Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Van olyan aki visszament így...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Van olyan aki visszament így az exéhez?

Figyelt kérdés
Volt olyan, hogy szakítottál, és azt mondtad, hogy ne számítson arra hogy visszamész, de te idővel mégis rájöttél hogy ő kell neked?
2023. aug. 2. 10:18
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:
100%
18-as vagyok, pontosan, es azert azt se felejtsuk el, hogy nagyon sok parkapcsolat nem olyan dolgok miatt er veget mint megcsalas, vagy hazugsagok vagy barmi ami tenyleg megrenditi az embert egy eletre a masikkal kapcsolatban, hanem apro butasagok vagy felreertesek miatt.
2023. aug. 2. 17:34
 22/25 anonim ***** válasza:
100%

Az emberek sokkal-sokkal bonyololultabban működnek annál, mintsemhogy ki lehessen jelenteni, hogy ami egyszer nem működött, az később sem fog, meg hogy aki igazán szeret, az nem hagy el. Alapvetés, hogy a szeretet feltétel nélküli, de a kapcsolatoknak vannak feltételei. Igenis van olyan, hogy egyik vagy másik fél az akkori tudásával, állapotában nem tud kezelni egy helyzetet, mert nincs rá felkészülve, nem volt még ilyen helyzetben és ez lehet egy jó párkapcsolat is.

Másrészt azok, akik szerint nem érdemes visszamenni, sokszor maguk is bevallják, hogy életükben nem volt még olyan párkapcsolatuk, amibe visszavágynának.

Néha igenis van olyan, hogy meg kell tapasztalni, hogy milyen a másik nélkül, illetve akár más kapcsolatokban is kipróbálni magunkat, hogy értékelni tudjuk az előzőt.

Ha két ember képes belátásra, fejlődésre, változásra és maga a kapcsolat elég értékes volt mindkettőjk számára, akkor van esély.

Viszont most mondom: nehezebb az újrakezdett kapcsolat. Nincs meg a korábbi tét nélküliség, a sodródás, hogy lesz ami lesz. Vagyis lehet így is, csak nincs értelme. Az újrakezdés után sokkal tudatosabbnak kell lenni mindkét félnek, dolgozni a felmerülő problémákon már a felmerülésükkor, sokkal több energiát kell belefektetni, mint eredetileg. Azoknak tényleg nem való, akik erre nem képesek és hajlandóak. Kell hozzá egy jó nagy adag önismeret és empátia. Mindkét fél részéről.

2023. aug. 3. 08:25
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Valóban elég összetett kérdés. Sokan vannak, akik összejönnek az exükkel. Viszont az a tapasztalatom, hogy az esetek számottevő részében ez nem működik. Az olyan helyzetekben szokott ez jól elsülni, ahol pl. valamilyen külső körülmény akadályozta meg a kapcsolatot, vagy valami olyan belső megtorpanás volt, amin túl lehetett lépni, és mindkét fél megfelelően feldolgozta a helyzetet magában, és igyekezett elkerülni, hogy újra előforduljon. Ahol pl. megcsalás volt, folyamatos viták, tiszteletlenség, neheztelés, elhidegülés, már másodszorra, harmadszorra próbálgatják újra, ott gyakran az a vége, hogy nem tudnak túllendülni a régi problémákon, vagy rájönnek, hogy egy akkora tüske maradt bennük, amit nem tudnak kiszedni. Azt is érdemes ilyenkor megnézni, hogy egyébként mennyire érdemes visszamenni. Nagyon sokan nem azért választják a régi kapcsolatukat, mert minden téren kompatibilisak voltak egymással, és nagyon szép jövője lett volna a dolognak, csak valami közbejött, hanem mert jobb a megszokott, mint az ismeretlen. Illetve nagyon sokan járnak úgy is, hogy egy kapcsolatban/kapcsolatból kiérve idealizálják a (volt) szerelmüket, holott nagyon nem kéne, és olyan emberre mondják, hogy "jaj, még egy ilyet úgyse találok, mint ő" aki amúgy nem vette őket komolyan, bántalmazta őket, vagy más egyéb módon nem volt megfelelő a számukra, aztán ha kicsit alábbhagy az elfogultság, rájönnek, hogy az csak jó, ha soha nem találnak még egy ilyet. Az én életemben is volt ilyen, nagyon jól megtaláltuk az alaphangot a sráccal, de nem volt annyira elkötelezett irántam, voltak nagyon éles értékrendbeli különbségeink, nem voltam benne biztos, hogy vonzódom-e hozzá külsőre, túlzottan munkamániás volt, csak hát ugye az a fránya rózsaszín köd elnyomta ezeket... Természetesen, miután megszakadt a kapcsolat, bőgve kértem a Jóistent, hogy mutassa meg, hogy ezt most ugyan miért, most meg már hálát adok, hogy nem lett belőle semmi, mert mi ketten nem élhettünk volna boldogan.

Tehát a lényeg az, hogy azok a statisztikák, emberek, akik azt mondják, hogy újból összejönni rossz ötlet, okkal teszik, mert az esetek többségében valóban az. Viszont nagyon sok olyan példa is van, amikor valakiket később mégis összehozott az élet, tanultak a helyzetükből, több ilyet is ismerek, vannak, akik azóta már házasok is. Sőt, olyan eset is volt a családban, amiből 6

2023. aug. 3. 18:54
 24/25 anonim ***** válasza:
100%

előző vagyok, fránya enter, nem lehet szerkeszteni. :D

Szóval amiből 60 éves boldog házasság lett. Ami viszont ebben a helyzetben nagyon fontos, és egy pofára esés árán tanultam meg, hogy mások példája semmiben nem befolyásolja azt, hogy a te kapcsolatoddal végül mi lesz. Régen nagyon szerettem belekapaszkodni pozitív példákba, de az, hogy mi lett végül X Youtuber, vagy sztárpár, vagy a legjobb barátnőd, vagy az unokatesód kapcsolatának a vége, még semmit nem mond el arról, hogy veled végül mi lesz - és ez sajnos csak idővel fog kiderülni. És nagyon fontos, hogy ezalatt ne tedd parkolópályára magad, mert az nagyon fájdalmas tud lenni, ha vársz a másikra, még jobban beleringatod magad mindenféle fantáziába, és a végén koppansz. Úgyhogy próbáld meg Őt elengedni - aztán ha úgy kell lennie, reméljük, visszajön.

Egyébként hasonló helyzetben vagyok, ha szeretnél ventillálni, nyugodtan írj.

2023. aug. 3. 18:57
 25/25 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm nektek!!! Írok majd neked utolsó valaszolo holnap
2023. aug. 3. 19:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!