Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért baj, ha kihasználom azt, hogy a párom tehetős?
Szeretem, szerelemből vagyok vele, de nem látom, miért lenne gond, hogy "kihasználom" az általa nyújtott lehetőségeket, előnyöket.
Nem költöm ész nélkül a pénzét, de pl. két autója van, mind a kettő biztonságosabb és kényelmesebb, mint az én kocsim (Fiat 500). Ezért azt a kettőt használjuk, az enyémet már nem.
Imád utazni, kirándulni, mivel a párja vagyok, nélkülem már nem szívesen megy. Én még tanulok, a heti 12-15 óra diákmunkámból nem tudnám finanszírozni azt, hogy Balira utazzak, másik hónapban Spanyolországban nézzek focimeccset, télen Svájcba menjek síelni stb. Ő azt mondja, hogy ezeket az élményeket szeretné velem megosztani, akkor a legboldogabb, ha én is vele vagyok.
Vagy pl. az étkezésünk eltérő, ő húst hússal enne, én heti 1 nap eszem csirkemellet, 1-szer pedig lazacot, ennyi nekem elég is a húsból. Mondta, hogy nem akarja, hogy minden nap kétfélét főzzek, ezért hétköznap éttermezni szoktunk.
De nyilván hatással van a mindennapi életemre, hogy nem havi 100.000 Ft-ból gazdálkodom már.
Egyik régi barátnőm fakadt ki a napokban, hogy ő nem ért egyet az életvitelemmel, miért hagyom ezt... De mit? Nem bánt, nem hánytorgatja ezeket fel, nem csinál ügyet ezekből. Azt mondja mindig, hogy most ennek van itt az ideje, lehet, hogy 15 év múlva pedig fordítva fog állni a mérleg.
Nem vagyok morcos, de nagyon más mozit nézünk. Így semmi értelme bizonyítgatnom azt, hogy milyen a kapcsolatunk, hogy igenis boldogok vagyunk együtt, hogy tudom, eljegyzést tervez.
Biztos vagyok abban is, hogy a barátnőm sem rosszindulatból beszélt, de amíg nekem úgymond rendben van az életem, ő sehol nincs.
Nincs párkapcsolata, évekig volt benne egy se veled-se nélküled kapcsolatban, a szüleivel él még 22 évesen is, esélye sincs arra, hogy a közeljövőben legyen saját otthona. Most hagyta ott az egyetemet, nem tudja, hogyan tovább, de utálja a jelenlegi munkáját, onnan is váltani akar.
Nem azt mondom, hogy nekem tökéletes az életem, de jobb, mint az övé jelenleg. Úgyhogy igen, valahol azt is hiszem, irigységből szólt.
"De inkább elengedem ezt a kérdést, mert eddig belém álltak itt jó páran, most úgy látom, a párom következik."
Kedves Kérdező,
Amikor kiírtad ezt a kérdést, akkor tudhattad volna, hogy kritikusan fognak illetni, hiszen látszólag(!) azt a sztereotípiát erősíted, hogy a fiatal nők a pénzre mennek.
Ha meg ismered az oldalt, - azon belül ezt a rovatot - akkor, akkor tudhattad volna, hogy igazi darázsfészekbe nyúlsz, hiszen itt folyamatosan viták vannak arról, hogy a nőknek mennyire fontos a pénz.
Én egyébként nem álltam beléd, többször is utaltam rá, hogy nem ítéllek el téged. Én írtam a #2, #19, #24, #33, #35, #39 kommenteket. Hol álltam beléd?
Ha mégis úgy tűnt, hogy igen, akkor bocsánatot kérek, nem volt célom.
Az meg, hogy valaki 29 évesen meggazdagszik, főleg Magyarországon... hát elég ritka! Engem a természetes kíváncsiság vonzott, amikor rákérdeztem, hogy a párodnak honnan van ilyen fiatalon ennyi pénze.
De, ha jól értem a #40-es kommented halvány utalását, akkor a srác a szüleitől kaphatta a pénzt. Nem ítélem el őt sem, hiszen sokan lehetnek, akik így jutnak pl. lakáshoz is, hogy örökölnek.
Minden jót kívánok.
Lehetséges.
De te meg lenézed, hogy otthon él. Te hol élnél ha a szüleid nem biztosítottak volna lakást számodra? Ott hagyhatja az egyetemet bárki, attól még nem kevesebb azoktól akiknek van diploma. Lehet váltani fog munkát, elvégez valamilyen szakmát és elégedett lesz az életével, el tud költözni. Mégcsak 22 éves, előtte az élet. Talán hamarább lábra áll mint te igaz kevesebb jövedelemmel, de neki elég lesz.
Na de ha nem vagytok igazi barátnők akkor miért barátkoztok?
Ha most anyud, apud azt mondaná, hogy tovább nem segítenek neked akkor mi lenne veled? Ki állná az egyetemet? A pasid? Te se tartasz igazából sehol akkor miért nézed le az állítólagos barátnőd?
Látod, a pénz már az agyadra ment. Csak rosszabb lesz.
48-as, ezeket a hipotetikus, "mi lenne, ha...?" kérdéseket szerintem elengedhetjük. :D
Nem nézek le senkit, de eszembe nem jutna elkezdeni piszkálni az állítólagos barátnőmet azért, hogyan boldog a párjával, és mit csinálnak együtt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!