Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Rossz dolognak számít az a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Rossz dolognak számít az a jelenlegi életemben, hogy csak nyitott kapcsolat érdekel? 20f

Figyelt kérdés

Elkötelezettségi problémáim vannak, ezt már régóta tudom, amelynek meg is van az oka. A szüleim és a nagyszüleim is szenvedtek a saját házasságukban, többször kibeszélték egymást és sosem oldották meg a gondjaikat és sosem váltak el (a szüleim jelenleg is ilyenek).

Anyukám anyagi gondokkal küzd, mivel jelenleg munkanélküli, miközben apukám önző módon (tudtunk nélkül) gyűjtötte a millióit. Ez 3 éve derült ki, és anyukám ekkor meglovasított apukám félretett pénzéből egy milliót.

Anyukám többször is megcsalta apukámat, bár ezt apa a mai napig nem tudja. Én onnan tudom, hogy láttam üzeneteket, amiket küldött anyukám a szeretőjének (kerestem az illetőt és néha kémkedtem utánuk, de végül beláttam, hogy felesleges, csak saját magamat idegesítettem). Már több mint egy éve nem ír neki, szóval szerintem továbbléptek.

Mamám pedig állandóan azzal jött, hogy az 50 éves házassága kín és szenvedés volt neki, amit teljesen megértek. A nagypapám nem volt egy mintaférj és minta apa, fiatalkorában a társaságával minden hétvégén és ünnepnapokon eljárt este a kocsmába, eközben a mamám 12-14 órákat dolgozott, háztartást vezetett és gyereket nevelt. Nagyapám az apukámat állítólag számtalanszor megütötte, ha ő nem teljesítette azt, amit a papám elvárt tőle.

Anyukám nagyszülei házassága is zátonyra futott. Az anyai nagyapám külföldi "kalandokat" tervezgetett és elvette az eszét az álmodozás. A nagyanyám kirúgta azzal az indokkal, hogy 3 gyerek mellett nem hajlandó még egy felnőttet is nevelni (nem akart állást vállalni a papám). Anyai nagyapám AIDS-ben halt meg (Afrikából szerezte a betegséget).

Mivel a rokonaim állandóan szidták a házasságukat, így én most azon az állásponton vagyok, hogy nem tudnék egy hosszan tartó kapcsolatot létesíteni. Nem tudnám elviselni a konfliktusokat, amiket esetleg hallgatnom kéne... Elegem van a civakodásból, végre nyugodt életet élek (amikor nem vagyok otthon). Már alig várom, hogy végre kollégista legyek, mert már elegem van a szüleim veszekedéséből és feszültségükből, amiből nekem is osztanak. Engem hagyjanak ki!

Persze ez nem jelenti azt, hogy pl. 5 év múlva is így fogom ezt gondolni. Eddig egy lánnyal volt szexuális kapcsolatom. Nem igazán akad olyan lány/nő, aki hasonló kapcsolatot szeretne, mint én. Amint megtudják, hogy én nem szeretnék elköteleződni, vége. Engem egyáltalán nem zavarna az, hogy a lány megcsal, sőt... Örülnék, ha beszámolna erről, utána én. Most perverz vagyok, hogy ilyen dolgok érdekelnek?

2022. okt. 4. 22:10
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Hogy látod magad előtt a rossz példát, az nem jelenti azt, hogy követni is fogod. Pont ez a jó, hogy felismered, amit ők nem, erre építve tudnál továbblépni.

Semmi garancia nincs arra, hogy olyan leszel, mint ők.

2022. okt. 4. 22:22
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Nem perverz, hanem a leírásod alapján súlyos mentális problémákat okozott mindaz, amit eddig magad körül tapasztaltál.

Két lehetőséged van:

1. Nyitott kapcsolatot tartasz valakivel, egyiket a másik után, és talántalán megoldódik a bajod magától és hipphopp átformálódik a világképed. Vagy még inkább megerősödnek a mentális gátjaid és később talán teljes kötődni képtelenség alakul ki nálad, amit persze nem élvezni fogsz. Esetleg egy jól irányzott, bizalmas párkapcsolat ennek még elejét veheti, ha találsz valakit, akivel bele mersz vágni a félelmeid ellenére is, és tudatosan önértékeled magadat, igyekszel fejlődni mellette, még ha nem teljesen gördülékeny is egy párkapcsolat.

2. Szexuálpszichológus, mert ehhez már inkább szakember segítsége is kell. Vele átbeszéled a frusztrációidat, segít önreflektálni, és minél jobban haladsz a folyamattal, annál inkább valószínű, ha találsz egy szimpatikus lányt, hogy vele működni is fog a bizalom kiépítése, a kapcsolati hullámvölgyek ellenére is.

