Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » A lányoknak miért jönnek be a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A lányoknak miért jönnek be a bölcsész fiúk?

Figyelt kérdés

2023. jan. 26. 01:28
1 2 3 4
 11/39 anonim ***** válasza:
94%

Régi szép idők, mikor még elég volt kővel arconkúrni a crusht és bevonszolni a barlangba megtermékenyítésre.

2023. jan. 26. 06:46
 12/39 anonim ***** válasza:
77%

Tudod, hogy a pszichológusok és tolmácsok is bölcsész szakra járnak ? És tudod, milyen óra díjjal dolgoznak? Nem nevezném ezt úgy, hogy nem tudnak karriert építeni, ebből látszik, hogy halvány fogalmad nincs, miről beszélsz.

A reálosok néznek le jellemzően mindenkit, aki nem azon a területen tanul, mint ok. Szerencsére a sracok, akikkel ismerkedtem, mind oda vissza voltak azért, hogy tolmácsnak tanulok és egyik sem találta gaznak. Szerintem neked az a bajod, hogy a csaj, aki bejön, inkább egy kedves, empatikus bölcsész srácot választott, mint téged :)

2023. jan. 26. 07:18
 13/39 anonim ***** válasza:
16%
Nem tudom, sosem jártam bölcsésszel, nekem nem az eseteim. 90% vagy nem néz ki jól, vagy meleg, vagy elvont.
2023. jan. 26. 07:38
 14/39 anonim ***** válasza:
93%
Lehet velük beszélgetni. :)
2023. jan. 26. 07:57
 15/39 anonim ***** válasza:
95%

Ugyan nem húznám rá a “bölcsész fiú” takarót, de akkor nevezzük őket annak. Amiért nekem az ilyen az ilyen férfiak jönnek be:

- Taszít a tradicionális maszkulinitás. Nem is feltétlenül kinézetben, hanem viselkedésben (de a kettő legtöbbször együtt jár).

- Az ilyen férfiak között akad inkább akinek magas az érzelmi intelligenciája, ami nekem a legfontosabb szempont egy kapcsolatban. Azon túl, hogy számomra vonzó, ha egy férfi érzékenyebb, érzelmesebb típus, a magas érzelmi intelligencia elengedhetetlen a kapcsolaton belül kialakuló konfliktusok megfelelő kezeléséhez.

- Az álmodozóbb, művészibb beállítottságú férfiakat szeretem, a már-már igazán elvontakat, aki valahol már mindenhonnan “kilógnak” egy kicsit.

-Nekem fontos, hogy tudjak beszélgetni a partneremmel olyan dolgokról ami engem érdekel és az nem az autók és a csapatsportok.

2023. jan. 26. 08:15
 16/39 anonim ***** válasza:
74%

#13.

Attól, hogy valamelyik szak intézményi szinten bölcsészettudományi karhoz tartozik, még nem lesz bölcsész szak. Sok helyen a tanári szakok is btk, pedig az neveléstudomány/pedagógiai terület.

Hivatalosan a nyelv sem bölcsészet, hanem külön nyelvi szak.

A pszichológia pedig végképp nem az, hanem társadalomtudományi, mint a szociológia.

2023. jan. 26. 08:31
 17/39 anonim ***** válasza:
7%

Bölcsészként vidéken a nőkkel csak a nettó szívás van.

A vidéki nőknek a műszaki értelmiségi az istenkirály, a jogász meg az istencsászár.

Amúgy meg a humán értelmiségiek-ez kicsit bővebb kör, mint a bölcsész-között is sok a kamus. De az igaz, hogy ők nagy többségében jobban értenek az emberekhez, van érzelmi intelligenciájuk, sokkal kulturáltabbak, mint a mérnökök, kereskedők. A humorérzékük is kifinomultabb.

Pl. egy FAM, vagy Puzsér a hatás kedvéért elég szélsőséges formában fejezi ki magát, de rendkívül reflektívek mind önmagukra, mind a környezetükre. A legtöbb műszaki, jogi értelmiségi meg akkora ásznak gondolja magát, hogy a környezetére is úgy reflektál, mint a Nap a bolygóira.

2023. jan. 26. 09:07
 18/39 anonim ***** válasza:
93%

Én mondjuk azért, mert szintén bölcsész végzettségem van. Ahogy a páromnak is, ugyanaz a szak. Nekem számít, hogy a másik tudja értékelni a munkámat, adott esetben segít is, inspiráló vele a beszélgetés és hasonló az érdeklődésünk. Vannak mérnök ismerőseim, kedvelem őket és én biztos nem tudnék egy hidat megtervezni, de egész más világ vagyunk. Máshogy látjuk az életet, ha egy kicsit már mélyebb témákba megyünk és nem ragadunk le ott, hogy kinek mi a kedvenc étele. Amúgy van, ahol működik és teljesül az "ellentétek vonzzák egymást"-elv, mert én is ismerek reálos-humános vegyespárt.

"Pláne egy tanárszakos sznob gyerek miért lehet vonzóbb?"

Hát, tanárszakon pont, hogy igen kevés sznob van...

Meg kár szakterületek alapján beskatulyázni embereket, hogy ki ér többet, meg ki okosabb. Ismerek olyan ostoba jogász lányt, hogy félelmetes. Nem is tudom, hogy végezte el, de azért a "dr." ott virít a neve előtt. Meg ismerek művészetekre fogékony mérnököt, egy formanyomtatványt helyesen kitölteni képtelen orvost és totálisan tájékozatlan bölcsészt is.

2023. jan. 26. 09:15
 19/39 anonim ***** válasza:
70%

16

Bölcsész kart akartam irni, és de, a nyelvi szakok is ott vannak, csak tudom már, hol tanulok :D a társadalomtudomány pedig a bölcsész karhoz tartozik, tehát a pszichológus és tanár képzés is.

2023. jan. 26. 09:29
 20/39 anonim válasza:
39%

Én mérnök vagyok, és azért jól megmosolyogtattak az itt leírtak. Igen, lehet hogy sok mérnök nagyképű, ezt aláírom. De azért azt látom a bölcsészek sem önbizalomhiányosak. Mert amit a bölcsészek itt vázoltak, az arról szól hogy a mérnökök érzelmi analfabéták, teljesen kulturálatlanok, stb. Azért álljon már meg a menet...

Zárógondolatként egyébként a 18-as válaszolóval értek egyet. Legalábbis abban a tekintetben, hogy hasonló területen dolgozó partnert érdemes keresni. Egy bölcsész-természettudományos páros nehezen tudja megbecsülni egymást.

2023. jan. 26. 09:52
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!