Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Hogyan gyűjtsek erőt a szakítá...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan gyűjtsek erőt a szakításhoz és nyerjem vissza a szabadságom?

Figyelt kérdés
Egy nárcisztikus párral élek együtt 20 éve már. Csak az utóbbi napokban esett le, hogy nárcisztikus. Több videót is meghallgattam ebben a témában, és azt kell mondjam, tűpontos jellemzést kaptam róla. Akkor ő egy mentálisan sérült ember, ezért csinálja újra és újra a dolgait. Én meg sokáig bevettem neki, hogy velem van a baj. Nem egyszer már ott tartottam az évek során, hogy legszívesebben öngyilkos lennék, mert annyira elcseszettnek éreztem magam. Most úgy érzem magam, mint a rajzfilmekben az a jelenet, amikor a szereplő hirtelen csacsivá változik, és iá-iá-zik egyet. Teljesen átverve és kihasználva érzem magam. De ami a lényeg, hogy mégse tudok egyszerűen kilépni, mert teljesen le vagyok bénulva már. Sose éltem egyedül, és teljesen magatehetetlennek érzem magam. Olyanok miatt aggódom, hogy a kiságyat nem tudnám szétszerelni, mire jönnek a költöztetők, nem tudnám megcsinálni, hogy legyen internet, tv, mobil, vagy hogy átver az albérletes, vagy nem tudnám az új lakásban a zárat kicserélni. Azon is aggódom, hogy mi értelme van egyáltalán elköltözni, hiszen a gyerekek miatt úgyis kapcsolatban kell maradnunk. Csak úgy már meglenne a sértődés, meg a bosszúvágy részéről, hogy elhagytam, és nem lenne együttműködő meg segítőkész, pláne azért sem, mert szeretné látni, hogy na tényleg nem boldogulok nélküle. Viszont lenne egy csomó plusz macera, meg az albérlet vagy hiteltörlesztő mint újabb nagy költség. Így meg azért lehet tőle elvárni dolgokat, hiszen ez egy "párkapcsolat". Igazából az utóbbi években már teljesen elvesztettem a realitásérzékemet, barátaim és semmilyen rokoni kapcsolatom sincs már, akivel őszintén beszélhetnék, és nem tudom, hogy amiket a fejemhez vág folyton, azt hogy értékeljem, mert az utóbbi években elég vastag bőrt növesztettem már, tehát simán le is pergetek bármit, de igazából meg vágynék egy normális életre, és ha nem is egy új kapcsolatra, de valami közegre, ahol engem is emberként kezelnek, és elkeserítő belegondolni, hogy nekem ebben kell leélnem az egész életem. Az a baj, hogy nem csal vagy ver meg, egyszerűen csak nem jó az egész. Úgy érzem, mintha egy szemtelen, felelőtlen h.lyegyerekkel élnék együtt, aki maga is legszívesebben egyedül élne, csak hát a társadalmi elvárások, meg a testi szükségletei miatt kénytelen valakit elviselni maga mellett. Szóval már tényleg minden irányból utálom ezt az egészet, mégse tudok kilépni, mert olyan gyengének érzem magam, meg abban se vagyok biztos, hogy van-e értelme. Annak aki valaha élt már normális körülmények között, ez gondolom egyértelmű, és már a velem történtek 1%-át se tűrte volna el, és lelépett volna, de én sose életem normális életet, mert a családom is toxikus volt, azóta meg ez van.
2023. máj. 5. 06:29
 1/5 anonim ***** válasza:
47%

Nárcisztikus a párod - vagy egy házaspárról lenne szó? Az ország melyik régiójáról lenne szó? Önkormányzati segítség? Kormányablak?

Legvégső sorban: családsegítő szolgálat?

Kicsit zavarosra sikeredett az eleje. Nekirugaszkodnál még egyszer?

Türelmedet kérjük és köszönjük!

2023. máj. 5. 07:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ne legyen benned szégyenérzet! Aki élt már nárcisztikus befolyása alatt, átélte ugyanezt.

Pontosan tudom milyen, ha leépítik az önbecsülést, a kapcsolataid elhidegülnek miatta, és elhiszed, hogy mindenről te tehetsz. Én feleenyi ideig voltam ebben, és gyerek nélkül (ellenben 5 kutyával) szálltam ki. Az is para volt, a szüleim pl hiába nem bírták az exem felkérdeztek, hogy miért nem maradok inkább vele? A saját anyám... viszont a barátok, akik addigra már távolságot tartottak szerencsére ugrottak, hogy végre "visszatérek". Szóval ne írd le a környezetedben élőket, keresd fel őket, kezdj mesélni, lehet, hogy lesz olyan, aki erre a pillanatra várt, hogy végre észrevedd :) Nekem szörnyen jól esett, hogy azonnal el tudtam helyezni a kutyáimat néhány barátnál, és végülis a szüleim sem aggódtak azon, hogy "hajléktalan" vagyok, hanem segítettek új lakhelyet találni.

Nyilván ne az ismeretlenbe ugorj ki a gyerekekkel, de kezdj el lépéseket tenni. Tervezni, albit nézni, kezdj beszélgetést a régi barátokkal, a családoddal. Mondd el, amit leírtál, hogy most átvert szamárnak érzed magad és változtatni akarsz.

Nekem azzal, hogy tervezni kezdtem, már nőtt az önbizalmam, majd folyamatosan alakítottam magamon is, új stílus, életmódváltás. Most már tudom magamról, hogy jól nézek ki, csinos vagyok, vettem egy saját házat és találtam egy rendes embert. Neked nehezebb dolgod lesz, de nem lehetetlen! És mindenkinek, a gyerekeknek is ez lesz a legjobb! Kitartás!

2023. máj. 5. 07:48
 3/5 anonim ***** válasza:
0%
Ma már mindenkire rásütik, hogy nárcisztikus. Amúgy elég furcsa, hogy alapvető dolgokat sem csinálsz meg, mert elvárod, ha már "párkapcsolat" címszóval. Még a szakítást is úgy tervezed meg, hogy ő csinálja meg helyetted az azzal járó munkát, kiadásokat.
2023. máj. 5. 08:29
 4/5 anonim ***** válasza:
Cipő bőrönd és mész. Melyik része megoldhatatlan ?
2023. máj. 5. 09:19
 5/5 anonim ***** válasza:

Szia! Ha gondolod szívesen beszélgetek veled erről.

Sejtem mibe lehetsz és miért… Előljáróban : ha te nem vagy jól, a gyereked sincs! Nem éri meg olyanban maradni ami neked nem jó!

2023. máj. 5. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!