Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Hogyan segítsek egy depresszió...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan segítsek egy depressziós nőnek, akit szeretek?

Figyelt kérdés

Van egy nő aki az egyik haveromnak a húga. Én beleszerettem, mert gyönyörű szép és jó szíve van. Egy végtelenül jóindulatú nő(nem olyan mint a többi huszonéves). Úgy 1 éve szakított a pasijával. Kb. 4 évig jártak együtt. Tavaly nyáron találkoztunk(kb. 3 éve nem láttuk egymást, mert külföldön éltem egy pár évet) és hosszasan elbeszélgettünk egy balatoni buliban. Olyan jó érzéseket hozott ki belőlem, hogy azóta nem volt nap hogy ne jutott volna eszembe. Nem jár folyton ő a fejembe, mert a munka, a család és sport dolgaimat is intéznem kell.

Néha össze szoktunk futni(Havi 1-2 alkalom), de nagyon el van zárkózva mindenkitől. Nem beszél a barátnőivel. Minden pasit lekoptat. A haverom szerint, nagyon megviselte a tavalyi szakítása. Velem közvetlen ha találkozunk, de ha próbáltam közeledni ÚGY felé akkor mindig elmenekült. Van, hogy keresi a társaságom, megvár hogy beszéljünk. Valamikor meg kerül. Ha megkérdezem, hogy jól van-e mindig azt mondja, hogy igen, de múltkor is láttam, hogy sírt mielőtt találkoztunk. Valamikor vissza ír egyből és aktívan chatel velem. Valamikor meg egy hétig nem reagál. De ha meglát engem mindig boldog. A szemei is ragyognak. Ki tudom zökkenteni a depressziójából. Mindig odafigyel amit mondok neki. Végig a szemembe nézz és csak rám koncentrál. Képesek vagyunk hosszú percekig egymás szemébe nézni, úgy hogy semmit se mondunk. Amúgy most már nem tudunk úgy beszélni egymással mint régen, mert én izgulok a közelébe és úgy vettem észre, hogy ő is. De látom, hogy szenved. Látom, hogy fáj neki, de nagyon makacs. Ő független nő és szereti maga megoldani a problémáit. Látszik, az arcán, hogy nyomott nyúzott.

A közös ismerőseinknek azt mondja mindig, hogy kedvel engem. De akkor miért nem enged közel magához? Meg hogyan mentsem meg a lelkét?

26/F

2024. jan. 31. 23:43
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem lehet valakit megmenteni ha ő nem vevő rá, vagy idő kell neki még. Lehet, hogy az esete vagy, de sajnos az is, hogy amolyan megmentő lennél mégiscsak számára, de tisztában van vele, hogy kihasználna téged és inkább elutasít téged. Inkább lehetnél hálás azért, hogy nem ad neked esélyt kérdező. Lehetséges egyébként, hogy váltakoznak az érzései irányodba: hol boldog, hol szomorú általad és az egyáltalán nem jó rád nézve.

Amúgy ha ő a volt kapcsolatát, vagy az exét nem tudta kiheverni 1 év után se, depressziós akkor valami baromi nagy baj van a fejében és pszichológushoz kéne járnia okvetlen. 1,5 év után általában beáll az obszeszív állapot, beteges kötődés az ex, volt kapcsolat iránt és ha még depis is abból ő szakember nélkül nem fog kimászni.

Ha most ő összejönne veled teljesen tönkretenne téged akaratlanul is és méginkább a mélyben találná magát.

Ne "bratyizz" vele egyáltalán, inkább javasold a havernak ha szóba hozza a pszichomókust, természetesen ha jár hozzá az jó jel, de akkor is hosszú idő még felépül, nincs tényleg esélyed nála.

2024. febr. 1. 09:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!