Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Bnőmmel úgy egyeztünk meg,hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Bnőmmel úgy egyeztünk meg,hogy én hozom haza a pénzt, ő meg otthon csinálja a dolgát. Egy éve vagyunk így. Hogyan reagálnátok le,ha nem minden nap,de azért gyakorta panaszkodna,hogy én nem segítek be semmibe a ház körül?

Figyelt kérdés
Tehát,hogy érthető legyen. Én keresem a pénzt,ő egész nap otthon van, és takarít, főz, csinálja a kertet, rendezi a macskákat, és nem tudom még mit csinál. Van amikor hazamegyek,és nekem esik azzal,hogy én nem segítek neki semmit a házi melóban,csak leteszem az alfelemet,és nem csinálok semmit. Ilyenkor egy kicsit el szoktam gondolkozni,hogy az ő érvelése a reálisabb, vagy részemről jogos a semmittevés. Ti mit gondoltok erről? Hogy ő miért nem dolgozik, azért mert így egyeztünk meg, amikor összejöttünk, erről nem kívánok több szót ejteni.
jún. 16. 15:52
1 2 3 4 5
 31/42 anonim ***** válasza:
90%

Minek vagy vele egyáltalán, hiszen nem tiszteled, nem becsülöd és undorítóan beszélsz róla?

Azt hiszed, neked bármiféle erkölcsi fölényed van? A napnál is világosabb, hogy csak kihasználod. Ő beteg, te meg visszaélsz ezzel, ahogy az anyagi helyzetével is. Te is tudod, hogy normális nő szóba sem állna veled, nem véletlen ragaszkodsz és lehetetlenítesz el egy pánikbeteg önbizalomhiányost, mert ha ő elmenne, könyöröghetnél a maminak, hogy vakarjon ki a saját szarodból, mert még ahhoz is lusta vagy.

jún. 16. 18:48
 32/42 A kérdező kommentje:
És ő nem használ ki engem,hogy legyen hol laknia, meg legyen mit zabálnia,és költeni a másik pénzét?
jún. 16. 18:58
 33/42 anonim ***** válasza:
100%

De te is kihasználod b+!

Semmivel se vagy különb tőle.

jún. 16. 19:19
 34/42 anonim ***** válasza:
91%
Kérdező, ahogy beszélsz a nőről, te nem szereted őt. Te egy rabszolgát akartál. Az egész ne dolgozzon is a te ötleted volt, 1000%. Valószínűleg az a nő már tervezi a lelépést és helyesen is teszi. Bántalmazó kapcsolatban él veled.
jún. 16. 19:33
 35/42 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a mai világban megoldható, hogy a házimunka ne legyen akkora kín, ha valaki nem dolgozik, és csak azt csinálja. Nekünk pl van robotporszívónk, csak fel kell pakolni előle, a víztartályát feltölteni, törlőronygát kimosni, pozsákor üríteni. Nyilván egy rendes nagytakarítást nem csinál, a sarkokban azért heti egyszer fel kell porszívózni, meg olyan helyeken, ahova nem tud bemenni. Illetve, ha már minden fel van szedve, nem tart sokáig felmosni se, heti 1-2 alkalommal. Mosógép, szárítógép, mosogatógép hasonlóképp rengeteg segítség. Mosogatógépbe meg pl neked sem nagy dolog beraknod a tányért. Nem azért, hogy te csinálj mindent, de szerintem nettó bunkóság megnehezíteni a másik dolgát, ha neked nem telik egy percedbe se odafigyelni. És félreértés ne essék, ezeknek a karbantartása, használata, tisztítása is vesz el időt, de azért sokat segítenek a fenntartásban. Tudom, szárítógépen kívül nekünk minden van, a robotporszívót minden reggel körbeküldöm, amíg én elmegyek futni, vagy az aznapi dolgaimat pakolom össze. Illetve bőven marad munka ezek mellett is: portörlés, főzés, konyhapult tisztítása, az alkalmankénti dolgok, mint ablakmosás, hűtő takarítás, wc, kád súrolás, felület fertőtlenítés... stb.

Amit ezzel mondani akarok: egy lakást, pláne egy házat szépen, tisztán tartani nagyon sok időt és energiát tud felemészteni, ennek könnyítése, ha te vagy a pénzkereső, a te feladatod. Ez lehet pl egy élhető kompromisszum. Mivel a házimunka olyan, hogy sosincs teljesen kész, és nincs olyan, hogy "leteszed a munkát aznapra", kell, hogy legyen egy élhető dinamikája, és idő mellette a relaxációra.

Viszont a leírásodból semmiféle asszertívitás nem jön át, ami nagyon káros egy kapcsolatra. Megoldás helyett te csak azt akarod, hogy neked legyen igazad. Nem akarod megtudni, mi a probléma valódi gyökere: pl kiégés, énidő hiánya, kimerültség... stb, és nem akarsz ezen változtatni. Egy jó kapcsolat az csapatmunka.

jún. 16. 21:14
 36/42 A kérdező kommentje:
Utolsó. Igazad van,ezen elgondolkoztam,amit írtál. Viszont egy kérdés. Ezek szerint te is háztartásbeli vagy?
jún. 16. 21:18
 37/42 anonim ***** válasza:
100%

Hát én pár hónapja vagyok itthon tappenzen terhesség miatt és bár ugye így is van bevételem, de mivel itthon vagyok ezért jó részt én csinálom a házimunkát. És ahogy észre vettem a férjem is hozzászokott ehhez és mostanában nem tesz annyi melót a háztartásba mint eddig.

Nos be kell vallanom engem is frusztrál hogy mindent én csinálok, annak ellenére hogy tudom hogy ő dolgozik én pedig nem. Egyrészt szerintem azért lehet mert iszonyat monoton, be van zárva az ember, beszukul a világa. Másrészt azért mert sosincs vége. Amikor mindennel kész vagyok akkor hazaer, vacsorázunk, máris megint van mosatlan, bejonnek a kutyák, megint széthullajtjak a szőrüket stb. És mintha meg se látszana hogy az ember egész nap dolgozott.

Talán nem nagy segítség de próbáld meg vele éreztetni hogy értékeled a munkáját. Mond hogy milyen szép rend van, hogy köszönöd hogy főzött stb. Neked nem fáj semmibe, neki meg talán sokat jelent.

jún. 17. 05:28
 38/42 anonim ***** válasza:
Nyilván tudta, hogy ő lesz a házi cseléd, de lehet nem gondolt bele, milyen is ez valójában….ha úgy van, időnként csinálj te is ezt, azt, kisebb dolgokat, de ha te ennyire lusta vagy, akkor nincs mit tenni. De amíg nem a feleséged, nem értem miért tartod el….ennyi erővel felveszel egy házvezetőnőt aki csendben megcsinal semmit és nem nyavalyog.
jún. 17. 16:24
 39/42 anonim ***** válasza:
#37 vagyok. Annyit még azért hozzá tennék hogy azért nem mindegy milyen mértékű kiszolgálást vársz. Mert az egy dolog hogy ő mos, főz, takarít, de az megint egy másik ha vacsora után elvarod hogy a tányért is ő rakja el utánad.
jún. 17. 16:46
 40/42 anonim ***** válasza:
100%
38-as de az nem fogja otthon várni és este kinyalni a popóját és azt bizony rendesen meg kell fizetnie.
jún. 17. 18:07
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!