Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Járnál olyan emberrel, aki egy IQ teszten nem ér el 100 pontot?
Az ilyen 96-99-es IQ-val rendelkező emberek ha másodszorra megcsinálják a tesztet valószínűleg elérik a 100-at. Már csak azért is, mert felnőttkorban is egy pici emelkedést el lehet érni. Szóval erre azt mondom, ez még belefér.
De akik stabilan 85-90 körül vannak több próbálkozásra is, azoknál nem lesz 100
Pár éve oktatok egyetemen, illetve szoftverfejlesztőként dolgozok.
Írtam könyvet a témában és voltak a tudományos közösség által elismert kutatásaim is.
Anonim oldal, nincs értelme hazudnom, de nem muszáj elhinni.
Egyszer kitöltöttem a mensa online tesztjét, 101 lett.
Ha ezt vesszük alapul lazán járnék 100 alatti emberekkel, és el nem tudom képzelni miért még csak itt jár az ország ha tele vagyunk 120 feletti népekkel is.
Vagy elfogadjuk, hogy az iq teszt azt vizsgálja mennyire jól tudjuk kitölteni. Kis gyakorlással 136 lett nekem is.
Ettől függetlenül buta emberrel nem járnék, feleségem mérnök
Én például nem tartom hitelesnek az IQ-tesztet, és vannak tanulmányok arról, hoyg egyoldalú teszt, ami nem méri pl. a nyelvi intelligenciát. Most ha én nem vagyok hajlandó kitölteni a tesztet, mert szerintem csak bizonyos fajta intelligenciát (tkp. problémamegoldókészséget) mér, de 3 nyelven tudok arról elolvasni tudományos írásokat, hogy ez miért van így, akkor nem megyek át a vizsgán? Ez elég fura. Azért sem tetszik, mert mi van ha épp fáj a fejem, görcsöl a hasam stb. a kitöltésnél. Nekem a hibám mindig inkább a figyelmetlenség volt, elkalandozik a figyelmem a legtöbb teszt végére. Egyszer próbáltam kitölteni Mensa-tezstet, de bezártam, mert meguntam.
És amúgy mi van, ha azt mondja, hogy vice versa? Akkor már te is tölts ki egyet. És mi van, ha kiderül, hogy az övé magasabb, és így már nem akar járni veled?
Amúgy a 100 az a tök átlag szint, de aki alapvetően értelmes, annak azért ennél magasabb. Én önmagában sértőnek találnám a tényt, hogy nem nézed ki belőlem, hogy 100 az IQ-m. Szóval szerintem aki átmenne a teszteden, az nívóján alulinak tartaná, hogy ilyen helyzet elé állítsák.
Lepontoztátok a #26-ot, pedig igazat írhatott (én zöldet adtam neki, ezzel a piros zöldre váltott nála).
Én csináltam már legalább 6-8 IQ tesztet. Nem mindegyik egyforma témára irányult. Attól függ, hogy mit vár el tőled pl. az alkalmazód. Fentebb írt erről a #23.válaszoló.
A sok teszt közül a legalacsonyabb (ha jól emlékszem) 102 volt, de (fogózzatok meg, hiszen nem hazudok!) volt egy, ahol 160-at(!) értem el. Ki is nyomtattam magamnak, de a családomon kívül senkinek sem mutattam meg. Persze, nagyon könnyű teszt volt, ezt elismerem. Általában 130körüli az átlagom.
Az unokám már mensa-tag (Hogy mi a mensa? Bővebben az interneten!). Leendő munkátatója küldte el valahová egy ilyen tesztre.
Lehet lepontozni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!