Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » A lányoknak miért jönnek be a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A lányoknak miért jönnek be a bölcsész fiúk?

Figyelt kérdés

2023. jan. 26. 01:28
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
17%

30# Érvelni is tudsz azok ellen amit írtam vagy felhasználó névvel és minden mással foglalkozol érvek helyett? Ha ennyire nincs igazam, miért nem tudja egyikőtök sem évekkel alátámasztani a véleményét? Ezt tanulják a bölcsészeten nem?

Ha meg a politika kategóriát látogatnád nem írnál ilyen hülyeségeket hogy én antiszemita vagyok, amikor hétről hétre osztom ki a széljobber nyomikat.

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__kulfoldi-politika__..

https://www.gyakorikerdesek.hu/politika__hadsereg-hadvezetes..

Tudnék sok mást linkelni.

De hagyjuk ezt, akkor érvelés is lesz vagy ennyit tudsz hogy user név?

2023. jan. 26. 15:18
 32/39 anonim ***** válasza:
0%
Tanár?? Kösz, de nem!
2023. jan. 26. 15:27
 33/39 anonim ***** válasza:
89%
A gazdaság gyorsan változik. Emberkedni azokkal szemben, akik most épp mélyponton vannak, miközben alig egy emberöltővel ezelőtt a te szakmád volt a porban... Azért a helyedben elgondolkodnék azon, hogy honnan jöttem és mire is nagy a pofám. Lesz még "lent". :)
2023. jan. 26. 16:18
 34/39 anonim ***** válasza:
87%

Minden szakmára igaz, hogy ha jól csinálod, jól fog menni és jól fogsz vele keresni. Nem azért, mert jó szakma, hanem mert te vagy jó benne. Ehhez viszont szeretni kell és nem prostituálódni.

A szakok ponthatárával jampiskodni fölösleges, a jelentkezők száma határozza meg. Ahol magas a ponthatár, ott valószínűleg telítődni fog a szakma hamarosan.

2023. jan. 26. 16:26
 35/39 anonim ***** válasza:
10%

33# Azért gratulálok a mélybalkáni szinthez amit sikerült összehoznod. Na pontosan ezért vannak sztereotípiák a bölcsészekről. Hatalmas arc, nulla teljesítmény. Ha lehet a sértegetéseket mellőzd a továbbiakban, mert a hozzászólásod fele ebből áll, én sem személyeskedtem veled. Bár reményeim nincsenek, mégiscsak a Balkánon vagyunk, ilyen mentalitású emberekkel.

Az hogy ki a prostituált, ennek a definíciójának jobb lenne utána nézned. Nem attól leszel prostituált hogy el akarsz érni valamit az életben, jó fizetést szeretnél és vannak karrier terén céljaid. Ha nem akarsz jó fizetést akkor minek mész egyetemre? Miért nem mész el 3 műszakba valami gyárba? Pont ez az egyetem lényege hogy jó keresettel, megbecsült minőségi élted legyen. Egy diploma pl sokat számít munkaerő piacon, legyen az bármilyen, ha neked ez ennyire nem szempont akkor mit kerestél ott? Itt nekem úgy tűnik az irigység ordít belőled.

Talán nem vetted észre, de kapitalizmusban élünk, az életünk a pénztől függ, ez határoz meg nagyon sok mindent, ha tetszik ha nem ez igy van. Miért ne érveljek a keresettel, ha igy működik a világ? Ha neked a főnököd azt mondaná, figyelj csak jövő hónaptól megduplázom a fizudat, akkor azt mondanád mint itt most hogy "kösz nem kell, mert én az átlag keresetemhez ragaszkodok és nem akarok életunt nyomorultként kikelni az ágyból dupla fizuval?" :) Ugyan már.

A korábbi állitás az volt hogy a bölcsész szakokra milyen hatalmas pontszámok vannak, ezt cáfoltam, egyértelműen nem igaz. Sőt az ilyen szakokra van a legalacsonyabb ponthatár. De itt is megnézheted, nagyon kevés szakon van magas pontszám, sőt egy csomó szakra 300 alatt van ami röhej:

[link]

Nézd meg az ELTE-t ami egy neves egyetem és alacsony ponthatárok vannak:

[link]

Szerintem ezt nem kell tovább bizonygatni, mert tény.

Azt a tényt is letagadod, hogy az alacsonyabb pontszámú szakokon több az egyetemet nem komolyan vevő lazáskodó típus. Hidd el aki 400-as ponthatárú szakokra jelentkezik az nem fog ott lazáskodni, sőt már abban is rengeteg munkája van hogy ilyen magas ponthatárt elért és bejutott. Ellenben az alacsony pontszámú szakokra jelentkezőket simán felveszik 3-4 essel is, sokkal kevesebb energia kell hozzá bejutni. Egyszerűen nem ugyanaz a kettő, hiába próbálsz köztük egyenlőséget tenni. Tudod te is jól hogy pl néprajz szakon sokkal több léhűtő van mint mondjuk fogorvos szakon. Ez megint csak tény.

