Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Zavarna, ha a párod sokkal okosabb lenne, mint te?
Tegyük fel, hogy megismersz egy embert, akiről kiderül, hogy matematika doktori iskolába jár, tehát jó eséllyel tudományos fokozatot fog szerezni matematikából.
Örülnél annak, hogy ilyen kimagasló logikai készségekkel rendelkező embert ismernél meg, vagy inkább frusztrálna?
Őrülnék neki.
Az intelligencia viszont számomra nem egy az egyben felel meg a tudományos sikereknek.
Nagy általánosságban tényleg intelligensebbnek hatnak a diplomás emberek, de főleg a doktorit végzett embereket sokszor csőlàtásúnak érzem. Úgy csinálnak mintha csak a szakterületük számítana, és más, akár alapvető témákban végtelenül együgyűek, unintelligensek.
Tapasztalatom szerint azok az emberek akik nagyon jók, már már zsenik matekból vagy hasonló témakörökből. Azok ezeket a területeket leszámítva teljesen suták és sokszor buták az élet más területein. Szóval nem hiszem, hogy ez okozna féltékenységet.
Ismertem olyan csávót aki zseni programozó volt. Magas fizetés meg miegymás. Gondolhatnánk okos, de konkrétan ha az anyja nem csinált meg neki mindent, teljesen életképtelen volt. Szóval az okos ember nagyon nem a phd-val kezdődik.
Az okos ember mindig tudja egy helyzetben, hogy mit tegyen, képes ügyesen szocializálódni, megfelelő emberekkel jól kijönni. Képes úgy tanulni, hogy keressen annyi pénzt amennyire szüksége van. Profin kezel konfliktust, stb. Szerintem ilyen egy okos ember. Tehát, hogy tudja mik az okos döntések az élet számos területein.
Az, hogy matekból phd-zik. Hát gratulálok neki, az agya egy részének jobb a logikai megoldó képessége mint nekem. De nem ettől lesz okos. Főleg ha mellé életképtelen.
Nem zavar, sokat tanulok tőle.
N
Szeretem ha felnézhetek a férfira a tudása miatt, szeretek tőle tanulni. Ráadásul ha matematikából van kimagasló tudása, az még plusz pont, hisz nagyon szeretem a matekot.
Frusztrálni meg azért nem frusztrál, mert a tájékozottság, tudás, nem egyenlő az intelligenciával. És számomra egy embernél az az alap. És amit alapnak tartok, azt azért csak hozom én is.
Én is nemrég kezdtem a PHD-t, jobb diplomám van, mint a férjemnek stb, de nem tartom magam okosabbnak nála.
Eleve a saját szakmájában ő nagyon jó, az én szakmámhoz nem ért és vica versa. Ráadásul nem mindenkit vonz a tudományos munka, nem is való mindenkinek és teljesen átlagos emberek is szereznek tudományos fokozatot.
Szóval nem ettől függ szerintem, hogy ki okosabb.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!