2022. okt. 4. 22:27
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Ezt mindenképp beszéld át szakemberrel. Pszichológus!

Rendezned kell a témát.

Tehát alapvetően azt mondanám, hogy 20 évesen még nagy eséllyel nem élete párját keresi az ember, teljesen normális, hogy szingli szabad életre vágysz.

Viszont nálad ennél többről van szó, ez pedig túlmutat az egyszerű emberek képességein itt a fórumról. Szakember kell neked.

2022. okt. 4. 22:45
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem úgy tűnik, hogy a férfi rokonaid nem voltak elég felnőttek egy házassághoz, mivel csak róluk panaszkodtál, anyukád hűtlenségén kívül.

Mi lenne ha te meg normalizálodnál, és nem lennél akkora r.banc,mint ezek a "férfiak"?

2022. okt. 4. 22:55
 5/10 anonim ***** válasza:

És vagy olyan jó pasi/pénzes, hogy ebbe belemenjen a leány?

Nem lenne jobb, egy MILF szerető?

2022. okt. 4. 23:14
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

De ezek mind házasságok voltak, ez egy.

Egy párkapcsolatnak sok formája van, 20 évesek legkevésbé házasságot szoktak választani a lehetőségek közül.

Kettő: a TE párkapcsolatod olyan kell legyen, amilyen te vagy, amilyennek megtervezed, kitalálod. Ha neked az heti 1 randi, akkor az lesz a te kapcsolatod. Ez lenne túl nagy kötöttség?

Akkor maradhatsz egyedülálló is, nem kötelező párkapcsolatban lenni.

Három: Nyitott kapcsolatnak azt hívják, hogy 3., 4., 5. emberrel is lefekszel, és a párod ezt tűrni köteles, és ez oda-vissza is így van, tehát a párod is lefeküdhet másokkal.

Ez hol orvosolja az eredeti problémát, egyáltalán mi köze hozzá?...

2022. okt. 4. 23:15
 7/10 anonim ***** válasza:
79%
Teljesen rendben van! Ha te így, akkor igy, HA!!! tud róla a másik! De normális nő, ennyi idősen, ráadásul kapcsolatban...nem megy bele, vagy csak akkor, ha nagyon pénzes vagy! Egy nőnek ebből mi más előnye származhat???
2022. okt. 5. 06:59
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez nem megoldás. Te magad is látod, hogy elköteleződési problémáid vannak. Tök jó, hogy ezt tudatosítottad. A következő lépés az, amit a 2 és 3 írt.

És a 4-sel is abszolút egyetértek. Te tudsz a legtöbbet tenni egy egészséges kapcsolatért azzal, hogy felelősségteljes, hűséges, érett férfivé válsz.

2022. okt. 5. 08:14
 9/10 FoxtrotLidérc ***** válasza:
50%
Fater. Amíg nyílt lapokkal játszol, addig nem ördögtől való dolog ez. Csak akkor úgy, hogy a választottadnak is "add meg ezt a szabadságot".
2022. okt. 5. 10:17
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Most egy picit tegyük félre a terhelt családi hátteredet ("nyugi", később vissza fogok rá térni).

Alapvetően gond-e a nyitott kapcsolat? Nem, ha mindkét fél beleegyezik. Viszont sokkal-sokkal kevesebb olyan nő van, aki erre nyitott (esküszöm, nem szóviccnek szántam), mint férfi (az más kérdés, hogy ezek között a férfiak között van pár olyan, aki igazából csak félre akar b...ni, és azt csomagolja így, meg jó, ha van egy fix punci meg van, aki mossa az izzadt pólót)... így olyan szempontból lehet rossz dolog, hogy nagy eséllyel magányos maradsz vagy maradhatsz az egyéjszakásoknál és/vagy prostinál, ha ebből nem tudsz / akarsz engedni. Ezt kell mérlegelni.

Illetve lányokkal ismerkedésnél ezt mindig időben közölni és kulturáltan elfogadni, ha ez nekik így nem pálya.

Viszont, és most jön a terhelt családi háttér - szerintem te csak el vagy kicsit veszve a családodban látottak miatt, és nem kezelsz mindent a helyiértékén. Attól, hogy a családodban több hűtlenség volt, léteznek még meghitt, romantikus, tiszteleten alapuló monogám párkapcsolatok... legtöbbet te tudsz tenni érte, hogy eldöntsd, hogy hű leszel. És nem utolsó sorban: SZAKEMBER! Nem feltétlen csak szerelmi téren, de sok más téren is sokkal jobb lesz neked, ha találsz egy jó pszichológust, aki segít neked mindezt feldolgozni.

2022. okt. 6. 19:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!