Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Lángoló szerelem helyett...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lángoló szerelem helyett nyugodt szeretet?

Figyelt kérdés

Onnan jön a kérdés, hogy van egy friss kapcsolatom. Már január óta találkozgatunk (barátság extrának indult, bár régi ismerettség), de most éreztük úgy, hogy ez már valami komolyabb.

Kolleganőim piszkálnak, hogy lila ködben kéne úsznom és egész nap vigyorognom.

Megvallom őszintén, ez az exeimnél így is volt az elején és mindig kiderült, hogy csak túlidealizáltam őket. Valahogy inkább nyugodtságot érzek és azt, hogy érzelmileg hazataláltam végre. Lassan felépíteni valami közöset.

Ti mit gondoltok, számotokra melyik a fontosabb?

szept. 11. 13:05
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
72%

Szerintem nem csak szeretet az, ahol nincs lila kod. Szeribtem a szerelem melyebb, mint a sekelyes vonzalom, meg a rajongas, amikor nem ismeritek egymast.

Nekem a szerelem az, amikor vonzodunk egymashoz, legjobb baratok vagyunk es tarsak is. Nekem ebbe nem kell az, hogy lila kod legyen, olyannak akarom latni es szeretni a masikat, amilyen valojaban, nem olyannak, amilyennek elkepzelem.

szept. 11. 13:45
 12/26 anonim ***** válasza:
82%

Nekem a rozsaszin kod a fellangolas alatt van, amikor mar tenyleg szerelmes vagyok, akkor nincs.

Azok a kapcsolataim, ahol volt pillangoserzes (ami btw szorongas), azok mibd toxikusak voltak, nem volt erzelmi stabilitas a kapcsolatban.

szept. 11. 13:46
 13/26 anonim ***** válasza:
64%
A szerelem kifejezetten az a lila ködös rajongás, amit 2 vagy 3 hormon határoz meg az agyban. Ha ez lecsillapodik, vagy átalakul szeretté vagy véget ér a kapcsolat.
szept. 11. 13:48
 14/26 anonim ***** válasza:
73%
Szerintem ez a kettő nem zárja ki egymást feltétlenül. Nekem fontos a lángoló szerelem, de mindkét párkapcsolatomban meghitt szeretetbe fordult át, nem az volt, hogy rózsaszín köd után pofáraesés és "úristen, ezt hogy szerethettem". De azt is tudom, más máshogy van bekötve és más dolog fontos neki.
szept. 11. 13:48
 15/26 anonim ***** válasza:
70%

Érdekes, hogy mindenki máshogy látja.

Nekem ez teljesen ismeretlen amit írsz.

35 éves vagyok és soha nem tudtam olyan férfival hosszútávú kapcsolatot kialakítani akibe nem voltam őrülten szerelmes az elején.

Akit "csak" szeretek mert ismerem/tudom hogy jó ember/ passzolunk/ élvezzük egymás társaságát/ biztonságot nyújt...nekem ez maximum egy barát lehet, de nem az az ember akivel nap mint nap lefekszem és leélem majd a hátra lévő életem egy részét vagy az egészet.

Persze ha valakinek ez így működik az rendben van, velem ilyen még nem fordult elő.

szept. 11. 14:01
 16/26 anonim ***** válasza:
77%

Nem tudom, lehet én működök furcsán, de akinél nincs meg ez ködös érzés, baromi nagy vonzalom, azzal én nem is tudnék lefeküdni sem.

Írod, hogy régebbi ismerős és baratság extrákkal kapcsolatnak indult. Akkor sem éreztél ilyesmit, ami lecsillapodott azóta?

Egyébként szerintem nincs gond azzal, hogy nem idealizálod őt elvakultan és úgy érzed, ,,hazaértél", ha szereted és jól érzed magad vele.

De nálam lángolás és nagyon erős vonzalom "kell" a kezdeteknél, anélkül nálam nem működik.

szept. 11. 14:08
 17/26 anonim ***** válasza:
37%
Azt gondolom hogy most az anyagiak jobban erdekelnek azert nincs lilakod , de nyugalom van a penz miatt.
szept. 11. 14:30
 18/26 anonim ***** válasza:
78%

Hat nem tudom, ha csak szeretet lenne, amit a parom irant erzek, akkor nem akarnek szexelni vele, nem akarnek egyfolytaban hozza bujni, elvegre az anyamat is szeretem, megsem akarom vele egyiket sem.

En nem gondolom, hogy a szerelembol csak szeretet lesz, legalabbis hala az egnek en nem igy mukodok :D nekem a rozsaszin kod nem jo erzes, nem szeretem, szorongok, teljesitesi kenyszerem van, megjatszom magam, hogy jobban kelljek. Nekem a szerelem ennel egy tisztabb, oszintebb erzelem. De kinek mi.

szept. 11. 15:17
 19/26 anonim ***** válasza:
63%

Itt valami nem kerek. Kérdező, legalább magadhoz legyél őszinte, ha már hozzánk nem vagy az. Olyan mintha bizonytalan lennél, mert nem vagy szerelmes, de félsz, hogy úgysem találsz jobbat, ezért tőlünk vársz megerősítést, hogy igen, elég ha csak szeretet van. Ezzel ráerősítünk a bizonytalanságodra, majd megkönnyebbülsz, hogy végülis igazunk, igazad van és a férfival maradsz.

Ha vonzódsz hozzá, tetszik mint férfi és kívül-belül bejön, akkor egyértelmű a helyzet. Ha valamelyik ebből nincs meg, akkor is egyértelmű, nem ő kell neked. Szerelem kell egy kapcsolathoz, különben semmit sem ér. Nincs szerelem, összejössz vele félelemből mert tartasz tőle, hogy úgyse találsz jobbat, aztán akkor fogsz koppanni, amikor megismersz valakit, akibe szerelmes leszel.

szept. 11. 16:01
 20/26 A kérdező kommentje:

Minden kerek, köszönöm. Csak ismételni tudom magamat, bennem abszoltút nincsenek kérdések és bizonytalanság. Vonzódunk egymáshoz kívül-belül, azért máshogy szerintem sem működne. Sem akkor, ha nem passzolnánk az ágyban, nekem ez kiemelten fontos. Nem tudom honnan vette 1-2 ember, hogy ezek nincsenek meg.

Csupán érdekelt, másoknak mi a fontos, hogy érzik magukat egy kapcsolatban, főleg az elején. Szeretem kielemezni a válaszokat, amiket köszönök szépen.

szept. 11. 21:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!