Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hiszel az előre megírt találkozásokban, szerelemben?
Nekem olyan volt, hogy pl még fősulis koromba bementem egy boltba vásárlóként és hirtelen összetalálkozott a tekintetünk.
Annyira fura érzés fogott el, nem tetszett a srác akkor, de mégis olyan spiritualis jellegű volt ez az egész. Akkor ezt nem tudtam hova tenni. Aztán eltelt kb 5 év és a munkatársam lett, majd jóba is lettünk. Sose mondtem el neki h. Én már akkor "ismertem" meg először nem is tudatosult bennem h. az ő volt csak később.
És vmi ilyesmire gondolok, hogy tényleg van ezeknek jelentősége, hogy már előre érezzük h. lesz szerepe az életünkbe. Ha igen mi céllal jön? Talán ahogy az előttem szólók mondják csupán egy lecke és tanítani jött vagy ez annál több és részese kell lennünk egymás életébe? Miért nem teljesedhet be a szerelem, ha ily módon sétál be az életünkbe? Lehet pusztán a véletlen műve de mi van ha még sem?
Nekem is van egy ilyen személy, évente párszor látom őt itt ott (mert buszsofőr a városomban). Ahányszor találkozik a tekintetünk mindig érzem azt az "ismerem őt érzést" És utána mindig néhány napig furán érzem magam lelkileg. De amúgy nme hiszek az ilyesmiben, de ha mégis létezik akkor nekem tutira ő az akivel már volt dolgom egy másik életben. 7-8 éve láttam először.
Azóta már van férjem, de ez így is előjön ha látom. Neki is van családja, azt is már láttam egyszer.
Ilyen téren hiszek benne, de nem gondolom, hogy rögtön szerelemre kell gondolni. Szerintem az arra érzékeny emberek egyszerűen megérzik, hogy lesz ezzel a hellyel/személlyel/tárggyal még dolguk. Nekem is van ilyen. Volt állással és lakóhellyel is.
Csak hogy értsd, egy példa: sosem akartam igazán ott élni, ahol most, de tiniként sokat jártam erre (200 km-re van az akkori lakóhelyünktől) és mindig olyan fura érzés fogott el, ahogy ránéztem az egyik jellegzetes építményre. Az egyetemen is kb. a legjobb óra volt, amikor erről tanultunk, valamiért mindig olyan fura lázba hozott. Aztán eljöttünk megnézni egy lakást, amikor az első lakásunkat kerestük. Képek alapján nem is tetszett. Nagyon a környék sem fogott meg, de maga a lakás szerelem. Megvettük. A hálószoba ablakból látom azt az építményt, ami tini korom óta fura érzésekkel töltött el, mintha lenne még közöm hozzá és lám lett. :)
Nekem most ezzel a személlyel bonyolult a kapcsolatom... De még mindig keresem a miértekre a választ, engedjem e el vagy sem, miért nincs jövőnk együtt? Nem tudom mi értelme volt ennek az egésznek így, csak még szomorúbbá és bizonytalanná tett.
#13 Mi van akkor, ha a megfelelő emberrel rossz időben találkozunk és vhogy lekésünk egymásról? Vajon így kellett lennie?
Én nem hiszek ilyenekben, sem abban hogy tanító jellegű és nem lesz belole semmi. Amibol nem lesz semmi az valojaban semmi.
Az ilyeneknek vagy van valami kulso akadalyozo tenyezoje vagy egész egyszerűen nem az igazi vagy szerencsés az illeto hogy nem lett belole semmi mert az a masik mar x emberrel csinalta ugyanezt.
#16 Értem amit mondasz, de akkor minden emberhez úgy kellene állnunk h. csak úgy cél nélkül jönnek mennek? Mi értelme van akkor befogadni őket ha nem tanulhatunk, fejlődhetünk tőle vagy küzdünk érte, szeretetet kapunk és adunk?
Tudom, hogy vmilyen szinten naívnak tűnök, de tényleg fel kéne akkor adnunk? Valójában az egó és a szív harcol egymás ellen. Ezek a kapcsolatok csupán ragaszkodások a másikhoz?
Úgy érzem sosem fogom megtalálni az arany középutat, mert szeretnék hinni h. vannak elkerülhetetlen találkozások, szerelmek, mert előbb utóbb az utunkba sodorják őket, de közben racionálisan is szeretnék rálátni erre.
