

dec. 30. 16:49
 19/27 anonim ***** válasza:
70%

Én nem. És ahogy idősödöm, egyre inkább úgy érzem, hogy ez kicsit olyasmi, mint valami kiskorunktól belénk nevelt propaganda, ez van minden történetben, stb. Most ez elég nyersen hangzik, de vajon ha nem lenne az emberek többségében ott a fajfenntartó ösztön, család alapítási vágy, hányan lennének együtt sok éven át? Vagy abban az esetben, ha nem lenne igényünk a másiktól figyelemre, törődésre, szexre, stb?

Én valahogy mindig oda lyukadok ki, hogy mit is jelentene igazából a szeretet? Egyáltalán képesek vagyunk rá?

dec. 30. 16:51
 20/27 anonim ***** válasza:
69%

Úgy, mint egyetlen egy van a világon, aki a másik fél, abban nem hiszek. Viszont abban igen, hogy vannak "karmikus" kapcsolatok. Olyan emberek, akikkel valamit tanulnunk kell egymástól, és ezek között lehet olyan hosszú távú harmonikus kapcsolat, amit nevezhetünk igazinak. És az ilyesmi csak akkor tud eljönni, ha már van mögötted tapasztalat, akkor tudod felismerni a pillanatot.

Szerintem ismerkedj. Bizalmat adni nehéz, tudom, mert nekem is az. De megéri kilépni a komfortzónából.

dec. 30. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!