Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért baj, ha kihasználom azt, hogy a párom tehetős?
Szeretem, szerelemből vagyok vele, de nem látom, miért lenne gond, hogy "kihasználom" az általa nyújtott lehetőségeket, előnyöket.
Nem költöm ész nélkül a pénzét, de pl. két autója van, mind a kettő biztonságosabb és kényelmesebb, mint az én kocsim (Fiat 500). Ezért azt a kettőt használjuk, az enyémet már nem.
Imád utazni, kirándulni, mivel a párja vagyok, nélkülem már nem szívesen megy. Én még tanulok, a heti 12-15 óra diákmunkámból nem tudnám finanszírozni azt, hogy Balira utazzak, másik hónapban Spanyolországban nézzek focimeccset, télen Svájcba menjek síelni stb. Ő azt mondja, hogy ezeket az élményeket szeretné velem megosztani, akkor a legboldogabb, ha én is vele vagyok.
Vagy pl. az étkezésünk eltérő, ő húst hússal enne, én heti 1 nap eszem csirkemellet, 1-szer pedig lazacot, ennyi nekem elég is a húsból. Mondta, hogy nem akarja, hogy minden nap kétfélét főzzek, ezért hétköznap éttermezni szoktunk.
De nyilván hatással van a mindennapi életemre, hogy nem havi 100.000 Ft-ból gazdálkodom már.
Egyik régi barátnőm fakadt ki a napokban, hogy ő nem ért egyet az életvitelemmel, miért hagyom ezt... De mit? Nem bánt, nem hánytorgatja ezeket fel, nem csinál ügyet ezekből. Azt mondja mindig, hogy most ennek van itt az ideje, lehet, hogy 15 év múlva pedig fordítva fog állni a mérleg.
"Azért rendesen kisarkítjátok, amit leírtam... :D"
Én nem sarkítok ki senkit sem. Ha valakibe szerelmes vagyok, akkor tisztelem őt azzal, hogy nem használom az ő pénzét. Ennyi az egész. Nyilván, mivel egy pár vagyunk, fogok tőle javakat kapni, de visszautasítom a méregdrága ajándékokat, és ezt tudtára is adom. Inkább a segítségét kérem, hogy miként lehetne nekem is több saját bevételem, ebben segítsen.
De ne hidd, hogy elítéllek, sokan csinálják ezt, hogy fognak egy gazdag embert, a saját (és utódjuk) túlélése/jó élete miatt. Nem nézlek rossz embernek.
De, hogy szerelmes vagy, azt elvitatom tőled, mert szerintem(!!!) akkor jobban tisztelnéd annál, minthogy feléld a pénzét. Természetesen lehet tévedek, de ez az én véleményem.
Amúgy kérdező, egy dologra kíváncsi lennék még.
29 évesen miből lett milliomos a srác?
Oké,ha végeztél az egyetemmel, elhelyezkedsz és a saját pénzedből élsz meg, a közös nyaralásba beléteszel pénzt, saját új autót állsz, nem fogsz senkire szorulni akkor nincsen probléma.
De nekem ez a babusgatás akkor se tetszik.
Könnyen beleeshetsz abba, hogy sose leszel önálló, mindig valakire támaszkodni fogsz.
Most persze, hogy mész vele hiszen miért ne?
Csak hát ez kihasználás akkor is ha ő készségesen megad neked mindent.
A saját lábadon kéne megtapasztalni mindazt amit nyújt jelenleg, kellene, hogy legyen benned büszkeség, egy kis tisztelet az iránt amit ő maga elért.
Nem azt mondom ezzel, hogy akkor egyáltalán ne menj vele sehová, de hogyha egyet gondol ugrani se kéne.
Senki de állította, hogy mindennap főzni kéne, pontosan azt írtam hogyha azt várná el tök mindegy mennyi pénze van az se lenne helyes. Csak annyit főzz amennyit jólesik. Ne más befolyásoljon.
Mondjuk árulkodó, hogy fel vagy paprikázva, haragszol a barátnődre, aki szintén nem ért egyet azzal amit csinálsz. Pedig szerintem csak jót akarna neked.
Nem feltétlenül.
Én tudok két gazdagról is, is akik fiatalon gazdagok lettek.
Tudom is, miből.
De az ilyen story-k azért ritkák, ezért érdekelne, hogy huszonévesen milyen mód van még arra, hogy valaki milliomos legyen?
Eddig kettő példa van előttem.
Sehol nem írtam, hogy önerőből tart ott, ahol. De kellett valami, amibe bele lehet kötni, bele lehet magyarázni... :)
De inkább elengedem ezt a kérdést, mert eddig belém álltak itt jó páran, most úgy látom, a párom következik. Ehhez pedig nincs kedvem, túl szép ez a vasárnap a magyar valósághoz. További szép hétvégét Nektek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!