Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szakítás » Hogy mondjam meg a barátomnak,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy mondjam meg a barátomnak, hogy nem szeretnék összeköltözni vele a háziállata miatt?

Figyelt kérdés

A barátommal még csak egy éve vagyunk együtt, én 23 vagyok, nemsokára végzek az egyetemen, ő azonban már dolgozik. Szeretne váltani, így átkéretné magát a vidéki munkahelyéről Budapestre. Én szívesen mennék vele, mert amúgyis végzek, és szeretem is a páromat. Viszont a macskáját ki nem állhatom. Amíg nem laktunk együtt, csak ott aludtam, esetleg pár napot töltöttünk együtt az ő lakásán, addig megoldható volt, hogy a macskát barátokra/rokonokra bízta, ha hosszabb időre mentünk nyaralni, akkor panzióban vigyáztak rá. Tehát a párom kezdettől fogva tisztában van vele, hogy utálom a macskákat. Most viszont ha együtt kezdenénk új életet, nyilván velünk lakna a lakásban az állat is. Amit én nem bírnék elviselni. Nem szeretném meg, mert undorodom tőlük, nem tudom megsimogatni sem őket, és ha véletlenül egy szobában voltunk, akkor is a szemem sarkából mindig figyeltem, nem-e indul meg felém. Nem bántom őket, egyszerűen undorodom tőlük. Viszont nyilván nem állítanám a barátom ultimátum elé, hogy "Vagy én vagy a macska." Ezért csak azt a megoldást látom, hogy véget kell vetnem a kapcsolatunknak. Viszont nem tudom ezt hogyan közöljem vele.

"Szeretlek és tökéletes vagy a számomra, de nem tudok együtt élni a macskáddal, ezért szakítsunk?" Ez annyira nevetségesnek és komolytalannak tűnik...

Hogyan tudnám ezt közölni vele empatikusan?

(Elvakult állatimádók kérem, ne kezdjenek fröcsögni a kérdés alatt. A segítőkész tanácsokat pedig köszönöm előre is.)

2021. febr. 2. 15:59
1 2 3
 11/28 anonim ***** válasza:
98%

szia! megértem a problémádat. szerintem nem illetek össze.. jobb elobb kiszállni a kapcsolatból, mielott kidobja a macskáját (szerintem nem fogja egyébként) aztán ti valamiért szakítotok, és akkor se barátnõ, se macska.

elvbõl nem kellene olyan párt választani, akinek olyan dolog van az életében, ami téged egyenesen taszít, legyen az kutya macska gyerek kígyó vagy bármi, mert csak konfliktusforrás lesz a késõbbiekben

2021. febr. 2. 17:37
 12/28 anonim ***** válasza:
98%
Nekem is van fóbiám, van amit ki nem állhatok, mint te. De olyannal nem tudnék összejonni sem, akinek olyan állata van. Sajnos erre csak az a megoldás lesz, hogy elválnak útjaitok. Ha nem most, akkor sajnos később. Nem fog működni sajnos.
2021. febr. 2. 17:40
 13/28 anonim ***** válasza:
84%

de egyébként is esélyes hogyha sokáig mondod neki hogy utálod a macskáját, akkor õ dob ki téged.

Nekem egy 8 éves kutyám van, de ha a pasim azt mondaná vagy õ vagy a kutya, a pasi repülne. a kutyám 8 éve hû társam, a pasi meg lehet jovõre megcsalna és lelépne mással. Nem tudnám ezt megtenni az állattal, akiért felelôsséget vállaltam, és majd egy évtizede családtagként nevelem.

