Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van nagyobb visszhangja annak, amikor egy férfi megüt egy nőt, mint amikor fordítva van?
"aki megüt egy nőt, az nem férfi" - ilyen álokoskodás hangzik el gyakran, elfeljetve azt, hogy vannak nők, akik tönkre tudnak tenni embereket, így egy pofon a legkisebb dolog lenne, amit megérdenelnének.
A másik meg az, hogy ha egy nő megüt egy férfit, az komikum forrása is lehet, az emberek egyszerűen viccesnek találják. Esetleg rosszul néznek a pasikra, hogy milyen szemét lehet, ki tudja mit csinálhatott. Vagy nem foglalkoznak vele.
Egyszerűen hihetetlen, ez az egész. Amikor engem a volt barátnőm azzal fenyegetett egy vita után, hogy megvert volna, az gondolom senkit se érdekelne, de ha én mondtam volna neki ugyanezt, az már kicsapta volna a biztosítékot. Teljesen elfeljetve, hogy egy nő is tud fizikai fájdalmat okozni, ha például felkapja a kroffolót, és elkezdi vele ütni a férfi fejét.
Azért egy gyilkossagot ne keverj már ide. Az nem egy mindennapos dolog.
A párok általában nem ilyenen szoktak összeveszni és verekedni. Hanem mondjuk hogy "hol a kva anyadban voltál eddig? Nem hiszem el hogy tuloraztal" vagy "mire ment el a pénz?". És ilyen helyzetben mindkét fél azt hiszi neki van igaza és tegyük fel pont az kezdi a verekedest akinek nincs igaza. Ugye hogy így nagyon gáz?
Én is azt vallom, hogy verekedni primitív dolog.
Sőt, az egyetemen tanultuk, hogy jellemzően az a kisgyerek verekszik, aki nem képes érdemben kifejezni és levezetni az érzéseit, frusztrációját. Aki elég értelmes és elég kultúrát közegben nő fel, hogy megtanulta verbálisan kifejezni magát, megtanuljon különböző konfliktus kezelési technikákat és az érzelmei kulturált formában való levezetését, az nem verekszik. Igaz ez a felnőtt emberekre is.
A normális ember tovább áll, ha a másik valamiért nem alkalmas a számára partnernek, vagy zavarja a jelenléte, nem behúz neki egyet.
Ezen felül többen írták már a testi fölényét egy férfinak. Akaratlanul is okozhatsz súlyos sérüléseket, törlést, agyrázkódást, stb, szemben egy fegyvertelen nő, gyakorlatilag legfeljebb pár lilulás okoz neked. Ezen felül senki ne mondja, hogy egy felnőtt egészséges férfi nem képes lefogni a nőt, ha az "verekszik". Rengeteg módja van egy ilyen helyzet megoldásának. A verekedés a legvégső kéne, hogy legyen.
Soha nem jönnék össze olyan férfival, akinek az első gondolata, hogy majd jól megverem, ezt, vagy azt, ezért, meg azért. Egyszerűen erre egyetlen jó ok van, ha magadat véded. Minden más állatias és sima erőfitogtatás.
Emellett, ugyanazért nem kerül elő, amiért a gyerekedet se pereled be, ha megrúg és nem kerül be a Tényekbe, hogy az 5 éves Gézuka veréssel tartja sakkban a családját. Furán hangzana, hogy az 5 éves Gézuka bántalmazta a szüleit. Pedig technikailag ez történt az elképzelt esetben. Egyszerűen azért nem, mert olyan testi és helyzeti fölénnyel bírsz, hogy amit a gyerek tesz verés címén az eltörpül amellett amivel te rendelkezel, ahogy a benned ejtett kár is. Ellenben, ha te véred a gyereked...
Nekem nem kéne egy agresszív férfi. Én nem vagyok agresszív, szóban sem, nem, hogy tettlegesen. Soha nem emeltem kezet senkire és elítélem azt, aki szerint ez megoldás bármire.
Gondolom a nevelő jellegű "atyai pofon" is a repertoárod része.
Az ilyen emberek semmivel nincsenek a szememben előrébb az evolúcióban, mint a vadállatok. Épp olyan ösztön vezérelt barmok. Legyen az nő, vagy férfi. A férfi annyival rosszabb, hogy nagyobb kárt képes tenni egyetlen ütéssel és ezzel a fölényével vissza is él.
35-ös!
Azt ha elcsattan két sajtostejfölös lángos,miért nekiállnál hápogni...
"Sőt, az egyetemen tanultuk, hogy jellemzően az a kisgyerek verekszik, aki nem képes érdemben kifejezni és levezetni az érzéseit, frusztrációját."
Ez rohadt nagy butaság, a verekedés életkori sajátosság, semmi köze a környezethez és az intelligenciához.
Ehhez képest a csoport többsége nem verekszik. Tiszta korcsoport esetében sem. És az agresszív gyermekeket kiközösítik. A gyermekek alapvetően ösztön vezéreltek és szép lassan sajátítják el a környezetük normarendszerét, tanulják meg kezelni az érzelmeiket, késlelteti a vágyaikat és kezelni a különböző konfliktus helyzeteket. Egy 6 éves gyermeknek (ha iskolaérett) kialakult szabálytudata van. Ha az a szabály, hogy nem verekszik és ezt a szabályt ő meg is értette, akkor nem teszi. Ha mégis rendszeresen előfordul, akkor vagy környezeti hatás, vagy értelmi képesség hiánya, érzelmi éretlenség, pszichológiai, idegrendszeri probléma az ok. Akkor is, ha heccből verekszik és akkor is, ha dühből.
És bár nem ismerjük a kérdező korát, de ha el is fogadjuk, hogy életkori sajátosság (nem értek ezzel egyet) neki akkor is illet volna óvoda végére kinőnie.
A gyilkosság valóban szélsőséges példa, de bizonyíték arra, hogy vannak esetek, amikor az illem nem jogos.
Ha egy nő meggyilkol egy férfit, és annak az öccse a tárgyaláson megüti, senkinek sem lehet semmi szava ellene. Egy halott testvérért egy ilyen dolog szinte semmi.
Szélsőséges a példa, de igaz.
Természetesen fordított esetben is igaz:
Ha egy férfi meggyilkol egy nőt, és annak a húga a tárgyaláson megüti azt, teljesen jól csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!