Ott viszont egyetértek hogy semmi értelme a bölcsészeket szakikhoz hasonlítani, ugyanis a szakik messze többet keresnek a bölcsészeknél. Ha nem hiszed hivj ki egy gázost, és majd lesni fogsz mennyit elkér. Van sok szakma amivel hatalmas pénzeket lehet keresni mostmár. Én általánosságban azt látom a bölcsészek többsége egyáltalán nem a szakmájában dolgozik, hanem teljesen más kulimunkát végez apróért. Ha egy bölcsésznek van esze, gyorsan továbbképzi magát versenyképes szakmákra. Ahogy pl te is mondtad hogy mentek tovább informatikára, mert ennyire értéktelen a bölcsész végzettség.

A történelem tudásod is teljesen hiányos, a zsidók nem 50 éve kerültek a kereskedelembe, hanem már a középkorban. Az oka az volt hogy a földesurak nem engedték őket paraszti munkát végezni és el voltak tiltva egy csomó munkától. Belinkelem neked ezt a cikket, hogy kicsit többet is megtudj ennek a történelmi hátteréről:

[link]

Kicsit bővebben:

[link]

A Középkorban meg úgy általában a magyar történelem jó részében a legalantasabb munka a jobbágysor volt. Nézz majd utána hogy éltek a Középkortól a 19. századig a magyar jobbágyok. A kereskedőknek elég jó élete volt, ezért tudott a modern korban sok zsidó család nagyon magasra feltörni (pl a Rothschildok talán a leghiresebb), mert volt hozzá tőkéjük. A zsidóknál az oktatás is messze a magyar átlag fölött állt, mert a kereskedelem miatt volt pénz taníttatni, ami a jobbágysorból jött magyarokról nem volt elmondható. A Numerus clausus-t is pontosan azért vezették be, mert a zsidók eléggé felülreprezentáltak voltak a felsőoktatásban. A magyar Nobel díjasok elsöprő többsége is zsidó származású. Ezeket csak azért írtam le hogy kicsit rendbe rakjam a történelmi hiányosságaidat. Az meg már külön szánalmas hogy azzal fenyegetsz hogy vissza kéne rakni a zsidókat a korábbi jogfosztott üldözött státuszba. Itt jön ki a belőled áradó zsigeri irigység, ami az antiszemitizmus alapja általában.

Az meg már tényleg a vicc kategória hogy szerinted egy pénz alapon működő kapitalista világban, a pénzügyi végzettség semmit nem ér majd :) Ilyet még azért TGM sem mondott :D

Én az érdemi vitákra továbbra is vevő vagyok, de légyszi normál stílusban.

2023. jan. 26. 17:18
 36/39 anonim ***** válasza:
91%
#4-esnek a BME mérnök “buborékról” nagyon igaza van és le lehet pontozni: egy bölcsész valószínűleg sokkalta a földön jár, lát maga köré és szorul belé kis érzelmi intelligencia is, nem csak a burok és a mérnök lét. Mondom ezt elég sok mérnök ismerőssel; és párral. Persze nem mindenkire igaz, de a nagytöbbség totál ilyen
2023. jan. 26. 17:26
 37/39 anonim ***** válasza:
84%

35

Az ösztöndíjra a szakomon 420 ponttal jutottam be.

2023. jan. 26. 18:45
 38/39 anonim ***** válasza:
90%

+1

Gépészmérnök párom van és mindig is büszke volt rám, hogy nyelveket tanulok és imádja, ahogyan lelkesen beszélek egy egy projektről vagy kultúráról. Ő szerencsére érzelmi intelligenciával is rendelkezik. Te ellenben ezzel sem.

2023. jan. 26. 18:47
 39/39 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is a bölcsészek meg a művészek tetszenek.

-Engem is érdekel az ilyesmi, egy mérnökkel aki szerint a költészet fölösleges, miről beszélgessek?

-Fogékonyabbak az érzelmekre, lehet velük normálisan beszélgetni és nem csak annyit fogsz kapni, hogy kussoljál és ne hisztizz.

-Elegánsabban öltözködnek.

-Megértőbbek, nyitottabbak, fogékonyak a művészetekre,.a kultúrára.

-Nem arrogáns pöcsök, akik szerint a saját szakterületükön kívül minden más hülyeség és fölösleges.

-Nem csak annak látják az értékét, aminek van gazdasági haszna.

2023. jan. 28. 15:32
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!