En hiszek benne, jobban mint barmiben, pedig nem vagyok egy spiritualis alkat. (Bar amit eppen leirni keszulok abbol majd nem ez jon le) En ugy gondolom, hogy egyszeruen csak tobbek vagyunk mint hinnenk. Gondolj csak arra, hogy hany szazalek lehet az eselye, hogy pont te szuletsz le erre a foldre...? Elkepeszto kicsi, megis a hetkoznapi eletunkben ezzel egyszeruen nem foglalkozunk, mert igazabol minek. Azt gondolom, hogy kvazi "magunkhoz vonzzuk" azokat a szemelyeket akik hasonloak mint mi vmiben. Ezt nem vmi kulonleges maszlagkent ertem, hanem a legtermeszetesebb reakciokent, realistan. Sok mindenben a hasonlo lelkekkel valaszthatjuk ugyanazokat az utakat. Szoval lenyegeben nem is olyan kulonleges az, ha pl osszefuttok vhol, hanem inkabb termeszetes emberi rakcio. Mondhatjuk veletlen ugyanolyan dontesnek is. Pl ha van egy "lelki tarsad" akit nem ismersz es eppen nyaralas elott alltok es teljesen veletlenul ugyanakkor utaztok ugyanabba a varosba. Ez csak annyit jelent, hogy ebben a dologban ennyire egyeztek hogy ugyanaz tetszik. Abban viszont hiszek, hogy az hogy ennyire kozos gondolataink vannak az tuti nem veletlen. Az a gond, hogy zavaros lesz, de veletlenszeruen valasztunk megis van benne egy hatarozott irany amit ugye az izlesunk befolyasol. Ezert nem is biztos, hogy valojaban barmi veletlenul tortenik.
Nah de meselek, mert nekem is volt egy ilyen szemely az eletemben. Ket kulonbozo orszagbol szarmazunk es egy harmadikba koltoztunk. Munkatarsak voltunk. Egyszeruen feltunt, hogy szinte mindent ugyanugy csinaltunk "veletlenul". Napi szintuek voltak az osszenezesek. Volt hogy egymasnak mentunk veletlenul, mert ugyanott akartunk athaladni es persze nem figyeltunk. Kiderult, hogy meg az alberletunk is ugyanott van, nagyon kozel egymashoz es a munkatarsak kozul mi ketten jartunk bringaval ugyanazon az utvonalon dolgozni. Hetek honapok teltek el mire erre mind feny derult. Aztan azon gondolkodtam, hogy hogyan is baratkozhatnank ossze, de vegul megtortent magatol. Az egesz "kapcsolatunkra" jellemzo volt, hogy vegig bamultunk egymasra. Neki van felesege egyebkent, de ezt sokaig nem tudtam. Mindenesetre az a tipus vagyok aki nem marad a hatterben csendben, ezert siman ele alltam es elmondtam neki. Az az oszinte mosoly es kedvesseg ami aradt belole es lathatoan orult annak amit hallott. Persze nyilvan semmi nem lett az egeszbol, mert o egy huseges tipus es en meg nem kezdek hazas emberekkel. Elkoltoztem tobb ezer kmre, azota lett egy szereto tarsam es sajat csaladom, es egy pici kisbabam. Azota is mindig figyeli a kozossegi oldalakon amiket kiteszek es lajkolni szokta. Sot a felesegevel vmiert pont Magyarorszagot valasztottak nyaralasnak. Szoval bennunk van vmi nagyon eroteljesen kozos es lesz is mindig. De azt gondolom, hogy nem csak egy ilyen kozos lelek letezik velunk a foldon, hanem sok. :) Csak nehez megtalalni oket, de ha sikerul akkor erdemes mindent megtenni hogy egyutt is maradjunk. Igy talaltam meg a sajat mostani parom is. Egybol ereztem, hogy o mindenkihez feler es mindenkinel jobb. De ez nem zarja ki, hogy a kulonleges emberek feltunnek, de en mar megallapodtam es nem keres tovabb senkit. Mar nem figyelem annyira a jeleket, csak a sajat csaladommal foglalkozom. Jo erzes amikor megtalalod ezt a nyugalmat. Neked is ezt kivanom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!