Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Ma már az antialkoholizmus...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ma már az antialkoholizmus dívik? Vagy azért van olyan akinek a párja szokott inni, de nem lecsúszott alkesz?

Figyelt kérdés

Fura válaszokat kaptam korábbi kérdésemre,ebből indul ez.

Aki esetleg nem akarja kiírni hogy igen az én párom is iszik x mennyiséget szokott hetente de semmi baja akkor jöhet privátban is.

2021. okt. 15. 13:39
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
88%
Napi 1-2 doboz sör az már bőven az alkoholizmus előszobája. Aki minden nap iszik, az már úton van az alkoholizmus felé. Meg az is, aki minden héten berúg.
2021. okt. 15. 13:48
 2/38 anonim ***** válasza:
51%

Öregapám napi egy sört iszik, kb 60 éve és mégse lett alkesz.

Párom abszolút nem iszik, én alkalmakkor.

2021. okt. 15. 13:50
 3/38 anonim ***** válasza:
85%
Az enyém nem iszik még havonta sem. Nem tűrném a napi ivászatot, hiába kérdezitek meg 100x. Ez függőség, alkoholizmus. Ennyi.
2021. okt. 15. 14:00
 4/38 anonim ***** válasza:
78%

Ígyis élen járunk az alkohollal,nem hinném hogy még reklámozni kéne.

Bizonyos koron túl,vagy amikor már családod van, kimondottan

gáz ha valaki iszik. Se kicsit, se sokat, maximum egyszer egy évben,

ha koccintunk valami ünnep alkalmából.

2021. okt. 15. 14:01
 5/38 A kérdező kommentje:
Nah igen nekem fura a sok nemleges vagy épp tagadó válasz mert a magyar lakosság nem épp absztinensségről híres. Persze vannak ilyenek is, de nem ennyi mint itt írjàk.
2021. okt. 15. 14:02
 6/38 anonim ***** válasza:
86%
A férjemnek heti 2-3x legurul egy-egy sör, de ez normális. Se több, se kevesebb. Én se vagyok szent, ha elalszik a gyerek, egy nehéz nap után ledöntök egy kupica pálinkát. Ez heti kb. egy alkalommal van. Nem magyarázkodunk, jól esik és kész. Ettől nem vagyunk alkoholisták :)
2021. okt. 15. 14:02
 7/38 anonim ***** válasza:
76%

Én nem lennék együtt olyannal, aki semmit nem iszik soha. Egyszerűen nekem néha a hangulat, az illem vagy épp a menü része az alkohol.

Vannak alapvető biológiai ismereteim, féltem az egészségem, a jó megjelenésem, a teljesítményem, nagymamám májzsugorban halt meg ráadásul, de havonta 1-2 egység alkohol számomra alapvető.

Nem fogok vendégségben elutasítani egy alkoholos köszöntőitalt például, párommal szoktunk télen rumos forrócsokit, forralt bort is készíteni, ha étteremben vagyunk, nem vizet kérek, hanem bort és a nyári estéken is lecsúszik valami lágyabb sör, ha a barátainkkal elmegyünk valahova beszélgetni.

Vannak emberek, akik valami érthetetlen oknál fogva erkölcsi magaslatokat kapcsolnak a teljes absztinenciához. Én is randiztam már ilyen istenbarmával, nagyon kellemetlen volt, áradt belőle a frusztráció és a rosszindulat azok irányába, akik lazábban élték az életüket és nem ment a testi egészségük a mentális rovására (és fordítva). Olyat én még egyszer nem akarok átélni, köszönöm szépen. De nem szeretem, ha valakinek a mindennapjait az alkohol teszi ki. A férfiak ráadásul hamarabb is halnak, nem kell még egy faktor, ami ezt felgyorsítja.

Én sportolok, szellemi munkát végzek, ha hétköznap rendszeresen iszogatnék, meglátszana a teljesítményemen. Nincs is rá szerintem szükség, elveszik az ital különlegessége, ha úgy isszuk mintha szomjasak lennénk. És sajnos látszik az illetőn, tudom, hogy látszik, mert rajtam is látszott. Az arc pirosságán, a szemek püffedtségén, a könnyű kizökkenthetőségen. Volt pár éve, hogy rendszeresen ittunk, nem annyira töményet akkor sem, de ment a fröccs, a gyümölcs sör minden második este szinte. Látszott rajtam is, nem tett jót semmilyen szempontból, pedig szerintem ez is még messze van az átlag magyar alkoholfogyasztásától.

Nem tudom, mikor voltam részeg utoljára, de mintha kinőttem volna, hogy szeressem azt az érzést, ami azzal jár. Inkább azért iszom, mert finom, nem azért, mert bódít. És persze, néha vicces, mikor egy pohár bortól fejreállok, mert annyira elszoktam az italtól, de jobb ez így. Úgy gondolom, 22-25 körül már fontos, hogy az ember figyeljen magára, hogy ne kelljen 10 évvel később megbánni. De ha mindenről lemondasz, hogy egészséges és fiatalos maradj, ugyanúgy magad ellen dolgozol. Én például napra sem megyek naptej nélkül, mert tudom, mit tesz a bőrrel hosszú távon. De erre nem az a megoldás, hogy sötétben töltöm az egész életem, mert akkor a depresszió teszi velem ugyanezt belülről...

Ezért fontos a határ a kettő között. Szerintem!

25N

2021. okt. 15. 14:05
 8/38 anonim ***** válasza:
82%
Igen, már senki sem akar megtűrni egy alkeszt maga mellett. A helyes táplálkozás, sok víz ivás a cél. Pénteken meg igyon meg egy-két sört a haverjaival, de akkor tényleg érezze magát jól, frissüljön fel a napi monotonitásból, legyen az egy alkalom. Itthon meg ne vedeljen.
2021. okt. 15. 14:06
 9/38 anonim ***** válasza:
46%

Nyilván ilyen kérdésekre azok fognak válaszolni, akik fényezni akarják magukat, nem azok, akik isznak.

Párom is iszik heti egyszer-kétszer (rumot, sört, whiskyt), én többször, mert szeretek. De ha nem ihatok valamiért, az is oké. Majd ha terhes leszek, úgysem ihatok, addig még kiélvezem.

2021. okt. 15. 14:11
 10/38 anonim ***** válasza:
70%
Alkoholizmus az, ha már hiányzik, ha nem ihat valaki, nem tud meglenni nélküle. Ez nem a mennyiségtől és a rendszerességtől függ, hanem a függőség a kulcs.
2021. okt. 15. 14:12
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!