Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Exemnek elég nehezen megy a költözés, mit tegyek?
Szerdán szakítottam a volt barátommal, ő maga mondta, hogy pár napot szeretne kérni a költözéshez, megoldja. Őt alapvetően jobban megviseli a szakítás, én viszont megkönnyebbültem, hogy végre kimondtam, h vége ( pesszimista, negatív életfelfogású, energivámpír ember, aki inkább viselkedett kisfiúként, mint felnőtt férfiként, ezek a dolgok az összeköltözés után jobban előjöttek, nem bírtam egyszerűen tovább)
Akkor lettem elsőre ideges, mikor kiderült, hogy vasárnapig egy darab lakást vagy szobát nem keresett, arra bezzeg volt ideje, hogy kártyázni menjen vagy PS-en játszon... tegnap megmondtam neki, hogy maximum vasárnapig pakoljon ki, de legjobb lenne, ha addig tudna egy barátjánál aludni. Erre ma mondja, hogy hétvégénél előbb nem megy, mert neki kell anyukája segítsége, hogy elköltözzön és addig halál természetesnek veszi, hogy itt fog dekkolni. Elkezdett már lakást nézni, bár annyi volt hogy feltett egy hirdetést, amire senki nem írt, meg amikor hazaértem láttam, hogy nézeget pár lakást, de este 10-kor azokat meg nyilván nem hívja fel... Borzasztó a hangulat, nem is értem, hogy nem zavarja ez őt, hogy lehet ennyire életképtelen, hogy ezt ne oldja meg.
Még csak hétfő van, megőrülök vasárnapig, nem tudom, mit csináljak, nem akarok 3 év után szemét lenni, de egész egyszerűen úgy látom, hogy mint a kapcsolatunk alatt sok minden másban, itt sem tesz semmit sem, hanem csak vár, hátha valami csoda történik....
Szerintetek túl rugalmatlan vagyok? Mit kéne tennem, hogy könnyebb legyen?
Mit tenni? Összepakolni HELYETTE, felhívni egy barátját, és odaküldeni.
Ő szarik az egészbe, kihasználja, hogy sem lelkileg, sem fizikailag nem tudod kitenni.
Ha az én exem élősködne rajtam továbbra is, meg hitegetne, elég hamar apámmal vagy egy jóbaráttal találná szemben magát, aki két perc alatt kirakná cuccostól.
Nőj fel, kérdező, és ne hagyd, hogy hülyének nézzen!
10: Logikusnak logikus, csak nem elvárható!
Eddig a lány biztosította a fiúnak a lakhatását és azután is ő segítse, neked ez logikus, a másik oldalról nézve és megélve meg kihasználás.
Mi a lópikuláért él úgy egy felnőtt ember másnak a lakásában szivességből, hogy teljesen ráutalja magát erre a szivességre, természetesnek veszi, hogy jár neki ez az ajándék, és nincsen egy B-terve?
Ha valaki ajándékoz neked valamit, és annál többet nem, akkor megkritizálod, hogy mért nem ad többet? Feltűnt, hogy ezt tetted?
Szülei biztos vannak, és biztos megvan a gyerekkori szobája is, miért nem megy oda?
12: Milyen jogon? Tudsz idézni jogszabályt?
Ha se nem tulajdonos, se nem haszonélvező a fiú, sem bérleti szerződése nincsen, akkor nem tehet semmit, ha kiteszik.
14: Valóban nincs jogcíme ott tartózkodni, de kilakoltatni csak bírói vagy jegyzői határozattal lehet. Ami mind hosszadalmasabb folyamat. Ha kirakja a cuccát az ajtó elé, meg még netán embereket is hívna, akkor az önbíráskodás és visszájára sülhet el a dolog, erre írtam, hogy rendőrségen is végezheti gyanúsítotti kihallgatáson, ha pl a pasi erre kihívja a rendőrséget. Ha meg pl az utcára dobálja ki az emeletről az meg még garázdaság is.
Az a legjobb ha önkéntesen elmegy az pasi, és az a leggyorsabb ha a kérdező segít neki lakást keresni és szevasz.
16: Én is hallottam ilyen esetekről, de azok mind bérlők voltak.
Nálunk is van szivességi lakáshasználó, éppen ezért megkérdeztük az ingatlanos ügyvédünket is, azt mondta, szó sincs olyasmiről, hogy bármiféle jogot formálhatna az illető az ott tartózkodásra, vagy vagyonközösségre.
16: Az önbíráskodás csak bűncselekmény elkövetője ellen elkövetett szintén bűncselekmény lehet.
Tehát ha valaki lelövi a testvéremet, én nem lőhetem le őt arra hivatkozva, hogy ő gyilkos, mert ez önbíráskodás.
De más lakásából nem kiköltözni az nem bűncselekményi, hanem polgárjogi kategória.
Egy ismerősöm a menyének szabott 2 napos kiköltözési határidőt, pedig ott házasság is volt, de a haszonélvező joga megmondani, ki tartózkodhat a lakásban - még ha vérrokona is volna az illető, sőt még ha a tulajdonos volna is az illető, kiteheti!
Azért kérdem, tudsz-e jogszabályokat idézni, amik kimondják, hogy az állam a _szivességi lakáshasználó_ birtokjogát védi a tulajdonossal/haszonélvező birtokjogával és haszonélvezetével szemben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!