Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy mondjam meg a barátomnak, hogy nem szeretnék összeköltözni vele a háziállata miatt?
A barátommal még csak egy éve vagyunk együtt, én 23 vagyok, nemsokára végzek az egyetemen, ő azonban már dolgozik. Szeretne váltani, így átkéretné magát a vidéki munkahelyéről Budapestre. Én szívesen mennék vele, mert amúgyis végzek, és szeretem is a páromat. Viszont a macskáját ki nem állhatom. Amíg nem laktunk együtt, csak ott aludtam, esetleg pár napot töltöttünk együtt az ő lakásán, addig megoldható volt, hogy a macskát barátokra/rokonokra bízta, ha hosszabb időre mentünk nyaralni, akkor panzióban vigyáztak rá. Tehát a párom kezdettől fogva tisztában van vele, hogy utálom a macskákat. Most viszont ha együtt kezdenénk új életet, nyilván velünk lakna a lakásban az állat is. Amit én nem bírnék elviselni. Nem szeretném meg, mert undorodom tőlük, nem tudom megsimogatni sem őket, és ha véletlenül egy szobában voltunk, akkor is a szemem sarkából mindig figyeltem, nem-e indul meg felém. Nem bántom őket, egyszerűen undorodom tőlük. Viszont nyilván nem állítanám a barátom ultimátum elé, hogy "Vagy én vagy a macska." Ezért csak azt a megoldást látom, hogy véget kell vetnem a kapcsolatunknak. Viszont nem tudom ezt hogyan közöljem vele.
"Szeretlek és tökéletes vagy a számomra, de nem tudok együtt élni a macskáddal, ezért szakítsunk?" Ez annyira nevetségesnek és komolytalannak tűnik...
Hogyan tudnám ezt közölni vele empatikusan?
(Elvakult állatimádók kérem, ne kezdjenek fröcsögni a kérdés alatt. A segítőkész tanácsokat pedig köszönöm előre is.)
Szia! Szerintem úgy, ahogy fent írtad. Muszáj lesz őszintén rákérdezned, Téged választ-e, vagy a macskáját, mert akkor meg csak rágódsz rajta.
Nehéz ügy, én is voltam olyan kapcsolatban, amiben volt a páromnak macskája, nem szerettem én sem az állatot, de azért kompromisszumot kötöttem, és együtt éltünk. Végül nem a macsek miatt szakítottunk. Ha amúgy más gond nincs a pároddal, akkor érdemes átgondolni a dolgot. Ő nem válna meg a macsektól miattad? Lehet, hogy hajlandó, csak még nem kérdezted.
Sok sikert.
Allergias vagy a macskara, egeszsegugyileg, akkor ertheto. Ha nem, akkor a kerdes
Szereted annyira a párodat, hogy elviselj egy macskát?
Ha nem, akkor ennyit elég elmondani, ahogy írtad ez a kapcsolat még komolytalan és nem ér sokat. A macska itt a legkisebb probléma.
Nem vagyok elvakult állatimádó, de nem válnék meg az állatomtól a jelenlegi partnerem miatt.
Eléállsz és azt mondod nem tudod mitévő legyél, mert undorodsz a macskájától és nem tudnál vele egy lakásban élni. Ezek után vagy szakít, vagy tényleg lemond a macsekról. Ha az elejétől tudja hogy gondod van vele, akkor nem hiszem hogy meglepetésként érné, bár nem is értem minek kezdtetek kapcsolatba hosszú távon, mivel csak egy picit előregondolva eszetekbe juthatott volna ez a probléma.
Félő, hogy ha túlad a macskán és bármilyen vita lesz köztetek (ez meg egy kapcsolatban elkerülhetetlen, de megoldható) - fejedhez vágja a macska ügyet...
Egy házikedvencként tartott macska sosem ugrik neked, hacsak nem veszettsége van.
Ha nincs más választásod, akkor állj elé a párodnak a szakítás szándékával.
Köszönöm a segítő szándékú tanácsokat. Tudtam, hogy meg fogom kapni a "ne legyél kényes" és a "minek jöttetek össze" kommentárokat. Nos, bármilyen hihetetlen, vannak, akik undorodnak a macskáktól. Ez nem kényeskedés. Sok ember a rovarokkal, pókokkal van így. A legtöbb ember nem szívesen lenne egy légtérben egy tarantulával, nem viselné el, hogy szabadon mászkál a házban. Én a macskával vagyok így, szorongok tőle, hogy egy légtérben vagyunk, mert egyszerűen rettegek tőle, hogy bármikor rámugorhat, nem tudok hozzáérni, undorít, ahogy a szőrét borzolja. Ez egy fóbia.
A második kérdésre pedig az a válaszom, hogy azért jöttünk össze, mert egymásba szerettünk. A legelső randin tisztáztuk, hogy neki van egy macskája, én pedig kijelentettem, hogy nem szeretem őket. A páromat viszont igen, hatalmas kémia van köztünk, és igaz, nem voltunk előrelátóak, de az utolsó dolog, amire gondoltunk az a macska volt, amikor végre társra leltünk a másikban.
Mint már említettem, attól, hogy nem szeretem a macskát, nem fogom a barátom ultimátum elé állítani, mivel, ha engem választana, a szíve mélyén mindig haragudna rám a döntése miatt.
Szia!
Én is utálom a macskákat,és teljesen együttérzek veled.
Én biztos válaszút elé állítanám.
Nekem abszolút nem jön be, ha állat van a lakásban.Rajtam kívül. :-D
N/40
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!