Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A jelenlegi párodat érzed az életed szerelmének?
Én a kapcsolatot elsősorban a közös célok irányából közelítem, mert a vágyak sokszor tőlünk függetlenül könnyen változnak és alakulnak ki mások iránt is. Valahol az törvényszerű hogy az ember egy hosszú kapcsolat során találkozik olyannal, aki jobban vonzza mint az éppen aktuális párja, de hogy ezt magában hogyan rendezi le, az más kérdés.
A kutatások azt mutatják, hogy ha valaki kilép egy hosszú házasságból egy harmadik személy miatt, az új kapcsolat sem lesz minőségileg jobb csak másképp rossz és idővel hasonló súlyú problémákkal fognak küzdeni, mint előzoleg. Szerintem nem kell annyira a vágyakra kihegyezni egy kapcsolatot, inkább azt is kell nézni kivel lehet jól együttműködni, összeegyeztethető életvitelt kiállítani és konfliktusokat humánus módon kezelni, hosszútávon úgyis ez számít.
Hát figyi amit most fogok mondani az valószínűleg nem fog megnyugtatni. Én most 26 éves vagyok és a jelenlegi párommal két éve vagyok együtt. Tudom nem sok idő viszont volt egy pár pasim voltak hosszabb kapcsolataim, rövidebbek is, de senkivel nem éreztem azt mint a jelenlegi párommal. Mindegyikben jellemző volt az hogy bizonytalan voltam, sokszor azon gondolkoztam ,mi lett volna ha...'
Aztán amikor már az ötödik párkapcsolat ment tönkre, akkor rájöttem hogy változtatnom kell és a sorozatos rossz választás után leültem és elgondolkodtam hogy most nekem akkor mi is kell egy párkapcsolatban. Mit várok? Én mit tudok nyújtani?
Amikor tudatosítottam magamban, hogy mit keresek csak akkor tudtam újra kinyitni a szívem és találkoztam a jelenlegi párommal akivel nagyon boldog vagyok és még egyszer nem gondolkodtam el azon hogy talán mégsem ő az igazi 🤷♀️
Tudom hogy nem sok ideje vagyunk együtt, viszont azt pozitívnak leírhatom hogy tényleg úgy érzem vele akarom leélni az életem. Nekem ő az első ilyen. :)
Bár én még nagyon fiatal vagyok, nem lennék benne egy olyan kapcsolatban, ahol nem tudom elképzelni, hogy együtt öregszünk meg.
Nem hiszek abban, hogy egy embernek egy "nagy ő"-je van, akit vagy megtalál vagy nem. Szerintem több opciónk is van, és főleg azon múlik, hogy a két fél mit tesz bele a kapcsolatba, mennyire fontos számukra.
Boldog, stabil kapcsolatban élek és bár nem túl régóta vagyunk együtt (kb egy éve együtt élünk), mégis elég sok esélyt látok arra, hogy együttmaradunk.
Jöhet jobb, de ki szerint jobb? És vajon tényleg jobb-e? És miért kell jobb, nem vagy elégedett? Tudom, hogy mindenkinél van jobb, de mi vagyunk ott egymásnak, mi jók vagyunk együtt, boldog vagyok mellette és minden szempontból elégedett. Bármit meg tudunk beszélni, csapattársak vagyunk. Teszünk azért, hogy minden nap izgalmas legyen és a közös jó élmények erősítik a kapcsolatot.
Azert tudsz vonzodni, mert igy mukodik az emberi test/agy, a teljes monogamiat a tarsadalom krealta, egyebkent az embernek ha meg mindig allatok szintjen elnenk, az idoszakos monogamia lenne az alap. Azaz egyutt vagy valakivel X evet, nevelitek a gyereket amig kell (gondolom kb a szoptatas vegeig), aztan teherbe esel mastol, feltetlezem igy kicsit valtozatosabb lenne a genallomany.
De mivel szellemileg ennel mar magasabban allunk, ezeknek az osztonoknek nem engedunk, vagy ha igen, akkor sem csettintesre. A test viszont nem alkalmazkodott meg ezekhez a trendekhez, ennyi. Ettol nem leszel szar ember, nem lesz tole szar a hazassagod, minden vonzalom elmulik, ha nem taplaljak szandekosan. Csak el kell dontened, mit szeretnel, a paroddal fenntartani a kapcsolatot, vagy fellangolasokat hajszolni. Mert utobbit lehet csinalni akarmeddig, de _en_ ugy gondolom, szellemileg sokkal kielegitobb egy fix, jo kapcsolatban elni azzal az emberrel, akit ismersz es szeretsz (tehat nem egy ellaposodott szar a kapcsolat azert), ez csak dontes kerdese.
Az hogy a mostani férjed lesz e 20 év múlva is a férjed vagy sem, azt szerintem senki nem tudja. De te sem vagy és a férjed sem.
Viszont attól hogy kémiailag vonz valaki, megmozgat még nem jelenti azt hogy nem elég jó a házasságod vagy h jobb lenne a vágyaid pasija. Csupán ez fellángolás, ami mögött nincs erős alap. Ki tudja milyen fickó, lehet a mindennapokban kiábrándító.
Ha nekem van ilyen érzésem, sosem túl hosszú ideig tart. A gondolataim az enyémek, sosem érzek emiatt bűntudatot. Néha jót mosolygok h mi vonzott fél éve egy másik hímen. Ettől nem szeretem kevésbé az aktuális páromat. Tudom h van akinek ez megcsalas, de nekem akkor lenne az, ha belemennék egy titkos ismerkedésbe, levélváltásba, flörtbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!