Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bűncselekmény megnézni néha valakinek a nyilvános tartalmait, amit a közösségi média felületén megoszt és egy google kereséssel is megtalálni?
Figyelt kérdés
A tartalmaival nem élek vissza, de a velem kapcsolatos tartalmán, amiben hamis információkat közöl rólam és a kommentszekcióban engem gyaláznak az ismerősei anélkül, hogy az előzményt, a saját tetteit is felvállalná, felháborodtam privát üzenetben, amiért szintén le lettem oltva, hogy nézem a nyilvános tartalmát, és „stalkolom” az oldalait.jan. 30. 09:36
1/12 A kérdező kommentje:
Annyira felhúztam magam, hogy az egyik kommentelőnek leírtam a tényeket, és én lettem beállítva elmebetegnek, hogy zaklatom az ismerőseit, de nagyon idegesít, hogy az előzményt, amit ő művelt, azt nem közli, csak azt, ahogy kiakadtam.
jan. 30. 09:41
2/12 anonim válasza:
Téged nyilvanosan szégyenítenina bűncselekmény pláne ha a neved is kiírják
3/12 anonim válasza:
Ha hazudik rólad és úgy kelti rossz híredet, akkor pont ő követ el bűncselekményt.
4/12 anonim válasza:
Két dolgot szögezzünk le:
1. A nyilvános tartalom azért nyilvános, mert bárki megtekintheti, és ehhez nem kell semmiféle engedély, vagy különösebb indok.
2. Másról nagy nyilvánosság előtt valótlant állítani, és/vagy a becsülete csorbítására alkalmas állításokat közölni bűncselekmény.
Jelen esetben ez egyébként 2 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, és üzengetés helyett feljelentést kell tenni, annak lesz hatása.
5/12 anonim válasza:
Ha szoktak feltolteni videokat magadrol vagy liveolsz onnantol kozszereplo vagy tehat szerintem nem .
7/12 anonim válasza:
4. Szerintem ki nevetik a rendorsegen. Kepzeld el ha mindenki rohangalna aki kozossegioldalakat hasznal..
8/12 anonim válasza:
#5 "Ha szoktak feltolteni videokat magadrol vagy liveolsz onnantol kozszereplo vagy"
Lövésed sincs, hogy mit jelent a közszereplői státusz. De elárulom: nem azt, hogy délutánonként majomkodik 20 néző előtt Tiktokon.
9/12 anonim válasza:
#7: Nem a közösségi oldal használatáért "rohangálna" a rendőrségre, hanem egy Btk-ban is leírt, méghozzá meglehetősen szigorúan büntetendő bűncselekményért.
10/12 A kérdező kommentje:
#6-os, hogy hogy megint én?
jan. 30. 11:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!