Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam meg a barátomnak, hogy nem szeretnék összeköltözni vele a háziállata miatt?
A barátommal még csak egy éve vagyunk együtt, én 23 vagyok, nemsokára végzek az egyetemen, ő azonban már dolgozik. Szeretne váltani, így átkéretné magát a vidéki munkahelyéről Budapestre. Én szívesen mennék vele, mert amúgyis végzek, és szeretem is a páromat. Viszont a macskáját ki nem állhatom. Amíg nem laktunk együtt, csak ott aludtam, esetleg pár napot töltöttünk együtt az ő lakásán, addig megoldható volt, hogy a macskát barátokra/rokonokra bízta, ha hosszabb időre mentünk nyaralni, akkor panzióban vigyáztak rá. Tehát a párom kezdettől fogva tisztában van vele, hogy utálom a macskákat. Most viszont ha együtt kezdenénk új életet, nyilván velünk lakna a lakásban az állat is. Amit én nem bírnék elviselni. Nem szeretném meg, mert undorodom tőlük, nem tudom megsimogatni sem őket, és ha véletlenül egy szobában voltunk, akkor is a szemem sarkából mindig figyeltem, nem-e indul meg felém. Nem bántom őket, egyszerűen undorodom tőlük. Viszont nyilván nem állítanám a barátom ultimátum elé, hogy "Vagy én vagy a macska." Ezért csak azt a megoldást látom, hogy véget kell vetnem a kapcsolatunknak. Viszont nem tudom ezt hogyan közöljem vele.
"Szeretlek és tökéletes vagy a számomra, de nem tudok együtt élni a macskáddal, ezért szakítsunk?" Ez annyira nevetségesnek és komolytalannak tűnik...
Hogyan tudnám ezt közölni vele empatikusan?
(Elvakult állatimádók kérem, ne kezdjenek fröcsögni a kérdés alatt. A segítőkész tanácsokat pedig köszönöm előre is.)
Csak azt nem tudom,miért kell lepontozni azt a válaszolót, aki nyíltan meg meri mondani,hogy rühelli a macskákat és egyéb állatokat a lakásban.
Van ilyen is,olyan is.
Aki szereti , jöjjön olyannal össze.
Én még mindig utálom a macskákat. :-D
Minek akartok összeköltözni?
Miért nem éltek mingliként?
Köszönöm a normális válaszokat, bár akadtak olyanok is, amik megmosolyogtattak. Például, hogy nem szeretem a macskákat, ezért alkalmatlan vagyok a hosszú távú kapcsolatra. Csak tudnám milyen analógia mentén jutott el idáig a kedves válaszoló. :D
Na de mindegy, vannak tanácsok, amiket meg fogok fogadni és fel fogok vetni a páromnak is, például a macskaajtót.
#23: Azért gondoltuk, hogy összeköltözünk, mert egy budapesti albérlet drága, és ketten könnyebben tudnánk fizetni. De ezt a lehetőséget is meg fogom fontolni. Mert tényleg nem szeretném elveszíteni a páromat.
Kérdező itt azért megy a fikázás, mert itt sok ember inkább életben hagyna egy állatot, mint hogy ő éljen és ez másra különösen igaz.
Macska,kutya,malac,högcsög>>> Ember.
Én sem élnék együtt se macskással se kutyással. Szedegetné a szőrt mindenhonnan a tudod ki. Meg éjjel sem tud nyugodtan maradni. Írták ide, hogy "jajj annyira cuki amikor szexelünk is odamászik" meg "hát csak jól meg kell etetni és ilyenkor elvan egy 20-30 percre".
Én szurkolok neked, de én megtanultam, hogy állatbolonddal többet nem.
zsuzsi113 üzenete:
Az üzenet:
Már elnézést. Magának/Neked van fóbiája/fóbiád??? Mert nekem is van, csak kutyákkal... Nem egyszer le akartam küzdeni, de nem ment soha. A legtovább ameddig el tudtam jutni, hogy ha a kertben vagyok, elviselem, hogy a környezetemben van, de egy fóbiás ember pontosan megérti, hogy milyen egy másik fóbiásnak. És ezeket nagyon nagyon nagyon nehezen vagy nem teljesen lehet leküzdeni......
A válasz, igen, volt, de az akaraterő és egy szakember csodákra képes. 😊 pókoktól irtóztam, de már csak a múlt. Nem a kedvenceim ma se, de legalább nem kerülget a rosszullét, ha meglátok egyet.
A #26 válasza kihozza belőlem, amit már ezelőtt is meg akartam írni, de lemondtam róla. Most megírom:
Aki nincs benne, nem biztos, hogy megérti a Kérdező félelmét (undorodását?) a macskától.
A nagyon-nagyon közeli rokonságunkban van egy nő, akit lehetetlen szárnyas állatok közelébe vinni. Egyszer úgy hozta a sors, hogy autómmal megálltam egy réten (rajta vezetett át az út), ahol libák, kacsák, tyúkok voltak. Sikerült néhány tyúk közelében (3-4 m) megállnom, hogy kicsit kinyújtózzunk. Nem ismertem az ifjú nőnek ezt a fóbiáját, csak vettük észre, hogy habozik kiszállni. Végül megmondta az okát és tovább parkoltam le pár kilométerrel. Ugyanezzel a nővel egy barlangot akartunk meglátogatni, ahol denevérek tanyáznak. Csak akkor volt hajlandó bemenni, miután az idegenvezető szavatolta, hogy a denevérek nappal nem röpdösnek, tehát nyugodtan bejöhet. Abszolválta baj nélkül, de sokat nézegetett jobbra-balra, föl-le. Szóval: ne ítélkezzünk felületesen kellő ismeretek nélkül!
Nyilván nehéz megérteni a helyzetet, kevesen félnek a macskáktól. Én is félnék, ha egy madárpók szabadon mászkálna a házban. Aztán egyszer rápottyan a vállamra. Brrr.
Emiatt viszont nem szeretném elveszíteni a lehet hogy Nagy Ő-t. De azt is megértem, ha az állatát választaná helyettem. Oké, egy macskát nem zársz be egész napra úgy, ahogyan egy pókot lehetne. De valami kompromisszumos megoldást biztos lehet találni, aztán az is lehet, hogy idővel csendesedik a fóbia, legalább annyira, hogy a látványa ne legyen undorító
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!