Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Hogyan segítsek egy depresszió...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan segítsek egy depressziós nőnek, akit szeretek?

Figyelt kérdés

Van egy nő aki az egyik haveromnak a húga. Én beleszerettem, mert gyönyörű szép és jó szíve van. Egy végtelenül jóindulatú nő(nem olyan mint a többi huszonéves). Úgy 1 éve szakított a pasijával. Kb. 4 évig jártak együtt. Tavaly nyáron találkoztunk(kb. 3 éve nem láttuk egymást, mert külföldön éltem egy pár évet) és hosszasan elbeszélgettünk egy balatoni buliban. Olyan jó érzéseket hozott ki belőlem, hogy azóta nem volt nap hogy ne jutott volna eszembe. Nem jár folyton ő a fejembe, mert a munka, a család és sport dolgaimat is intéznem kell.

Néha össze szoktunk futni(Havi 1-2 alkalom), de nagyon el van zárkózva mindenkitől. Nem beszél a barátnőivel. Minden pasit lekoptat. A haverom szerint, nagyon megviselte a tavalyi szakítása. Velem közvetlen ha találkozunk, de ha próbáltam közeledni ÚGY felé akkor mindig elmenekült. Van, hogy keresi a társaságom, megvár hogy beszéljünk. Valamikor meg kerül. Ha megkérdezem, hogy jól van-e mindig azt mondja, hogy igen, de múltkor is láttam, hogy sírt mielőtt találkoztunk. Valamikor vissza ír egyből és aktívan chatel velem. Valamikor meg egy hétig nem reagál. De ha meglát engem mindig boldog. A szemei is ragyognak. Ki tudom zökkenteni a depressziójából. Mindig odafigyel amit mondok neki. Végig a szemembe nézz és csak rám koncentrál. Képesek vagyunk hosszú percekig egymás szemébe nézni, úgy hogy semmit se mondunk. Amúgy most már nem tudunk úgy beszélni egymással mint régen, mert én izgulok a közelébe és úgy vettem észre, hogy ő is. De látom, hogy szenved. Látom, hogy fáj neki, de nagyon makacs. Ő független nő és szereti maga megoldani a problémáit. Látszik, az arcán, hogy nyomott nyúzott.

A közös ismerőseinknek azt mondja mindig, hogy kedvel engem. De akkor miért nem enged közel magához? Meg hogyan mentsem meg a lelkét?

26/F

2024. jan. 31. 23:43
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem kér / kért meg rá kifejezetten / abszolút félreérthetetlenül, hogy segíts neki, "mentsd meg a lelkét", akkor SEHOGY.
2024. jan. 31. 23:53
 2/11 anonim ***** válasza:
45%
Édes istenem, én extra mód rá voltam kattanva a romkomokra, de ilyen ratyiságot még 13 évesen sem írtam/képzeltem volna el.
2024. jan. 31. 23:56
 3/11 A kérdező kommentje:
Ratyiság a segíteni akarsz annak akit szeretsz? Tudod mi a depresszió? Itt Magyarországon gyakori jelenség.
2024. febr. 1. 00:10
 4/11 anonim ***** válasza:
72%

Beleestél, ahogy írtad, minden más wishful thinking...

Egy év alatt fiatalon már ki lehet heverni egy hosszabb kapcsolat végét, vagyis jó eséllyel nem ez a fő ok.

Valószínűleg nem jössz be neki, de kitartó, óvatos nyomulással sikeresen beküzdötted magad a "barát zónába" és most reménykedsz, hogy több is lehet. Sajnos, ennek 0 közeli az esélye.

Én amondó vagyok, hogy ha egy csajt 1x elhívsz, és nemet mond, akkor érdemesebb mást keresni. Nagyon kivételes esetben (amikor az első elhíváskor nagyon rossz volt a csillagállás pl. friss szakítás, gyász, egészségügyi gondok, akut munkahelyi stressz stb.), akkor van értelme egy 2. próbálkozásnak. Ha akkor is nemet mond, nincs értelme...

Jut eszembe, a lányok/nők ritkán mondanak konkrétan "nemet" vagy "bocsi, nem vagy az estem"-et, legtöbbször valamilyen kamu kifogással jönnek (pláne ha ismerős próbálkozik be), amit nagyon könnyű bátorításként is értelmezni a jövőre nézve. Pl: "még nem állok készen a szakítás után", "épp ismerkedek valakivel", "most szünetet tartok/ nem akarok kapcsolatot", "most xy dologgal kell foglalkoznom, nincs időm ismerkedni" stb. Én sem tudom, hogy mi értelme van ennek, de a nők esküsznek rá, hogy azért nem fogalmaznak meg egyértelmű elutasítást, mert nem akarják megbántani a hapsit. Amúgy ne legyen kétséged, ha olyan hívja el őket, aki bejön nekik, akkor egy másodpercet sem hezitálnak.

Nincs más megoldás, mint kifejleszteni az elfogadás és emelt fővel továbbállás művészetét és lepattintás után lex@rni, nem keresni (de ezt semmiképpen se keverd össze a sértődött bunkózással; ha valami miatt később találkoztok, akkor az alapvető udvariasságot azért add meg neki). Ahogy a népi bölcsesség is tartja: ne fuss olyan szekér után, ami nem akar felvenni!

2024. febr. 1. 00:33
 5/11 anonim válasza:
82%

4. Nagyon értékes és informatív hozzászólás.

Köszönöm.

2024. febr. 1. 01:44
 6/11 anonim ***** válasza:
82%
#4-es ritka értelmes és lényeglátó hozzászólást írt.
2024. febr. 1. 05:22
 7/11 -Belthazor- ***** válasza:
100%

#3 nem az a ratyiság, hanem az hogy te segítségbe csomagolva kerülőúton akarsz közeledni,”megmenteni” majd elvárni hogy egy életre hálás legyen...

Másrészt nem is célszerű ebbe belefolyni,mert ez olyan harc neki,amit egyedül kell megvívnia,senki nem segíthet másnak a szakítást feldolgozni. Helyesen teszi,hogy addig nem nyit más felé,nála elhúzódott az a bizonyos gyász folyamat,amit a szakítás okozott.

2024. febr. 1. 06:37
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Olykor azért kerül, mert nem akar félreérthető lenni, ne legyenek olyan illúzióid, hogy bármit is akár tőled. Ezért amíg barátként funkcionálsz, meghallgatom, addig minden rendben, de amint túlléped ezt a szerepkört, elkezd kerülni.

Hogyha nem barátként gondolsz rá, szerintem hanyagold, mert nagyon fog zavarni, miután pár hónap múlva megoldja az életét hirtelen összejön valaki mással.

2024. febr. 1. 07:53
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Aranyos tőled hogy így meg szeretnéd menteni, de teljesen felesleges egy lelkisérültet ápolgatni mert az nem kapcsolat. Abból nem lesz semmi, csak lehúz. Ez a lány most nem önmaga, nem tud kibontakozni, ezért sem akar kapcsolatot, mert tudja, hogy nem tudja a legjobb formáját hozni. Hidd el, én ugyanilyen lelkisérült lány voltam, vissza is hallottam hogy velem nem lehet kezdeni semmit, hát így visszagondolva jól is tették hogy nem kezdtek velem.

Azóta évtizedek teltek el, és teljesen egészséges kiegynsúlyozott kapcsolatokat tudok kihozni, szintén egészséges férfiakkal.

2024. febr. 1. 08:26
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Friendzone-ban vagy, szerintem ne kozeledj hozzá, mert csak még jobban eltavolitod. Megmentened meg végképp nem kell.
2024. febr. 1. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!