Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Adnátok második esélyt valakinek aki megbántott? Kifejtem.
A kérdésnek az én életemben jelenleg nincs gyakorlati vonatkozása, de felvetődött bennem a kérdés, hogy vajon érdemes-e második esélyt adni valakinek. Tudom, ez sok mindentől függ.
Most NEM arra gondolok ha egy emberek kifejezetten szándékosan rombol téged, nem lelki és/vagy fizikai bántalmazásra gondolok, szóval ennél enyhébb dologra. Nem megcsalásra!
Nem is olyanra, hogy mondjuk lekövérez, vagy nem ízlik neki a bablevesed, fene se tudja.
Hanem olyanra, amikor mondjuk valakinek van valami baja, problémája az életében amit esetleg nem dolgozott fel és ezt mondjuk akaratlanul rád vetíti ki, rajtad csattan. Beismeri, belátja, bocsánatot kér stb., de ettől még Te rosszul érzed magad, megbántva stb.
Ez a fenti csak egy példa, de hasonlókra gondolok.
Ilyen/hasonló esetekben, adnál egy második esélyt az illetőnek HA már rendbe tette magát?
Mi az a tűréshatár ami belefér, amivel nem alázod meg magad, amivel nem értékeled le saját magad?
A vélemények is érdekelnek, akár saját tapasztalatok is, bármi.
Inkább a jövőre nézve is kérdezem olyanoktól akik sokat tapasztaltak, de bármi jöhet:)
Leírtam, hogy nincs már gyakorlati jelentősége a dolognak, ez elindított bennem egy eszmefuttatást, de igen, én is látom, hogy a konkrét példa sokat változtat.
Esetünkben amúgy eleinte se volt szó többről, én nem vettem eleinte komolyan (ez most nem fontos miért) csak időköben felmerült brnnem, hogy hátha lehetne, mert jó volt, egyszerű. Tisztáztuk azt is, hogy ebből nem lesz kapcsolat (hogy én időközben meggondoltam magam az én bajom). A problémám soha nem ezzel volt. Hanem, hogy ezután így viselkedett, hogy látszott, hogy vonzódik hozzám, hogy tetszem neki (részletekbe nem megyek, tudom, hogy így van), sőt még talán valamilyen szintű érdeklődés is volt, de közben nem jött oda, hogy ezt tisztázzuk, hogy miért volt ilyen. Amikor én akartam először, akkor meg nagyon hevesen reagált és utasított el.
Aztán én megkerestem, hogy tisztázzuk a dolgokat, akkor sok mindent elmondott, bocsánatot kért. De nyilván a kép azóta állt össze teljesen, amióta tudok az exről (amit akkor is sejtettem amúgy) és ezt nem említette. Nem is tudom, hogy egy ilyen szituban kellett volna-e, vagy sem.
Inkább arra vonatkozott a kérdésem, hogy ha valaki össze-vissza viselkedik veled, a saját problémája miatt amit rád vetít ki (akaratlanul akár), az teljesen offos onnantól vagy lehet az ember emberileg csak simán elnézőbb? Nem is feltétlen kapcsolatra, csak úgy. Kell-e ezek után utálni a másikat? Vagy a megbocsátás, hogy "oké nem utállak, szar passzban voltál" csak mentegetés lenne?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!