Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Ha valami elromlik egy párkapc...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha valami elromlik egy párkapcsolatban akkor kedves hölgyek, miért nem vagytok hajlandóak megpróbálni megjavítani, vagy megpróbálni változtatni a dolgokon, ha kiderülnek a dolgok egymás számára hogy mi volt a baj a kapcsolatban?

Figyelt kérdés

KÉRLEK CSAK NORMÁLIS HOZZÁSZÓLÁSOKAT ÍRJATOK, KOMOLYAN KÉRDEZEM.

Saját példa alapján: Ha olyan dolgokról van szó amin simán lehetne változtatni és a nő szereti a másikat, de valahogy mégse akarja hogy változzanak a dolgok az miért van? Miért van a teljes elzárkózás és közömbösség, válasz nélkül hagyás, ha egyértelmű ok nincs pl. Megcsalás. De ugyanakkor a kapcsolatfelvételi lehetőség megmaradt.

nov. 4. 17:44
1 2 3 4 5 6
 51/60 anonim ***** válasza:
89%

50, a másik hozzáállás miatt pedig emberek szar kapcsolatokba ragadnak évekre, év tizedekre, akár egy életre.

Mindenki maga dönti el, mi éri meg neki. Nekem nem éri meg a vergődést egy esetleg.

nov. 5. 13:42
 52/60 anonim ***** válasza:
Nem biztos, hogy mindkét ember szerint menthető a kapcsolat. Nyilván aki benne akar maradni, vagy aki problémásabb, az menthetőnek gondolja, és akarja, hogy a másik alkalmazkodjon.
nov. 5. 13:43
 53/60 A kérdező kommentje:

51-

Értem amit mondasz de az már a másik vége. Senki nem mondta hogy folyamatosan nyomatni kell hátha. És evekig szenvedni.

nov. 5. 13:56
 54/60 A kérdező kommentje:

52-

Igen ez igaz. De ha át se gondolja az egyik. Vagy megse beszéli a másikkal csak eldönti hogy ez így van az elég szomorú. Sok esetben a dolgok tisztázása lehetne a megoldás. Lehet hogy leeshetne a másiknak hogy rosszul hittem. És az kellene hogy beszéljen a másikkal.

nov. 5. 13:58
 55/60 anonim ***** válasza:
100%

53, a megbeszélésből ígérgetés van, amiből meg remény. Ha az az alap beállítódás, hogy meg kell beszélni, meg kell menteni, akkor nem fogod az első "megbeszéltük és mégse jó" után feladni. Mert volt egy röpke időszak, mikor a másik megerőltette magát, mikor szinte már elértétek (a te szemszögedből) a sikert, úgyhogy még jobban hiszel benne, hogy sikerülhet, úgyhogy új módszerrel, új szemszögből megközelítve, újra átbeszélve újra esélyt adsz a dolognak, amíg nem fáj eléggé. És a valóságban ez azt eredményezi, hogy benn ragadsz. És, ha már ennyi mindenen keresztül mentetek, ha már ennyi mindent megoldottatok (ez a részeszimpla illúzió álltalában, mert rohadtul nem lett megoldva, csak mindenki úgy tesz, mintha), akkor miért is lépnél ki? Ha ennyi energiát beleöltél és ott van a cél karnyújtásnyira (ahol volt már a 0. percben és lesz 100 év múlva is) akkor miért adnád fel?

Mondom, van aki hisz ebben és úgy gondolja neki megéri. Én megpróbáltam, rohadtul nem érte meg, többet nem teszem. De, a saját példámon túl, senki másnak se jött össze, akit ismerek. Ahol nem lett szakítás/válás, ott is legfeljebb a csendes (vagy kevésbé csendes) tűrés állapota áll fenn.

Mint írtam, szerintem egy felnőtt ember nem változik. Persze, vannak egyedi esetek mikor mégis, de ahhoz jellemzően valami olyan kell, ami megtöri és átformálja. Nem egy kapcsolat, nem szélben elszálló igéretek és az évekkel halványuló ambíciók. Nem megbeszélés.

Az más kérdés, hogy, ha már szakít az ember, érdemes átbeszélni, miért alakult így, egyrészt, hogy mindenki levonhassa a tanulságot, másrészt, hogy ne maradjanak kérdőjelek. De, nem lehet olyannal ezt megtenni, aki előadja, a "de légyszi, légyszi, légyszi, adj esélyt" magánszámot. Olyannal lehet megtenni, aki megértette, hogy vége és valóban csak lezárást akar.

nov. 5. 14:13
 56/60 A kérdező kommentje:

Hát, alapvetően 25 éves korig változik az ember a tudomány állása szerint. A mi esetünkben ez megugorható lenne. Nem mondom hogy nincs igazad. Sőt. De függ attól is szerintem hogy miben kéne változni és mekkorának kéne legyen a változás mértékének. Más ha alapvetően van gond az emberrel. És más ha valaminek a hatása miatt mentek rossz irányba a dolgok. Ha azon a valamin könnyen lehetne változtatni akkor miért ne? Ha alapvetően jó lenne a kapcsolat? Jelen esetben a nem megfelelő kommunikáció volt a gond. A kommunikáción nagyon is könnyen tud változtatni az ember. Míg ha például arról van szó hogy részeges valaki és azért érzi magát rosszul valaki az megint más. Arra megértem ha azt mondja valaki hogy nem fog változni.

Fontos hogy mekkora súlya van a dolognak amin változtatni kéne. Ha egy kismértékű megerőltetés szükséges pl. A kommunikáció, amit később fejleszteni is lehet. Arra én nem mondanám hogy sose fog változni.

nov. 5. 15:40
 57/60 anonim ***** válasza:
72%
Szerintem azért nem írod le ide a konkrét helyzetet, mert tudod, hogy te vagy a hibás, és tudod, hogy elküldenénk valahova, mert irreális, amit elvársz.
nov. 5. 17:59
 58/60 A kérdező kommentje:
Nem így van, de ha ennyire szeretnéd leírom neked. Csak nem tartom relevánsnak mert a lényeg érthető szerintem.
nov. 5. 19:57
 59/60 anonim ***** válasza:
83%
A lényeg érthető? Hát...ami szerinted kommunikációs zsákutca, szerinte meg lehet egy olyan teli pohár, amin már nincs mit megbeszélni, mert megismerte a valódi énedet, hozzáállásodat a dolgokhoz, és ebből nem kér. A széjtépést meg zakaltásnak értékeli. Eltérő nézőpontok...Ő lezárta, továbblépett, te meg itt lamentálsz még mindig, mert "nem tudod", mi volt a gond. Tudod Te azt nagyon jól, csak képtelen vagy szembenézni vele, meg a kritikával, amit ezzel a szakítással kaptál.
nov. 6. 05:49
 60/60 A kérdező kommentje:

Érthetőnek érthető, és tudom hogy mi volt a gond. Nem mondtam hogy nem. Csak annak a miértje nem világos hogy miért lett hagyva hogy idáig jusson a dolog majd amikor kiderült hogy könnyen lehetne változtatni miért nem lehetett esélyt adni a dolognak?

A "szájtépés" nem tudom miért lenne zaklatás. Tiszteletben lett tartva a kérés.

nov. 6. 07:17
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!