Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Zavarna, ha a párod sokkal...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zavarna, ha a párod sokkal okosabb lenne, mint te?

Figyelt kérdés

Tegyük fel, hogy megismersz egy embert, akiről kiderül, hogy matematika doktori iskolába jár, tehát jó eséllyel tudományos fokozatot fog szerezni matematikából.

Örülnél annak, hogy ilyen kimagasló logikai készségekkel rendelkező embert ismernél meg, vagy inkább frusztrálna?

2021. dec. 29. 07:36
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem zavarna, hogy phd-zik. De az ha azt hiszi sokkal okosabb mert jobban tud matekozni, az már zavarna. Utálom mikor egyes emberek egy dologban jók, és emiatt valamiféle felsőbbrendűséget éreznek ember társaikkal szemben.

Ez sajnos némely ágú "zseni" matekosokban benne van. Mivel ez egy fajta kompenzáció náluk gondolom. Mivel a matekon kívül semmit nem tudnak felmutatni az életben némely esetben.

De most őszintén, mi lehet egy matek phd-s emberből?

Matek tanár, esetleg professzor, itt a történet vége. Sok pénzt keresni sosem fog. Max ha mérnöknek megy. De aki mérnöknek megy az alapból elég okos ahhoz, hogy ne egy értéktelen phd-val töltse az idejét, hanem karrier építéssel.

2021. dec. 29. 22:56
 12/17 A kérdező kommentje:
Egy erős matematikai tudással rendelkező emberből azért sok minden lehet. Feltehetően jobb informatikus, és jobb mérnök lesz belőle, mint másokból. Arról nem is beszélve, hogy a matematika a fizika alapja. Ha pedig valaki magát fizikussá átképzi, akkor feltehetően a svájci CERN-ben - jó idegen nyelvtudással - igen jól kereshet.
2021. dec. 30. 08:40
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

12

A témavezetőm alapszakon és mesterszakon is egy - egy matekból doktorált fickó volt... Hogy is mondjam, amit itt te leírsz, az egy ideális eset, amit meg tapasztaltam, azt nem akartam elhinni, hogy hogy lehet egy dr ekkorra egy nyomorék. Azt hittem, nem fogadják el a munkám, konkrétan visszadobták azért, mert félretájékoztattak meg elszerencsétlenkedték (alapszakon a védés diasorának kellett követnie egy sablont, amit ő teljesen kihagyott a sztoriból és ezért lehúzták a védésem, mesterszakon meg visszadobták a diplomamunkám, mert nem felelt meg a formai követelményeknek, amiről konkrétan a qrva konzulensem beszélt le, hogy ne azzal foglalkozzak, hanem a tartalommal). És utána még 3 emailt írtam, hogy írja már be a tárgyhoz a szaros jegyet, hogy abszolválhassak végre, mert elfelejtette... Végül záróvizsga előtt 5 nappal méltatott beírni. Esküszöm úgy viselkedtek, mint akik szeren vannak, herétlen, suta balfszok voltak, akik az én jövőmmel játszanak. Alapszakon infón voltam, mesterszakon matekon...

Ellenben sok tárgyból tanítottak mérnöktanárok, fiatal, de talpraesett srácok, akik mellette az iparban dolgoztak és eszük ágában sem volt doktorálni. Tőlük kaptam meg az előrehaladásomhoz azt, amire szükségem volt. Nekik még volt kapcsolatuk a világgal...

Valószínűleg az igazság a kettő között van, én nem akarom lehúzni a doktorokat, mert magam is gondolkodtam rajta, hogy menjek doktori képzésre, csak az van, hogy a legtöbb doktori főállásnak számít, amire kevesebb ösztöndíjat kapsz, mint a minimálbér. Az összes ismerősömet, aki be is fejezte a doktorit, eltartották alatta. Aki meg levelezőn kezdte, hogy tudjon dolgozni, az meg nem tudott rendesen kutatni és sosem szerzett papírt. Ja, ezek az apróságok kimaradnak a sztoriból, pedig pont ezek a fontosak egy párkapcsolatban. 28 éves koromban nem szeretnék újra pályát kezdeni egy doktori miatt, amit meg sem becsülnek itthon. És nem szeretnék olyan partnert, akivel addig nem tudok mit kezdeni, utána meg rángat magával külföldre, mert csak ott veszi hasznát a papírjának igazán. Nagyon sok van ebben a sztoriban a tudáson kívül, ami miatt nekem ez inkább taszító. És nem azért, mert a másik okos, hanem mert az ilyen emberek addig rostokolnak otthon, amíg piperkőcök nem lesznek többségében. Sajnálom.

