Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők/férfiak miért annyira fontos számotokra, hogy a jövendőbeliteknek legyen diplomája?
Figyelt kérdés
Nem savanyú a szőlő, nem irigykedem senkire. Nő vagyok, 2 diplomám van, de engem sosem érdekelt különösebben, hogy a másiknak van-e vagy sem. Természetesen az intelligencia fontos, de ez nem jelenti azt, hogy ez csak annak van, akinek felsőfokú végzettsége van.2020. júl. 24. 15:21
21/28 anonim válasza:
Mert nekem is van, és magamhoz hasonló társat keresek ebből a szempontból. Ez jelentősen leegyszerűsíti a dolgokat,megspórol egy csomó felesleges kört. Már megtaláltam, aki minden szempontból megfelel. Szerintem inkább az ellenkezőjén kellene csodálkozni, ahogy azon is, hogy egy kevésbé tanult ember miért rugózik a diplomás pár keresésén. Nekem egyéb szempontból tök mindegy, hogy valaki diplomás-e, vagy nem (nekem doktori fokozatom van), de párkapcsolatban szerintem sokkal egyszerűbb, ha magához hasonló társa van az embernek. Egy diplomásnak könnyebb egy másik diplomással, mert több a közös pont, egy nem diplomásnak meg szintén hasonló végzettségűvel, szerintem. Egyszerűen így praktikus. Meg sokkal nagyobb eséllyel találkozik magához hasonló végzettségűvel az ember, mert egyszerűen hasonló körökben mozog. A férjemet például az egyetemen ismertem meg, ahogy sokan mások is. Mert más egyetemistákkal találkozott az ember, naponta sok ezerrel. Így elég nagy a statisztikai valószínűsége a párkapcsolat kialakításának. A barátaink is mind diplomások, mert csak velük találkoztunk. Őket is szinte mind egyetemről ismerjük, akiket régebbről, azok is tovább tanultak, a kollégáink is azok és így tovább. Esélyünk se nagyon volt másra. Nem is ismerek személyesen mást, barátként, közeli ismerősként. Távoli rokonok között van csak. De a diplomának nem önmagában van jelentősége.Nekem azért lett, mert olyan szakmát választottam, ahova ez szükséges, sőt a doktori is beugró. Itt mindenkinek van, vagy lesz. Ha nem lenne felsőfokú végzettségem, akkor meg szintén nem diplomás párt keresnék és találnék.
22/28 anonim válasza:
Egy dipis, akinek megmaradt az esze:)
Az utóbbi időket tekintve, inkább ne legyen, mert egyik ostobább, mint a másik az élet alapvető dolgaiban s még a gerincességről ne is beszéljünk.
23/28 anonim válasza:
Ha van két diplomád írhatsz. Nem fogsz mivel 1 sincs. Miért sírsz? Ott van neked MacDonald Pistike. Nem tetszik?
24/28 anonim válasza:
21-es vagyok. A hasonlóság alatt én is leginkább azt értem, amit az orvos(tan hallgató). Ezt jelenti számomra a feleleges körök megspórolása, amit említettem. A másik, ami tényleg fontos ennél a kérdésnél, amit az IT szakember írt, és az orvos: a diploma nem mindegy, hogy milyen, az érdeklődési kör szempontjából. Amit itt többen klasszikus műveltségként említenek és a diplomásokhoz kötnek, az egy érseklődési kör a sok közül. Komolyzene, kiállítás, művelődés, stb. Ez szerintem nem a műveltség foka, hanem érdeklődéstől függ. Pl. én természettudományos-műszaki vonalon dolgozom, a kollégáim közül, akik mind magasan kvalifikáltak, senkit nem érdekelnek ezek a dolgok. Többség kertészkedik, túrázik a szabadidejében, nem foglalkozik művészetekkel. A barátaink 90%-a mérnök, kutyát se érdekli közülük a kultúra, némelyiknek elég "proli" ízlése van. Tesóm ügyvéd, van a családban orvos, ők a szabadidejükben kondiznak és isznak. Csomó orvost ismerek, mind "alpári" ízlésű. Egy-két (szó szerint kettő) bölcsész barátnőm van, ők inkább járnak ilyen helyekre. Mi a férjemmel tipikus múzeumjárók vagyunk, úgy kell minket kisöpörni a múzeumokból, mert érdekel minket a történelem. Nekem műtárgy becsüs végzettségem is van, eszemben sincs ebben dolgozni soha, de érdekel, megcsináltam. Imádom a régiségeket. A komolyzenéről aztse tudtam, esszik-e vagy isszák, nagy rocker vagyok, mindig is az voltam. A férjem imádja a komolyzenét, vele elmentem koncertekre és tetszik. De magamtól sose mentem volna ilyen helyre. Sok regényt olvasok, szépirodalmat és szórakoztatót, mert gyerekkorom óta a napjaim része az olvasás. A férjem ritkán, akkor csak speciális témákról. Neki az egyik hobbija a főzés. Sose értekezünk magas művészetről, nem is értünk hozzá. Ahogy egy doktorátussal rendelkező ismerősünk sem. Szerintem én viszonylag " műveltnek" számítok a műszaki területen, de nem azért, mert diplomás vagyok, hanem mert érdekel az irodalom és a történelem középiskola óta és a hobbijaim részben ezekkel kapcsolatosak. De sokszor szükségünk van "agyürítésre", mert nehéz szellemi munkát végzünk, egész nap gondolkozunk, koncentrálunk, ezért gyakran lazítunk valami kommersz sorozattal, vagy hülye filmmel. Szerintem a kollégáim is ezért kertészkednek,mert ki kell kapcsolni néha az agyat. Szóval a klasszikus műveltségnek, mint érdeklődési területnek szerintem nem sok köze van a diplomához, kivéve,ha valakinek az a szakmája. Ha valakinek ez fontos, akkor érdeklődési területre érdemes szűrni, és az tény, hogy több, mint valószínű, diplomások között fog találni. Nem túl életszerű, hogy Józsi, a kőműves elmélyedjen a XVII.sz-i olasz festészetben. De az én, egyébként magasan kvalifikált, intelligens ismerőseim közül se érdekli a kutyát se rajtam kívül.
25/28 anonim válasza:
Azért lehet fontos, mert köztudott, hogy a diplomások nem illetik szájjal a nem diplomások ivarszervét.
26/28 A kérdező kommentje:
Mivel ellenállhatatlan késztetést éreztél arra, hogy ugyanezt privát üzenetben is megoszd velem, úgy érzem muszáj röviden reflektálnom. Szociológiát és politikatudományokat tanultam. A kérdésfeltevésem oka, hogy megértsem ezt a társadalmi jelenséget, nem panaszkodás. Jelenleg is van barátom, aki egy bútorüzletben eladó. McDonalds-ban nem dolgoztam sosem, de egy barátnőm ott dolgozik a jogi osztályon, tehát ott sem kizárólag közvetlen kiszolgáló személyzet dolgozik. Mindazonáltal semmi szégyellnivaló nincs abban, hogy valaki ott végez munkát, nem lesz attól kevesebbet érő ember.
2020. júl. 24. 20:51
27/28 anonim válasza:
Kedves kérdező, aki diplomás párt szeretne maga mellé, az nem azért van így, mert lenézi, akinek nincs, és úgy gondolja, hogy emberileg kevesebbet ér. Ez azért van így mert egy diplomás pár jobban illik hozzá. Nem mindenki van így vele, de azért ne gondold már, hogy itt mindenki lenéz mindenkit.
28/28 anonim válasza:
"Szociológiát és politikatudományokat tanultam" Hol dolgozol mekiben?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!