Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Mi a véleményetek egy olyan...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek egy olyan vőlegényről, aki teljesítve egy haldokló nő utolsó kívánságát, teherbe ejti?

Figyelt kérdés

Az egyik regényben olvastam ezt, ahol egy csinos, és értelmiségi nő választása egy férfira esett ebben a tekintetben. Nem olyan nő volt, aki akárkivel lefeküdt volna, alapos indoka volt arra, hogy miért pont arra a férfira esett a választása. Igazán megható jelenet volt, hogy kérlelte a férfit, szinte könyörgött neki, hogy teljesítse az utolsó kívánságát, mielőtt meghal, hogy legyen egy gyereke (ha jól emlékszem, fiút akart), szeretne magából hátrahagyni valamit. Megígérte, hogy soha nem derül ki az eset, a férfi menyasszonya sosem fog tudomást szerezni róla.

A történet érdekessége, hogy a nő egy magyar asztrobiológus volt, a férfi pedig egy portugál származású történész. És a nő fent az Űrben, egy űrhajóban vetette fel az ötletet, hogy a szakmájával összhangban történjen a fogantatás. Küldetésen voltak ott.

2021. okt. 15. 21:23
1 2 3 4 5
 31/47 A kérdező kommentje:

Most válaszolok, de utána megyek tanulni, majd holnap visszanézek.

Először is: tanuld meg azt, hogy nem hulladékozzuk le a könyveket, főleg egy olyat nem, aminek a szerzője forrásmunkát végez tudományos kérdésekben! Az, hogy neked nem tetszik, szubjektív. Nekem pl. Colleen Hoover egyik művével van bajom, de nem hulladékoztam, igyekeztem normális kritikát írni róla.

Na szóval:

Nem úgy van, hogy bort iszok, és vizet prédikálok.

Az, hogy egy ilyen helyzetben ki mit tesz, szerintem attól is függ, hogy milyen párkapcsolatban van. Először nézzünk engem. Ha én megtenném, akkor feltehetően egy olyan kapcsolatban lennék, ahol szeretem a menyasszonyomat, csak kérdés, hogy ez a szeretet milyen mély. Ha nem eléggé mély, akkor igen, teljesíteném annak a nőnek a vágyát. Megajándékoznám egy gyerekkel, akivel talán még 1-2 évet egészségesen el lehet, amíg fel nem gyorsul a betegség. Azért tenném meg, mert az iránta érzett részvétem felülírná azt a szeretetet, amit a menyasszonyom iránt érzek. A külseje másodlagos lenne, viszont kár tagadni, egy férfira biológiai okok miatt hatással van a nő külseje is. Bár szapioszexuálisként nálam nincs olyan jelentősége.

Ellenkező esetben, ha nem tenném meg - magamat isnerve, akkor is igyekeznék mellett maradni, és segíteni. Nem tudom hogyan, de valahogy megtenném.

Nos, fordított esetben ugyanez a forgatókönyv.

Ha a menyasszonyom megtenne ilyet egy haldokló férfinak, az azért lenne, mert tudnám, hogy nem olyan a kapcsolatunk. Ebben az esetben felesleges lenne a férfira haragudni. Nem tudnék ezért haragudni rá a nőre, bár fájna. Remélhetőleg azonban én sem kötődnék hozzá annyira, így túl tudnék ezen lépni.

Viszont van egy lényeges különbség. Nálam a lehetőséget meglenne rá, hogy titokban tegyem a dolgaimat - legalábbis egy ideig. Aztán úgy is kiderülne, hogy van egy gyerekem. A nő esetében erre nem lenne lehetőség, hacsak ki nem találja azt, hogy én vagyok az apa, és nem próbál meg átverni.

2021. okt. 15. 23:12
 32/47 anonim ***** válasza:
88%
Egy haldokló nő, hogyan tud kihordani egy gyereket és megszülni azt? (Sok egészségesnek sem sikerül ilyen-olyan okok miatt) Ez egy sci-fi regény? A Vészhelyzet volt az utolsó - gagyi - sorozat ahol ilyen baromságokat belengettek néha, esetleg az X-akták...
2021. okt. 16. 00:05
 33/47 anonim ***** válasza:
100%

Ha le kell tagadni a barátnő előtt, akkor nem tenném meg.

Ha megtenném, akkor vagy előtte megkérdezném, hogy ő mit gondol, mi lenne a helyes vagy szakítanék és támogatnám a haldokló csajt vagy legalább felnevelném a gyerekem.

Szerintem lefeküdni valakivel és eltitkolni a másik elől a legkevésbé erkölcsös.