Ha utálod a macskát, olyan párt keress akinek nincs állata, mert ez a nézeteltérés csak az elsõ probléma, lehet késõbb kiderül hogy egyáltalán nem egyezik a jövõrõl alkotott képetek, és egyebként is menne a levesbe

2021. febr. 2. 17:43
 14/28 anonim ***** válasza:
64%
A férjem a tengerimalacokat utálja, de elfogadja, hogy én szeretem őket, elviseli a hangjukat, mert szeret engem. Én meg elfogadom, hogy ő hangosan ordítozik miközben számítógépes játékkal játszik, mert én meg őt szeretem. Ha neked ekkora egód van, hogy egy macskát nem tudsz elviselni, akkor nem is értem miért akarsz komoly kapcsolatot az életedbe. Maradjon mindenki a lakásában, ne akarjatok összeköltözni. Te jelen állapotodban alkalmatlan vagy komoly kapcsolatra, majd talán ha érettebb leszel máshogy állsz hozzá. Addig meg ne akarj senkivel összeköltözni, mert akkor aztán majd sokkal több konfliktusforrás is elő fog jönni, amik mellett a macska semmiség lesz. Ha a macskát nem tudod elfogadni, a többivel se fogsz megbirkózni, ez biztos.
2021. febr. 2. 18:17
 15/28 anonim ***** válasza:
29%

"Szeret annyira a párod, hogy lemondjon érted egy macskáról?

Ha nem, akkor ennyit elég elmondani, ahogy írtad ez a kapcsolat még komolytalan és nem ér sokat. A macska itt a legkisebb probléma."

2021. febr. 2. 18:20
 16/28 anonim ***** válasza:
79%
én a macskát választanám a párod helyében.
2021. febr. 2. 18:51
 17/28 anonim ***** válasza:
69%

Tunj el a macska eletebol. Nem kellesz.

Komolyan. Nem valasztana senki a macskaja elleneben. Mast keress.

2021. febr. 2. 19:25
 18/28 anonim ***** válasza:
93%

Én ha szerelmes lennék, hajlandó lennék olyat felajánlani, hogy veszünk egy állatkaput(ilyen elválasztó cucc), és akkor a macska egy szobával kevesebbe megy be, mondjuk a hálóba.

Viszont én sem nagyon viselném el, ha azt kellene hallgatnom, milyen undorító az egyik szerettem(pláne ha az ilyen ritka, macskától ritkán undorodnak így nehezebb megemészteni, mintha pókom lenne és hozzászoktam volna, hogy a fél világ inkább agyontaposná, csak nekem a szemem fénye..)

A macska okos állat, ha lespricceled, vagy narancsos testápolót használsz(utálják a citrus szagát), nem akar majd a közeledbe menni akkor se, ha együtt éltek. Egyszerűen ne simogasd meg, lökd le a kanapéról, ha melléd mászik, vagy spricceld le vízzel, de mondom, a legjobb a citrusos krém/tusfürdő/mosószer, el fog kerülni.

Egyébként a nem szeretem a macskákat és az undorodom a macskáktól az két külön dolog, az elsővel többnyire megértőek, a másodikkal bolondnak néznek, hisz az súlyos dolog, ahogy írod fóbia.

2021. febr. 2. 19:33
 19/28 anonim ***** válasza:
86%
Ha valoban fobia miatt nem tudod elviselni a macskat,akkor kerj szakembertol segitseget.Nagyon sokfele fobiabol ki tudjak mar gyogyitani az embereket.Ha csak annyira javulna a helyzet, hogy elviseled a macsekot-szeretni nem kell-meg is oldodna a problemad,a pasi es a macsek is maradhatna.
2021. febr. 2. 20:10
 20/28 anonim ***** válasza:
53%

Én is az állatkapura gondoltam. Vagy csak egy bezárt ajtóra. Ha a konyhában vagy, kizárod a macskát. Ha a hálóban, akkor ott zárod az ajtót. Vízzel bárhonnan elüldözheted, nem kell hozzányúlnod.

Őszinte lehetsz a pároddal, elmondod hogy őt szereted, de azt tudja, hogy a macskáját nem, és valami megoldást szeretnél erre találni. Hátha ő is javasol valamit, vagy mondjuk az anyukájáék pont most szeretnének macskát befogadni és oda tudja nekik adni, ahol jó helye lesz.

2021. febr. 2. 20:18
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!