Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Nem tudom felfogni! Normális...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nem tudom felfogni! Normális dolog elhagyni egy kutyáért?

Figyelt kérdés

A volt párom és én két éve voltunk együtt. Ő a szüleinél lakik, én örökölt lakásban. Beszéltünk az összebútorozásról, tervezgettünk is, aztán szóba került a kutyája. Közepes testűnél kicsit nagyobb keverék kutya. Öt éve került a hozzájuk, már akkor sem volt fiatal állat, megvolt négy éves. Hivatalosan az ő kutyája, a szülei maximum buksi simit adnak neki. Szóval nem kölyökkora óta dédelgeti. Nos, én nem fogok kutyával élni, szóval kérdeztem: szüleinél marad vagy elajándékozza?

Már jól van lelkileg, szóval szerintem nem okozna hatalmas traumát a kutyának, ha az exem szüleinél marad, őket ismeri, esetleg egy biztos helyet keresni neki. De nem. A kutya marad, én meg mehettem a nem írom le, hova. Kitörölte az összes képünket, letiltott messengeren, nem fogadja a hívásaimat. Szeretem, de nem tudom felfogni, hogy lehet ilyen messzire menni egy kutya miatt?! A kutya még él néhány évet, én jó esetben élek évtizedeket. A kutyával nem lesz saját családja, velem igen. Minden adott lenne a szép közös jövőhöz, egyikünk sem szakadna meg, nem kellene azon gondolkodnunk, hogy mennyit szopunk, ha hitelre veszünk saját lakást. De nem, a kutya fontosabb, és el sem gondolkodott a dolgon, azonnal kiakadt. Összefutottam nemrég az anyjával, és teljesen levegőnek nézett! Kvázi meggyilkolt az első és egyetlen pillantásával, amit adott! Szóval kérdem én, normális dolog valakit elhagyni egy kutyáért?

2022. ápr. 3. 17:54
1 2 3 4 5 6
 31/54 anonim ***** válasza:
85%

“Számomra igen is többet ér egy olyan ember akivel jól érzem magam akivel tényleg boldogok vagyunk és minden működik”

Egy ilyen ember meg valószínűleg nem állítana kész tények elé, hogy vagy osszekoltozes vagy kutya. Ha annyira szerette volna a kérdező is a párját és nem egy önző, sajt érdekeit néző p*csa lenne, hanem számbaveszi a másik nézőpontját és érzéseit, akkor eleve ennek a szituációnak sem szabadott Volna egyáltalán megtörténnie.

Ezért írtam, hogy jól döntött a pasi.

A másik, magam sem kérnek ilyet oly átok akit szeretek, hogy az állatát passzolja le vagy nem költözök össze vele. Dedo, ne haragudj.

Páromnak már együtt laktunk mikor jött a vágya, hogy neki madárpók kell.. utaltam a dolgot, de túl tetem és elfogadtam. Azóta már nincs meg. És jeleztem h soha a budos életbe nem akarok a házba másikat. De meg azt is kiélhette mellettem, pedig egyébként viszolygok tőle.

Nekem most nincs kutyám/macskám, de ha lenne, és valaki ilyet kérne, és ezt ráadásul így tálalná elém, mint kész tények, akkor én is megmutatnám neki, merte van az ajtó. Egyszerűen mert én sem várnám el ezt mástól, szerintem ez önző dolog.

És most nem arról beszélünk, hogy valaki allergiás és minden nap döglődik miatta, nyilván..

2022. ápr. 3. 21:14
 32/54 nemaRendőrség ***** válasza:
5%

Kérdező!

Nagyon sajnállak benneteket, de engedd el.

Ha nem volt képes erre, hogyan számíthatsz rá másban.

Agymosta a média, egy gyenge ember aki elhitte, hogy egy állat közelébe ér egy embernek.