2021. okt. 16. 04:54
 34/47 anonim ***** válasza:
100%

31-es kinek írtad azért linkelhetnéd szám szerint. Én csak valaszoltam őszintén hogy szerintem önzőség egy kapcsolatban lévőt ilyenre kérni. 29-es vagyok. Mépzeld el ha elkezd kötődni és szerelmes lesz mikor már nincs, egy ilyen egy egyedulálló embernek is trauma nem hogy egy párban lévőnek. Tönkre tenné a kapcsolatot. A gyerek felé is önzőség lenne de biologiailag ki sem tudná hordani milyen tartalékból valoszinuleg nem is bírná.

Én nem tennék senkire ilyen súlyt én biztos hogy nagy ívben kerülném az ilyet pláne nem párkapcsolatban lévőre. Szerencsétlennek utána nagyon szar lenne pláne a párjának. Keanu Reeves film amibe a csaj bezeg volt es csak pasizott az jut eszembe. A pasi beleszeretett pokolul kinlodott utana.

2021. okt. 16. 06:51
 35/47 anonim ***** válasza:
100%

* Képzeld el

* beteg volt nem bezeg volt

Elírtam.

2021. okt. 16. 06:53
 36/47 anonim ***** válasza:
100%

Akkora koponya az író, hogy nem fogja fel, hogy apának lenni nem annyi, hogy egyszer gumi nélkül dugsz egy jó nővel. Fel se merül a kérdés, hogy mi lesz a "főhős" saját gyermekével, akiért pontosan ugyanúgy felel, mint az anyja.

Az emberismereti csőd pedig itt csúcsosodik ki: teljes képtelenség, hogy egy haldokló nő teherbe akarjon esni, és azért akarjon szülni, hogy árván maradjon utána egy gyerek, akiről nem gondoskodik senki, nem szereti senki, nem várja szerető család. Tudod, önmagában a terhesség is elég xar, az egyetlen szépsége, hogy egy kis élet fejlődik benned, és 9 hónapig készít fel a nagy találkozásra. A szülés meg a legfájdalmasabb dolog, ami létezik, és akkor is igénybe vesz 120%-osan, ha fizikailag topon vagy. Amúgy meg simán bele is lehet halni, nem kell hozzá semmilyen betegség, elég egy icipici véletlen.

Szóval lehet az író tízszeres Nobel-díjas tudós, de a ponyva érzelmi és emberi részét legközelebb hagyja ki. Írjon gépekről, robotokról, űrlényekről, mert az emberekről sejtelme sincs.

2021. okt. 16. 07:00
 37/47 anonim ***** válasza:

Nem szavaztam.

Ez nem erkölcstelen. Más tekintetből rossz. Gára hagy egy gyereket, és azt hiszi hátra hagyottvalamit, miközben nem adott semmit magából a gyereknek.

Vissza kell utasítani, mert önző.

2021. okt. 16. 08:10
 38/47 anonim ***** válasza:
Nem is olvasok romantikus könyveket, egyrészt mert nem érdekelné, másrészt meg mert ott az esélye hogy a nő fial és onnantól jön a pulyaszirup... De filmekkel/sorozatokkal2is így vagyok: amint megellik valaki, offolok. Á Mi kis falunkat is elcseszték azzal hogy az egyik karakterről szól a sorozat háromnegyede, végig gyerekbőgés, vergődés. Gyomorforgató.
2021. okt. 16. 08:39
 39/47 anonim ***** válasza:

#31 ja miért nem ezzel kezdted? Hát nagyon rövidre lehet zárni ezt a sztorit. Hogy a vőlegényem nem is szeret annyira hogy előnyt élvezzek egy idegennel szemben. Ezigen öcsém. Akkor mit is keresünk egymás mellett? No ez történne az adakozó szívű, emberi sorsok iránt érzékeny vőlegényemmel: Béla! Ott az ajtó. Én most kinyitom. Te szépen kisétálsz rajta, én meg becsukom mögötted.

Itt a vége fuss el véle.

(Értelemszerűen a magvai önzetlen ajándékozásából született zabigyerekével se jöhetne vissza, de ez azt hiszem evidens. Mindazonáltal azt még megjegyezném hogy a te génjeidből gyereket szülni minden csak nem ajándék egy nőnek. Pöppet istenkomplexusos szövegeket tolsz magadról, pedig egy buta és visszataszító alak vagy.)

Egyébként akkor is kivágnám az idiótáját ha nem tenné meg, csak komolyan felmerülne benne a lehetősége és elmondaná. Kell a francnak ilyen ostoba ember. Instant kiábrándulás.

Olvass értelmesebb könyveket.

2021. okt. 16. 08:59
 40/47 A kérdező kommentje:

Köszönöm a normális válaszokat.

A kritika, még úgy általában a könyvkritika nem zavar. Mindenkinek meg lehet a véleménye, ha normálisan megvan fogalmazva.

Viszont tegnap a személyeskedés zavaró volt, ezért reagáltam hevesebben.

Szép napot.

2021. okt. 16. 09:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!