Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A bántalmazó kapcsolatban lévő nők hogy nem vették észre, hogy a pasijuk egy vadállat, amikor az ilyenek általában a szemükből sem néznek ki jól!?
Vannak olyan e.berek akiknek erősebb az intuiciója és szinte belelát a másik veséjébe.Nos ezekből nagyon sok sorozatgyilkos is van nem csak hú,de látom milyen rossz arc mikor ő maga is az.
Képzeld nő vagyok és én is kiszúrom már a mimikából,ki az akivel 3 lépés távolság,de elfogadom,hogy vannak akik nem,mert naívak,gyengébbek lelkileg vagy esetleg mindenkiben a jót látják.
Szerintem a kulcsszót a végén mondtad ki, hogy mi a gond:
"De mi, ezek a lányok, reméltük, hogy a fiúk megváltoznak miattunk."
Ez magyarázza ezeket a kapcsolatotkat - legalábbis a többségét.
Vagyis nem arról van itt szó, hogy a bántalmazó férfiak többsége intelligens pszichopata lenne, aki ragyogóan álcázza magát - természetesen van ilyen is, na, AKKOR áldozat a nő.
Az estek többségében azonban nem áldozatok. Tudják valahol, hogy miféle alakkal vannak együtt, de abban bíznak, hogy megváltoznak.
Az én véleményem ez:
Ha egy nő egy intelligens pszichopata hálójába kerül, akkor igen, sajnálatos a dolog.
De ha maga is TUDJA, hogy kivel állt össze, akkor nem fogom áldozatnak tekinteni.
Napi troll, de én szeretek etetni: mesélj, milyen választ vársz?
Én azt látom, hogy nem magyarázat érdekel, csak panaszkodsz, úgyhogy ezt mondom: olyan véleményed van amilyet szeretnél, nincs rád kényszerítve semmi, de te se várd, hogy egyetértsenek veled. Az olyan kérdezők mint te úgy beszélik meg az ilyen témákat mint amikor dicsekszenek, hogy "tudják a krimi elejétől fogva ki a gyilkos" aztán lesznek olyan buták, hogy valódi nyomozónak képzeljék magukat.
De, hogy érdemi választ is adjak: a kapcsolat első pár hetében egy buta ember is megjátsza magát, aztán dolgoznak a hormonok, hiába követi egymást rossz jelek sora. Aztán beüt a baj (néha szó szerint), de a szerelem bizony megváltoztathatja a legjózanabb ember gondolkodását is, hát még ha valaki naiv.
Nem érdemlik meg az emberek, hogy kihasználják öket, se nő a férfit se férfi a nőt, de a gonosz emberek úgy ismerik fel a "kihasználható erőforrásokat" (vagy csak elég kitartóak amíg nem kötnek ki egy "betörhető" embernél) ahogy te ismered fel az agresszorokat - már ha felismered persze, mert kívülről megítélni valamit sokkal könnyebb mint benne lenni a szituációban. Minden meccsnek van egy nyertese meg egy vesztese, csak ne légy olyan ostoba, hogy többnek hiszed magad 2 boxolónál mert bekiabáltad a küzdőtérre kinek mit kéne csinálni (remélem érted a hasonlatot).
Az emberek meg hibáznak hormonkoktél nélkül is, járj utána nyugodtan a közlekedési balesetek statisztikái alapján akár, mert tanulságos. Ha esetleg nincs kedved olvasgatni akkor pl. te is hibáztál mikor feltetted a kérdést, hiszen ha ismered az embereket és elemzed a kérdésedet, akkor jól tudod milyen típusú válaszokat kapsz majd:
A) "én sem értem, egyetértek veled, ezek a nők nem áldozatok, mivel helyzetük megelőzhető lett volna"
B) "én értem és a magyarázat a következő: ..., ezért áldozatoknak tartom ezeket a nőket"
De szerencsére nem kell félned, én csak egy cinikus, rosszmájú ember vagyok a sok közül: ha nem vagy troll, meg igazat is mondasz a képességeiddel kapcsolatban, akkor téged nem fog baj érni, nem fog kihasználni senki, és csak ez számít, másokért meg nem kell, hogy fájjon a fejed. Más választása nem a te problémád, hiszen ha azt feltételezzük, hogy a te hipotézised helyes, akkor azok a nők akik az agresszoroknál kötnek ki maguknak ártanak és megeszik amit főztek, a többi nő meg akkor talál olyan partnert aki tiszteli és becsüli őket. Nem kell mindenben egyetértenünk.
Nem, épp az, hogy nem eszik meg azt, amit főztek. Saját hibáikat nem ismerik fel, sőt panaszkodnak is. Aztán, ha valaki rámutat a saját felelősségükre, akkor fel vannak háborodva.
A világon egyetlen dolog van, amit kifejezetten utálok, az pedig vakmerő hülyeség. Még a naiv hülyéket is jobban elviselem, mert azok legalább taníthatóak.
"a szerelem bizony megváltoztathatja a legjózanabb ember gondolkodását is,"
Ez akkor sem mentesít senkit a saját felelőssége alól.
Ahogyan az sem, ha valaki a siófoki éjszakába megy bulizni, ahol drogosokkal, erőszakosokkal, prostikkal találkozhat. Ha ott történik vele valami, részben az ő felelőssége. Nem kenheti csak másra.
"Nem, épp az, hogy nem eszik meg azt, amit főztek. "
Ezt nyugodtan kifejtheted, mert egy bántalmazó kapcsolatban vagy verbális, vagy szociális, vagy fizikális negatív következmenyek vannak pl.: férfi agresszor - nőre gyakorolt negatív következménye a monokli lehet, női agresszornál férfira gyakorolt negatív következmény lehet a gyermek láthatásának az elveszítése. Ez független az "előreláthatástól", ez pont olyan negatív következmény mint amikor az ember biztonsági öv nélkül utazik, mert "csak a közeli boltba megy".
Ez sajnos nem vélemény, ez tény. Nekik van joguk panaszkodni a bajukra, ahogy neked is - sőt te állításod szerint mások bajára panaszkodsz, hiszen te messziről felismered ezeket az agresszív, rosszakaró embereket.
Nincs ezzel baj, de okos ember örül a saját jó helyzetének, a "buták" nyávogását elengedi, pl.: bezárja a saját ajtaját mielőtt megy otthonról, ha a szomszéd elfelejti akkor a jók szólnak, a rosszak kirabolják, a maradéknak meg mindegy, hogy zárva-e az ajtó. Rádbízom, hogy sajnálod-e azt a szomszédot akit így raboltak ki, de az értéktárgyainak az elveszítése bizony akkor is a hibájának a negatív következménye ha te valamilyen másik valóságból érkeztél, és nem tartod annak.
Akkor érteném meg a felháborodásodat, ha a te ajtódat hagyta volna nyitva valaki, de erről szó nincs, senki sem kényszerített téged egy bántalmazó kapcsolatba semmilyen okból.
Te sem ismered el a saját hibád, nem tudom másoktól miért várod el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!