2021. dec. 30. 08:58
 14/17 A kérdező kommentje:

Végülis igazad van. Bár hozzáteszem, hogy a példám nem az esetlen emberekről szól, és elég ciki, hogy manapság ilyen emberek is kaphatnak doktorit, mint akit te leírtál... Ezt a részt nem vettem számításba, amikor kiírtam a kérdést. 😂

Amúgy én még tanulok. Eszembe jutott a doktori is, ha úgy alakulna. De Magyarországon semmiképp sem járnék doktori iskolába. Úgy hallottam, hogy a doktorinál az államnak hűséget kell fogadni:

[link]

Soha nem tenném ezt, ugyanis éppen azért tanulok, hogy utána megfogjam a pénzem, és lelépjek ebből az országból.

2021. dec. 30. 09:21
 15/17 anonim ***** válasza:

Nem zavarna, én sem tartom magam butának de azért ismerem a határaim. :)

A világ egyszerűen ilyen, mindig lesz valaki okosabb.

2021. dec. 30. 16:40
 16/17 anonim ***** válasza:

11-es vagyok.

Mint írtam "némely esetben".

De matek miatt senkiböl nem lesz jó mérnök. A mérnökök manapság csapatban dolgoznak alapból, plusz az innovatív gondolkodás, új módszerek bevezetésére való hajlamot és kreativitást igényel inkább mint matekot. Legalábbis én így látom.

De mint írtam, aki jó matekból és okos is, az egyből mérnöki vagy más pályát fejleszt, nem phd-val foglalkozik. Aki viszont annyira szeret matekozni, hogy phd-zik belőle, az sosem lesz jó mérnök. Egy jó mérnök elhivatott, az alkotás, a mérnöki munka iránt. A matematika csak eszköze, de nem szenvedélye. Jónak kell lenni belőle, de pont ennyi.

A Svájci Cernbe pedig nem hiszem, hogy magyar tudósokat keresnek. Ha még is, valószínűleg 1000-ből 1 magyar matek függő felel meg talán az ő elvárásaiknak. Főleg mivel külföldön a magyar egyetemeket (az Eltét is beleértve) kelet európai sarki sörözőkkel azonosítják sok esetben (ez egyébként nagyon szomorú)

Továbbá manapság egy komoly céghez nem elég a "nyers" tudás. Nagyon komoly hangsúly van a személyes tulajdonságokon. Jó szociális, beszélő készség és kiváló csapatban dolgozási készséget igényel az, hogy egy jobb helyre felvegyenek és hagyjanak fejlődni bent. Mivel akár milyen okos valaki, ha negatív jelleme van és lehúzza a csapatot, akkor több kárt okoz mint amennyi előnyt adhat a tudása. Főleg napjainkban, ahhol egy apró technikai fejlesztés is rengeteg tudós évekig tartó munkájába kerül. Egy ilyen folyamat pedig nagyon profi csapatot igényel.

Így ha tényleg akarsz sikeres lenni, mint, ahogy írtad, a matek eszköz, de csak az. Az egyetemen minden csak eszköz, a diploma csak papír, a vizsgák is csak netes adatok. A világ kint van, ha akarsz fejlődni menj el gyakornoknak valami jó helyre. Tanulj meg profin dolgozni csapatban, fejlessz mindent magadon. Hidd el, külföldön az, hogy van 5 év gyakorlatod egy ismert vállatnal dimonziókkal többet ér mint egy putnokfalvi phd vagy bármilyen diploma.

Persze ez csak az én véleményem. Sok zsenit láttam már elvérezni az önhittsége oltárán mert azt hiszik a nyers tudás meg a papír lobogtatás mindent kárpótol. De nem így van, magában semmit nem érnek. Borzasztóan kell fejleszteni a szociális készségeket, a pozitív kisugárzást a mai világban. Ha ezek meg vannak, egy középszerű mérnök is rendkívül sikeres lehet. Ezt csak tanácsként írom le. Remélem nem negatívan veszed. De tényleg így van.

2021. dec. 31. 00:40
 17/17 anonim ***** válasza:

tehát jó eséllyel tudományos fokozatot fog szerezni matematikából.

Kb 20%, legtöbben menet közben kihullanak.

2021. dec. 31. 21:51
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!