2022. ápr. 3. 21:26
 33/54 anonim ***** válasza:
91%
Biztos neked is van olyan tárgyad kérdező, amihez nagyon ragszkodsz. Ez lehet autó, vagy bármi. Nos, az exed nem egy tárgyhoz ragaszkodik, hanem egy élőlényhez, ami sokkal, de sokkal fontosabb, mint egy szaros tárgy. Teljes mértékben megértem és sajnálom szegényt, hogy összeköltözés előtt jött rá, hogy mekkora bunkó vagy.
2022. ápr. 3. 21:45
 34/54 anonim ***** válasza:
100%
Én is a kisállatom választanám. Ha nem fogadja el valaki a macskám, akkor mehet a francba.
2022. ápr. 3. 22:45
 35/54 anonim ***** válasza:
20%

Ezen az oldalon tömegével vannak azok akik a kis kedvenceket felhők fölé emelik....

Felesleges vitázni erről.

Úgy látom akinek nem olyan fontos a kiskedvence az kb. nem is ember ezen az oldalon...

hát sokszor ezekből lesznek a macskás nénik meg kutyás bácsik.

2022. ápr. 4. 07:05
 36/54 anonim ***** válasza:
91%
Itt nem a kutya a lényeg 😀 Hanem hogy te felelősséget válaltál egy életért, ami jóformán függ tőled, legyen az akármi. Amiért meg felelősséget vállalunk, azt nem hagyjuk az útszélén, azzal az indokkal hogy csak addig jó még az neked hasznod van belőle. Nem tárgyak amik a te szórakoztatásodra vannak. Mert aki ezt teszi az egy gerinctelen paraszt és az is aki ezt kéri tőle 😀 Arról nem beszélve hogy az ilyeneket egy hajszál választja el attól hogy a saját gyereküktől is megszabaduljanak ha már nem szolgálják a céljaikat.
2022. ápr. 4. 07:17
 37/54 anonim ***** válasza:
82%
Egyébként mentett kutyát eleve tilos elajándékozni, minden menhelynél és alapítványnál benne van az örökbefogadási szerződésben. Egy életre vállalsz felelősséget. Szóval a "passzold el, jajjmán úgyse trauma neki" érvelés kapásból bukta.
2022. ápr. 4. 07:26
 38/54 anonim ***** válasza:
96%

Csak egyet árulj már el! Mi bajod azzal a kutyával?

Egyébként meg nehogy azt hidd, hogy nem okozna traumát a kutyának. Mondanám, hogy ugyanolyan érző lény, mint te, de sajnos ez nem igaz, mert bizton állíthatom a szíve tisztább és hatalmasabb, mint a tiéd.

Ha az én párom ilyen formában szegezné nekem a kérdést, páros lábbal rúgnám ki az biztos. Mondjuk én eleve nem kezdek komolyabban senkivel, aki nem szereti az állatokat.

2022. ápr. 4. 09:29
 39/54 anonim ***** válasza:
8%

De miért akkora tragédia, ha a kutya a szülőknél marad? Őket ismeri. A kérdező exe is meglátogathatta volna sokszor. Pont mint egy külön költöző felnőtt testvér, vagy elvált szülő (a kutya m

pedig a kistesó vagy másik szülőnél maradt gyerek szerepe). Ha az embergyerekekkel ezt meg lehet tenni, senki se nyavalyog ezért és teljesen rendben van, akkor a kutya mivel különb???

Mert a kistestvérnek nem hiányzik a nagytesó? A gyereknek az elvált szülő? Ezekben a szituációkban nincs így ördögnek nyilvánítva a kérdező helyzetében lévő személy. Mitől különb vagy érzékenyebb az a kutya, mint egy kisgyerek? Komolyan már... Nem elaltatják vagy menhelyre adják. 3 gazdiból 2 marad. Még jobban is jár, mint egy elvált szülős gyerek. Pedig abból is van sajnos sok. Az ex pedig láthatta volna, ha annyira fontos neki.

Durva ez az állatvédő kommandó itt.

2022. ápr. 4. 09:53
 40/54 anonim ***** válasza:
100%
Inkább becsülnöd kéne, hogy ha felelősséget vállal, akkor azt tartja is. Majd ha lelép mellőled, és a gyerektől is könnyedén megszabadul, akkor elgondolkozhatsz azon, hogy talán jobb egy olyan férfi, aki gondoskodik arról, akiért felelősséget vállalt.
2022. ápr. 4. 10:08
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!