Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » A jelenlegi párodat érzed az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A jelenlegi párodat érzed az életed szerelmének?

Figyelt kérdés
Bennem nagyon sokszor felmerül ez a kérdés, hogy vajon a jó emberhez mentem-e feleségül? 7 éve vagyunk együtt, 2 éve házasok is vagyunk és simán el tudom képzelni, hogy egymás mellett öregszünk meg, mert szeretem és azt is nagyon szeretem, amilyen én vagyok mellette, de az évek alatt néha-néha vannak fellángolásaim mások iránt és ilyenkor elbizonytalanodom. Honnan tudhatnám, hogy ő az igazi, akinél jobb már nem jöhet? Illetve, ha ő az, aki mellett lennem kell miért tudok más felé is vonzódni? Megcsalni testileg sose lennék képes, de az érzéseimet nehezen irányítom és sokszor azon kapom magam, hogy valaki más jár a fejemben. Nektek erről mi a véleményetek? Minden házasság/hosszú párkapcsolat ilyen baromi nehéz vagy azért érzem nehéznek, mert valami nem jó és változtatni kell?
2023. jan. 30. 09:40
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
8%
Mindig jön egy jobb,nyugi.
2023. jan. 30. 09:46
 2/17 anonim ***** válasza:
84%
Az őszinte, kendőzetlen játszma nélküli kommunikáció a megoldás.
2023. jan. 30. 09:49
 3/17 anonim ***** válasza:
100%

Szeretem őt és semmi okom nincs máshogy gondolni rá, amíg olyan marad, amilyennek megismertem és akibe beleszerettem.

Az életem szerelme dumában nem hiszek, a párkapcsolat akkor szól életre, ha minden nap megerősítést nyer a döntés egymás mellett. Ha gondol egyet és holnap elém áll azzal, hogy megcsalt, nyilvánvalóan abban a pillanatban vége mindennek, függetlenül a korábbi érzelmeimtől.

Ettől függetlenül, a jelenleg rendelkezésre álló infóim alapján szeretek vele lenni és szeretnék is vele lenni, mert szeretem és ezen csak és kizárólag ő változtathat, nem egy számomra "szebb" vagy "jobb". Fizikailag nem képes rá ugyanis.

2023. jan. 30. 10:00
 4/17 anonim ***** válasza:
100%
Éreztem már ilyet több embernél is az ismerkedés elején, aztán pár hónap után elmúlt. Úgyhogy én így 26 évesen még keresem az igazit, bár olyan nincs, akivel minden tökéletes, amit érzel, teljesen normális hosszú kapcsolatban. Mindegyikben vannak hullámvölgyek.
2023. jan. 30. 10:05
 5/17 anonim ***** válasza:
50%
Én nem.
2023. jan. 30. 10:08
 6/17 anonim ***** válasza:
Nem
2023. jan. 30. 11:02
 7/17 nemaRendőrség ***** válasza:
100%

Jöhet jobb, mert vannak jobbak. Mindenkinél van jobb, nálad is, nála is sőt nálam is.

A kérdés, hogy van-e igényed a jobbra?

Ha más jár a fejedben akkor kezd ellaposodni a kapcsolat, fel kell rázni kicsit. Kimozdulni, elmenni randizni (ha jártok randizni akkor a volumenen állítani)

2023. jan. 30. 11:09
 8/17 Hans Pötterman ***** válasza:
100%

Ez egy jó kérdés,amire biztos választ csak a halálos ágyunkon fogunk tudni adni.

Magam részéről sem tudom megmondani. Ugyanígy vagyok mint Te, a közös életünk működik,tudjuk egymást kezelni,a kommunikáció is jó, de részemről mégse volt az a lobogó szerelem,ami miatt kicsi hiányérzetem van.

2023. jan. 30. 11:11
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

Az a véleményem, hogy az eddigi életed során ért ingerek, különféle illúziókkal tömték tele a fejedet, és most vagy abban a fázisban, hogy végre leszámolj velük.

Az a helyzet, hogy fajunk génállománya nem most alakult ki, hanem több százezer év alatt, az ősidőkben. Ennek eredményeképp az emberek egy részének egyszerűen nincs monogámiára huzalozva az agya. Ez nem azt jelenti, hogy megcsalja a másikat (az gerinc kérdése), de akkor is meg tud kívánni másokat (akár testileg, akár érzelmileg), amikor egy tök jó kapcsolatban van és szerelmes.

Mivel azonban ez a működés nem passzol a kultúránk kapcsolatokról alkotott ideáljához, illetve a megcsalástól félő embereket eléggé szorongással tölti el, ezért aztán a hollywoodi filmektől kezdve az anonim fórumozókig sokan próbálják abnormálisnak, vagy legalábbis nemkívánatosnak beállítani ("nem is szereted őt", "minek neked kapcsolat", stb.).

Valójában viszont teljesen jól el lehet lenni, ha van gerinced. A jelenlegi páromat érzem életem szerelmének, rengetegszer érzem, hogy őt szeretem, vele szeretném leélni az életem és bárki mással mennyi minden nem passzolna. ÉS ennek ellenére időnként szoktak mások is járni a fejemben. Ilyenkor egy kicsit hagyom magam súlytalanul kifantáziálni, és ennyi. Bizonyos élettapasztalattal amúgy is tisztában vagy vele, hogy ilyenkor nagyrészt illúziók indítják be az embert. Nem kell ezen annyit görcsölni.

2023. jan. 30. 11:17
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
Másodszor érzem azt, hogy az aktuális párommal szeretnék megöregedni és abszolút igy is tervezünk, mindketten maximálisan hiszünk benne. HOzzáteszem mi 50 évesek vagyunk, kicsit más 20 évesen. Akkor sosem volt ilyen érzésem, hogy el tudom képzelni, hogy együtt öregszünk meg - még a gyerekeim apjával sem (mondjuk ő gondoskodott is róla). Az előző meghalt, csak ezért lett vége és kezdtem újra. Én még nem fantáziálok senkiről, viszonylag friss a kapcsolatunk 2,5 éves. Azt tudom a józan eszemmel, hogy volt már pár együttélős kapcsolatom de senkivel nem passzoltunk annyira, mint vele, tényleg mindenben. Ilyen nincs még egy, és nem is gondolkodom ezen, mi lenne ha..milyen lenne mással.
2023. jan. 30. 11:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!